Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

IWC kaster seg på smartbølgen

Slik kan IWCs Connect-klokke bli seende ut, hvis vi skal tro en syltynn pressemelding.

Skrevet av / 06.05.15 - 08:49
IWC kaster seg på smartbølgen

Den sveitsiske klokkeindustrien ser ut til å være i villrede. Trusselen fra smartklokkene kan godt være en hype. Rolex kommer neppe til å selge færre ur hvis smartklokkemarkedet eksploderer. Siden kvartskrisen på 70-tallet, har den sveitsiske klokkeindustrien lyktes godt med å posisjonere seg i luksusmarkedet for armbåndsur, og de siste årene har de nesten vært upåvirket av finanskriser og utfordringen fra treningsklokker og lignende.

TAG Heuer, Google og Intel lanserer smartklokkeprosjekt.

IWC fra Schaffhausen nord i Sveits, er en mygg sammenlignet med Rolex’ millionsalg av klokker, men også de har vokst de siste årene. Nå kan det se ut som de tenker å gjøre klokkene sine smartere med IWC Connect.

IWC-Connect-smartwatch-strapDe er best kjent i klokkeverden for sine antimagnetiske Ingenieur-ur og pilotklokker. Den første tilkoblede klokken ser ut til å bli en IWC Big Pilot, som har et IWC-verk på innsiden med sju dagers gangreserve. Ingen elektronikk der i gården altså.

I stedet har de laget en lærrem til uret, med IWC Connect integrert. Ikke så ulikt Montblancs Timewalker Urban Speed e-Strap.

Nøyaktig hva den skal gjøre er ikke lett å lese ut av pressmeldingen, men i følge Georges Kern, sjefen for IWC Schaffhausen, er den koblet til the Internet of Things (IoT).

Om det betyr at den piper og vibrerer, registrert puls og antall skritt, er fremdeles uklart, men IWC lover å holde oss oppdatert på nettisdene og sosiale medier.

I mellomtiden kan man hvile øynene på denne teaser-videoen:

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top