Search
Generic filters

Nå finnes Google Wifi i Norge

Lover sikrere, raskere og enklere Wifi med bedre dekning i ditt hjem.

For ett år siden viste Google at de kommer til å satse på smarte hjem. Delvis med sine smarte høyttalere Google Home. Men et smart hjem trenger  å være godt oppkoblet, så man presenterte også Google Wifi, et enkelt sett for å få bra dekning i hele hjemmet. Og nå har det kommet til Norge.

Google Wifi er et såkalt mesh-nettverk. Du kobler en ruter til din innkommende internettilkobling, deretter kobler du de to tilgangspunktene for å utvide dekningen i delene av hjemmet hvor dekningen er dårlig. De kobles deretter sammen med en dedikert tilkobling. For enhetene dine vil det komme opp som ett enkelt nettverk, og det byttes automatisk mellom de ulike koblingspunktene.

Google Wifi unboxing
Tre bokser som skal løse dine oppkoblingsproblemer (Foto: Lyd & Bilde)

Vi har tatt en titt på en tre-pakning med Wifi-tilkoblingspunkter.

Google Wifi hardware
Enkelt design med porter på undersiden. (Foto: Lyd & Bilde)

Enhetene har en fin utside slik at man ikke trenger å skamme seg for å ha de stående framme. En ring rundt utsiden lyser for å vise status. På undersiden sitter porter for innkommende nettverk, samt en utgang. Dermed kan koble til en nettverksswitch hvis du vil koble inn mange enheter med nettverkskabel.

Google Wifi QR code
Enkelt oppkobling med skanning av QR-kode. (Foto: Lyd & Bilde)

Etter den første enheten er koblet opp starter man Wifi-appen. Videre parer man de andre enhetene ved å skanne QR-koden på undersiden.

Google Wifi access point added

Deretter guides man gjennom stegene for å koble inn eventuelle ekstra tilkoblingspunkter. Det er så enkelt at man ikke trenger noen tidligere kunnskaper i det hele tatt.

Google Wifi checked

Når alt er koblet opp ser man signalstyrken og man kan legge til ekstrafunksjoner som gjestenettverk. Det finnes også praktiske funksjoner som at barnas enheter automatisk kobles av nettet etter leggetid. Man kan også gi gjester tilgang til utvalgte smarte hjem-enheter hvis man vil.

Google Wifi control panel

For den mer teknisk interesserte finnes det visse avanserte instillinger. Som å stille inn DNS, uPnP, IP-reservasjoner og Port forwarding. Men det er ikke riktig like mange innstillinger som i en vanlig ruter, eksempelvis for dynamisk DNS. Det er mulig at Google legger til slike muligheter etter hvert, men man får ta i betraktning at produktets målgruppe vil ha alt så enkelt som mulig. Og det har de lyktes med.

Google Wifi status

Fra statussiden på appen kan man lett se om det er noen problem, hvilke enheter som oppkoblet samt teste hastigheten.

Så hvor raskt blir det?

Speedtest before

Men ble det noen forskjell på hastigheten? Jeg bor i en leilighet med 250/100 Mbit/s via fiber og bruker til vanlig en relativt avansert router med 802.11ac og «beam-forming». Det låter som at jeg har gjort hva kan for å motvirke betongvegger og naboer som sloss om frekvensene. Dermed fikk jeg bare ut 17-19 Mbps for nedlastning og 14-16 Mbps for opplastning, det var noe jeg tenkte jeg kunne leve med.

speedtest after

Etter å ha plassert Google Wifi-routeren i midten leiligheten, og tilkoblingspunktene i rommene lengst unna, økte hastigheten betydelig. Jeg fikk 5-6 ganger høyere hastighet uavhengig av hvilket rom jeg var i.

Et tilkoblingspunkt, som sies å skulle holde til et bosted på 140kvm koster 1.390 kr.
En tre-pack, som skal rekke til 420 kvm, koster 3.590 kr.

Ikke akkurat billig, men alternativet er å begynne å dra ledninger og konfigurere tilkoblingspunkter. Og de fleste har ikke kunnskap til å konfigurere riktige instillinger og kanaler for å få best hastighet. Google Wifi analyserer hele tiden nettet ditt og gjør jobben for deg. Da kan det nok være verdt pengene å slippe bryet.

 

Les mer på Google Store

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker