annonse
annonse
Sommertilbud: Få tilgang til Lyd & Bilde digitalt i en måned for 1 kr! Prøv Lyd & Bilde
annonse
annonse
(Foto: Produsenten)
annonse

Gadgetseksplosjon fra Google

Slipper også VR-headset, egnet for smart hjem, ruter og mediespillere.

I tillegg til at Google viste fram sine nye Pixel-mobiler, passet de også på å vise hvordan de skal ta over hjemmene våre med smarte gadgets. Det første går hånd i hånd med mobilene og er deres eget Virtual Reality-headset, Daydream View. Pixel er den første mobilen med støtte for platformen Daydream VR.

(Foto: Tillverkare)
Et VR-headset som ser litt annerledes ut (Foto: Google)

Det første de nevnte var at de har valgt et annerledes materiale, da de mener at plast og metall ikke er særlig komfortable. Istedet har de tatt inspirasjon fra klær- og sportsbransjen. Daydream View er derfor dekket av mykere materialer.

(Foto: Tillverkare)
Aldri mist fjernkontrollen igjen. (Foto: Google)

Den har plass nok på innsiden til at man kan bruke briller, og har en lagringsplass for fjernkontrollen slik at man slipper å miste den. Fjernkontrollen har en touchpad, to knapper og en gyro slik at man styre VR-opplevelsen. For å bruke den setter man inn sin kompatible telefon som kobler seg opp trådløst og kalibreres automatisk.

(Foto: Tillverkare)
Utforsk stjernehimmelen i Virtual Reality (Foto: Google)

Men hva er hardware uten innhold? Googles egne tjenester Google Play Movies, Photos, Streetview og Youtube støtter alle VR. Man kan også se film fra Netflix og Hulu, spille spill, se VR-historier fra New York Times, eller noen av de 50 andre partnere som kommer innen årets ende.

(Foto: Tillverkare)
VR-brillene kommer i tre sofistikerte farger. (Foto: Google)

Daydream View kommer i november til 79 dollar.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Google)

På hjemmefronten kommer det også en oppdatert mediaspiller, Chromecast Ultra. Som navnet antyder handler det om en oppdatert Chromecast som støtter 4k-oppløsning, samt HDR for bedre fargespekter og Dolby Vision. Mediespilleren har en Ethernet-port slik at man får så god kobling som mulig. I november planlegger Google å slippe 4k-filmer på sin tjeneste Google Play.

Chromecast Ultra kommer i november til prisen av 69 dollar.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Google)

Mer uventet var at de viste en stemmestyrt høyttaler kalt Google Home. Tanken er at man skal slippe fjernkontroll og smarttelefon-apper og istedet snakke med sin høyttalere. Høyttaleren har altså en innebygd mikrofon som alltid hører etter aktiveringsfrasen «OK Google» (så lenge du ikke trykker på Mute-knappen). LED-lamper på toppen viser om assistenten lytter, samt kan det vise volum om sviper til siden.

(Foto: Tillverkare)
Kraftig element på innsiden. (Foto: Google)

Selvfølgelig kan høyttaleren spille av musikk fra Youtube Music, Spotify, Pandora og Google Play Music. Den støtter multiroom slik at du kan koble sammen flere Google Home eller Chromecast Audio.

(Foto: Tillverkare)
Ingen fjernkontroll til høyttaleren. (Foto: Google)

Men den kan også snakke med Chromecast slik at du kan be høyttaleren spille videoer på TV-en. Man kan legge til videoer i avspillingslisten. Det sies at det kommer støtte for Netflix. Selvfølgelig er det ikke bare levende bilder, du kan også be Home om å vise dine egne bilder på storskjermen.

(Foto: Tillverkare)
Google Home finnes  i 7 ulike farger. (Foto: Google)

Men det er ikke bare høyttaler, men en sentral for det smarte hjemmet takket være den innebygde Google Assistant. De samarbeider idag med partnere som Nest, Philips Hue, Samsung SmartThings og automatiseringstjenesten IFTT. Høyttaleren kan sjekke været, varsle deg om trafikksituasjonen på vei til jobben. Den kan også styre belysningen, koble seg til apparater og termostater, alt med talestyring.

Google Home bør komme ut i (amerikanske) butikker i november for 129 dollar.

Og hvordan skal ditt trådløse nettverket takle alle disse gadgets’ene? Jo, Google slipper også en oppdatert trådløs ruter for hjemmet, Google Wifi. Finessen med den er at den også kan koble seg sammen med andre Google Wifi-enheter i hjemmet slik at du får utvidet rekkevidden for det trådløse nettverket. Når du beveger deg i hjemmet overføres du automatisk til den enheten som gir deg sterkest signal, og på kanalen som har best kapasitet.

Tanken er at den skal være lettvint å installere via en app i stedet for kronglete menyer. Har du barn kan selv velge når de skal ha tilgang på nettet og fra hvilke enheter. Ruteren oppdaterer og optimaliserer seg selv, samt at den kommer med forslag på hvordan du skal få den beste hastigheten.

Google Wifi kommer i december og kan kjøpes for 129 dollar, eller 299 dollar for tre stykker.

 

Les også

Google Nest Hub

Google Nest Hub

Google Nest Hub er neste steg i måten vi henter informasjon og styrer det smarte hjemmet.

Legg til som favoritt
Huawei: Ingen rykende pistol!

Huawei: Ingen rykende pistol!

Huawei går rettens vei for å raskest mulig prøve å stoppe blokkeringen som truer selskapets produksjon av smarttelefoner og datamaskinerLegg til som favoritt
Se, en ny iPod

Se, en ny iPod

Apple slipper en ny iPod, det er ikke sikkert det er så dumt.Legg til som favoritt
Google Nest Hub lanseres i Norge

Google Nest Hub lanseres i Norge

I dag blir Googles "smart-skjerm" tilgjengelig i norske butikker! Legg til som favoritt
Nå kommer den raskeste MacBook Pro noen gang

Nå kommer den raskeste MacBook Pro noen gang

MacBook Pro nå med 8 kjerner for første gang. Den nye bærbare maskinen kommer i to versjoner på henholdsvis 13” og 15”.Legg til som favoritt
Asus Zenbook 13 vs. Huawei MateBook 13

Asus Zenbook 13 vs. Huawei MateBook 13

Huawei er fortsatt ikke tørre bak ørene, mens Asus lenge har vært dominerende på PC-markedet. Men hvem vinner kampen om å få sine ultralette bærbare med i din bagasje?

Legg til som favoritt
Microsoft Surface Pro 6

Microsoft Surface Pro 6

Microsoft Surface Pro 6 er den beste hybridmaskinen på markedet. Men den trenger fornyelse.

Legg til som favoritt
Smartklokker - Huawei vs. Samsung

Smartklokker – Huawei vs. Samsung

Både Huawei og Samsung er klar med nye smartklokker med fokus på fitness og trening. Vinneruret er også det smarteste.

Legg til som favoritt