Search
Generic filters

Nå kan du strømme i CD-kvalitet!

I dag åpner Norges første strømmetjeneste med musikk i CD-kvalitet, nemlig Wimp HiFi.

Vi har selv testet strømmeabonnementet Wimp HiFi i betaversjon en god stund, og det fungerer utmerket. Endelig har undertegnede fått det han lenge har bedt om!

– Vi er svært fornøyd med å være den første streamingtjenesten som tilbyr tapsfri lyd i CD-kvalitet i Norge. Streaming av musikk har alltid vært begrenset til lav lydkvalitet. WiMP har alltid stått for høy kvalitet og gode musikkopplevelser og med WiMP HiFi leverer vi nå en virkelig førsteklasses tjeneste i et stadig mer kresent markedet for streaming av musikk. Vi tror at hi-fi vil bli en standard i musikkstreaming framover på linje med HD for TV,” sier Andy Chen, administrerende direktør i WiMP Music.

På slutten av fjoråret startet WiMP jobben med å forbedre lydkvaliteten på hele musikk-katalogen ved å oppgradere til FLAC-formatet, som gir tapsfri kompresjon og ergo CD-kvalitet på lyden.

Steget derfra til abonnementet Wimp HiFi var ikke stort. Helt siden midten av mars har produktet vært i betatesting, blant annet av oss. CD-kvalitet skiller seg fra tapskomprimerte formater ved at bakgrunnen i lydbildet får flere nyanser, og man kommer inn i et større musikalsk rom. Spesielt med et par skikkelige hodetelefoner koblet til en god digitalkonverter med hodetelefonforsterker, hører man det puste mer. Applaus på liveopptak er også en fin måte å høre forskjellene i detaljnivå på.

Her er en enkel demonstrasjon av lossless kontra tapskomprimerte lydformater (endre kvalitet til 480p eller høyere for best lyd):

Hittil ligger rundt to tredjedeler av katalogen i full HiFi-oppløsning. Resten jobbes med. Dersom sangen du strømmer har full kvalitet, vil «HiFi» være uthevet i hvitt til høyre for tidsmarkøren.

Når en sang strømmes i Hi-Fi-kvalitet, lyser det HiFi nederst til høyre.
Når en sang strømmes i Hi-Fi-kvalitet, lyser det «HiFi» nederst til høyre.

– Når du virkelig ønsker å nyte musikken, kanskje lytte til et par påfølgende album, anbefaler jeg virkelig WiMP HiFi. Det er en perfekt følgesvenn til godt lydutstyr, enten det er høyttalere eller hodetelefoner. Det er noe spesielt med å streame CD-filer direkte til stereoanlegget, nettbrett eller smarttelefon. Topp lydkvalitet, akkurat som det var tiltenkt i studio», sier Pål Bråtelund, produktutvikler i Wimp.

I første omgang blir Wimp HiFi tilgjengelig for smartmobiler og nettbrett med Android og Apple (til sistnevnte benyttes Apple Lossless i stedet for FLAC), og til stasjonære hi-fi-produkter fra Sonos og Bluesound. Flere samarbeidspartnere kan komme, og en desktop-versjon til hjemmedatamaskinen er i utvikling.

Wimp åpner samtidig med lanseringen av en redaksjonell featureserie kalt High Fidelity.

– Vårt redaksjonelle mål i oktober er å få hver WiMP-bruker til å lytte til ett album i sin helhet. Vi jobber med noen veldig spennende artikler og det kommer også noen kommentarversjoner. Innholdet passer perfekt med vår oppdaterte blogg, der vi nå også kan integrere artikler i magasinform og videoer direkte i WiMP», sier Sveinung Rindal, leder for redaksjonelle kampanjer i WiMP.

Abonnementet Wimp HiFi er tilgjengelig fra og med nå, til 199 kroner pr måned.

wimp.no/hifi

20 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.

Nå kan du laste ned Disney+

Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig
for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den! 
Les mer her >>
close-link