Nå kommer Apple Watch – og du kan ringe med den

Apples etterlengtede smartklokke er snart i butikkene og den er enda mer avansert enn vi trodde!

Skrevet av / 09.03.15 - 19:12
Nå kommer Apple Watch – og du kan ringe med den

Helt siden Apple viste frem smartklokken i september 2014, har vi visst hvordan den ser ut, at den starter på 350 dollar, og at den snakker med en iPhone. Vi har også visst at den kommer med utbyttbare remmer, og at det vil finnes en – rådyr utgave i 18K gull.

Siden den gang har app-utviklere vært opptatt med å lage apper til smartklokken, mens Apple har utvidet funksjonaliteten. For eksempel kan man svare på samtaler – den har innebygget høyttaler og mikrofon, følge med på pulsen, lese meldinger, sjekke værmeldingen og styre musikken.

Apple Watch har også støtte for Apple Pay, slik at man kan betale elektronisk med klokken på håndleddet, bare ved å sveipe den over en betalingsterminal med Apple Pay-støtte.

Men batteritiden? 18 timer sier Apple-sjefen Tim Cook, og den lades enkelt med den magnetiske ladekontakten som suger seg fast på undersiden av klokken.

AplWatch white«Apple Watch starter et nytt kapittel i hvordan vi forholder oss til teknologi på, og vi tror at kundene våre kommer til å elske den», sier Apple-sjef Tim Cook, i en pressemelding. «Vi gleder oss til at folk begynner å bruke Apple Watch for å få enkel tilgang til viktig informasjon, til å samhandle med verden omkring og til å leve bedre ved å være mer bevisst på sin daglige aktivitet enn noen gang tidligere».

Det finnes et utall måter å vise tiden på og brukeren kan selv velge hvordan den skal vises på pekeskjermen. Innkomne e-poster dukker opp på skjermen og varsler brukeren, og man kan lese dem, slette eller merke dem rett fra pekeskjermen på Apple Watch.

Den støtter flere funksjoner uten at man må ta frem mobilen. For eksempel kan den vise boardingpasset fra Passbook på mobilen, låse opp hotellrommet eller ytterdøren hjemme, og den støtter Siri i land som har Apples talestøtte.

Skjermbilde 2015-03-09 kl. 18.56.06

Apple ga en Apple Watch til supermodellen Christy Turlington Burns, som tok den med på en halvmaraton. Og der ligger et stort bruksområde for smartklokker som Apple Watch.

Treningsapper er helt nødvendig for å lykkes, men Apple har også satset tungt på helseapper, og smartklokken vil få støtte for mange av dem, blant annet fordi klokken har innebygget pulsmåler og snakker med mange av appene i Apples Healthkit.

7f3d2539fd28721260c6b522bb0f1bbf66d4d0a1_xlarge

Apple Watch-appen til iPhone lanseres med operativssystemet iOS senere, i versjon 8.2 – og appen heter klingende nok, Apple Watch.

Appen kan brukes på iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 eller iPhone 6 Plus m- og  iOS 8.2 vil være tilgjengelig for nedlasting i dag.

Apple Watch blir tilgjengelig i forsterket aluminium med priser fra 350 dollar, i sølv eller grå utførelse. Eller stål i stålgrått eller sort hvor stålet skal være 80 prosent hardere enn vanlig stål, med priser fra 550 til 1050 dollar.

f1425925670

Som tidligere annonsert kommer den i to størrelser 38 og 42 mm høye, det gjelder også Apple Watch Edition, som blir tilgjengelig i små antall i 18K gull til 10.000 dollar.

Skjermbilde 2015-03-09 kl. 19.39.03

Smartklokkene blir utstilt i Apple-butikkene fra 10. april, og da kan man bestille for levering i Norden noe senere enn 24. april. Som er salgstart i store markeder som USA, England, Frankrike, Kina, Tyskland, Canada, Australia, Japan og Hong Kong.

Apple Watch vil også være tilgjengelig for forhåndsvisning eller prøving ved Galeries Lafayette i Paris, Isetan i Tokyo og Selfridges i London den 10. april.

Den vil i tillegg til Apples egne butikker, være tilgjengelig for salg fra 24. april ved disse utvalgte shop-in-shop-avdelingene, og i eksklusive butikker i storbyer over hele verden, blant annet Colette i Paris, Dover Street Market i London og Tokyo, Maxfield i Los Angeles og The Corner i Berlin, heter det i pressemeldingen.

Norsk salgstart eller priser er ikke tilgjengelig i skrivende stund.

 

AplWatch-trio

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top