TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Møt Modbook – en Mac

Den ligner et nettbrett, men er egentlig en rå Mac, pakket inn som et nettbrett med pekeskjerm.

forfatter
Publisert 05.10.12 - 12:30

Datamaskinen er nemlig basert på en MacBook Pro, og kan konfigueres som en Mac. Med opptil 2.9 GHz dobbeltkjerne prosessor, 480 gb SSD-lagring, og 16 GB minne.

Med da koster det. 4.800 US Dollar, takk og er kun tilgjengelig i USA. Alternativt kan man holde seg til grunnkonfigurasjonen, som starter på 3.500 USD. Men da med like mye lagringplass som en iPad 3, 64 GB.

Skjermen er 13,3 tommer, akkurat som på en MacBook Pro. Og man kan styre to eksternt tilkoblede skjermer fra Modbook-ens skjerm, slik at man utvider skrivebordet på skjermen enda bedre.

Så krysningen mellom et nettbrett og en MacBook Pro, er hverken billig eller lett tilgjengelig. Men den er spesialbygget på ordre fra hver enkelt kunde, og bruker en MacBook Pro som donormaskin, for å lage en nettbrett-lignende bærbar Mac.

Den kjører Apples Mac OS X som vist på bildene her, med alle fordelene det medfører av utvalg i programvare, og kan leveres med Windows 7 installert (via OS Xs Boot Camp), slik at man kan boote det OS-et man ønsker.

Les mer om Modbook her.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde