Search
Generic filters

IWC kaster seg på smartbølgen

Slik kan IWCs Connect-klokke bli seende ut, hvis vi skal tro en syltynn pressemelding.

Den sveitsiske klokkeindustrien ser ut til å være i villrede. Trusselen fra smartklokkene kan godt være en hype. Rolex kommer neppe til å selge færre ur hvis smartklokkemarkedet eksploderer. Siden kvartskrisen på 70-tallet, har den sveitsiske klokkeindustrien lyktes godt med å posisjonere seg i luksusmarkedet for armbåndsur, og de siste årene har de nesten vært upåvirket av finanskriser og utfordringen fra treningsklokker og lignende.

TAG Heuer, Google og Intel lanserer smartklokkeprosjekt.

IWC fra Schaffhausen nord i Sveits, er en mygg sammenlignet med Rolex’ millionsalg av klokker, men også de har vokst de siste årene. Nå kan det se ut som de tenker å gjøre klokkene sine smartere med IWC Connect.

IWC-Connect-smartwatch-strapDe er best kjent i klokkeverden for sine antimagnetiske Ingenieur-ur og pilotklokker. Den første tilkoblede klokken ser ut til å bli en IWC Big Pilot, som har et IWC-verk på innsiden med sju dagers gangreserve. Ingen elektronikk der i gården altså.

I stedet har de laget en lærrem til uret, med IWC Connect integrert. Ikke så ulikt Montblancs Timewalker Urban Speed e-Strap.

Nøyaktig hva den skal gjøre er ikke lett å lese ut av pressmeldingen, men i følge Georges Kern, sjefen for IWC Schaffhausen, er den koblet til the Internet of Things (IoT).

Om det betyr at den piper og vibrerer, registrert puls og antall skritt, er fremdeles uklart, men IWC lover å holde oss oppdatert på nettisdene og sosiale medier.

I mellomtiden kan man hvile øynene på denne teaser-videoen:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.