TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

IWC kaster seg på smartbølgen

Slik kan IWCs Connect-klokke bli seende ut, hvis vi skal tro en syltynn pressemelding.

forfatter
Publisert 06.05.15 - 08:49

Den sveitsiske klokkeindustrien ser ut til å være i villrede. Trusselen fra smartklokkene kan godt være en hype. Rolex kommer neppe til å selge færre ur hvis smartklokkemarkedet eksploderer. Siden kvartskrisen på 70-tallet, har den sveitsiske klokkeindustrien lyktes godt med å posisjonere seg i luksusmarkedet for armbåndsur, og de siste årene har de nesten vært upåvirket av finanskriser og utfordringen fra treningsklokker og lignende.

TAG Heuer, Google og Intel lanserer smartklokkeprosjekt.

IWC fra Schaffhausen nord i Sveits, er en mygg sammenlignet med Rolex’ millionsalg av klokker, men også de har vokst de siste årene. Nå kan det se ut som de tenker å gjøre klokkene sine smartere med IWC Connect.

IWC-Connect-smartwatch-strapDe er best kjent i klokkeverden for sine antimagnetiske Ingenieur-ur og pilotklokker. Den første tilkoblede klokken ser ut til å bli en IWC Big Pilot, som har et IWC-verk på innsiden med sju dagers gangreserve. Ingen elektronikk der i gården altså.

I stedet har de laget en lærrem til uret, med IWC Connect integrert. Ikke så ulikt Montblancs Timewalker Urban Speed e-Strap.

Nøyaktig hva den skal gjøre er ikke lett å lese ut av pressmeldingen, men i følge Georges Kern, sjefen for IWC Schaffhausen, er den koblet til the Internet of Things (IoT).

Om det betyr at den piper og vibrerer, registrert puls og antall skritt, er fremdeles uklart, men IWC lover å holde oss oppdatert på nettisdene og sosiale medier.

I mellomtiden kan man hvile øynene på denne teaser-videoen:

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend