SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Nå kan du strømme i CD-kvalitet!

I dag åpner Norges første strømmetjeneste med musikk i CD-kvalitet, nemlig Wimp HiFi.

Vi har selv testet strømmeabonnementet Wimp HiFi i betaversjon en god stund, og det fungerer utmerket. Endelig har undertegnede fått det han lenge har bedt om!

– Vi er svært fornøyd med å være den første streamingtjenesten som tilbyr tapsfri lyd i CD-kvalitet i Norge. Streaming av musikk har alltid vært begrenset til lav lydkvalitet. WiMP har alltid stått for høy kvalitet og gode musikkopplevelser og med WiMP HiFi leverer vi nå en virkelig førsteklasses tjeneste i et stadig mer kresent markedet for streaming av musikk. Vi tror at hi-fi vil bli en standard i musikkstreaming framover på linje med HD for TV,” sier Andy Chen, administrerende direktør i WiMP Music.

På slutten av fjoråret startet WiMP jobben med å forbedre lydkvaliteten på hele musikk-katalogen ved å oppgradere til FLAC-formatet, som gir tapsfri kompresjon og ergo CD-kvalitet på lyden.

Steget derfra til abonnementet Wimp HiFi var ikke stort. Helt siden midten av mars har produktet vært i betatesting, blant annet av oss. CD-kvalitet skiller seg fra tapskomprimerte formater ved at bakgrunnen i lydbildet får flere nyanser, og man kommer inn i et større musikalsk rom. Spesielt med et par skikkelige hodetelefoner koblet til en god digitalkonverter med hodetelefonforsterker, hører man det puste mer. Applaus på liveopptak er også en fin måte å høre forskjellene i detaljnivå på.

Her er en enkel demonstrasjon av lossless kontra tapskomprimerte lydformater (endre kvalitet til 480p eller høyere for best lyd):

Hittil ligger rundt to tredjedeler av katalogen i full HiFi-oppløsning. Resten jobbes med. Dersom sangen du strømmer har full kvalitet, vil «HiFi» være uthevet i hvitt til høyre for tidsmarkøren.

Når en sang strømmes i Hi-Fi-kvalitet, lyser det HiFi nederst til høyre.
Når en sang strømmes i Hi-Fi-kvalitet, lyser det «HiFi» nederst til høyre.

– Når du virkelig ønsker å nyte musikken, kanskje lytte til et par påfølgende album, anbefaler jeg virkelig WiMP HiFi. Det er en perfekt følgesvenn til godt lydutstyr, enten det er høyttalere eller hodetelefoner. Det er noe spesielt med å streame CD-filer direkte til stereoanlegget, nettbrett eller smarttelefon. Topp lydkvalitet, akkurat som det var tiltenkt i studio», sier Pål Bråtelund, produktutvikler i Wimp.

I første omgang blir Wimp HiFi tilgjengelig for smartmobiler og nettbrett med Android og Apple (til sistnevnte benyttes Apple Lossless i stedet for FLAC), og til stasjonære hi-fi-produkter fra Sonos og Bluesound. Flere samarbeidspartnere kan komme, og en desktop-versjon til hjemmedatamaskinen er i utvikling.

Wimp åpner samtidig med lanseringen av en redaksjonell featureserie kalt High Fidelity.

– Vårt redaksjonelle mål i oktober er å få hver WiMP-bruker til å lytte til ett album i sin helhet. Vi jobber med noen veldig spennende artikler og det kommer også noen kommentarversjoner. Innholdet passer perfekt med vår oppdaterte blogg, der vi nå også kan integrere artikler i magasinform og videoer direkte i WiMP», sier Sveinung Rindal, leder for redaksjonelle kampanjer i WiMP.

Abonnementet Wimp HiFi er tilgjengelig fra og med nå, til 199 kroner pr måned.

wimp.no/hifi

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
20 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.
Kraftig telezoom for naturfotografer og sport
SoundBeamer er en lydenhet for skrivebordet, som stråler lyden direkte til hvert øre.