TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Forvandle mobilen til en ultrabook

Den likner Apples MacBook Air. Men ClamBook bruker din smartmobil som hjerne.

ClamBook fra ClamCase ser utrolig mye ut som en ultrabook (ultraportabel datamaskin). Faktisk likner den veldig en MacBook Air, bare enda tynnere. Men den har verken grafikkort, prosessor, minne eller harddisk. Det er nemlig bare et skall, kun med det nødvendigste av elektronikk for å kunne brukes som skjerm og tastatur, og den har også innebygde høyttalere for litt bedre lyd.

Du setter i gang ClamBook ved å plugge din smartmobil eller nettbrett til USB-kontakten. ClamBook bruker en spesiell kabel som aktiverer både tastatur og skjerm, slik at du ikke trenger flere enn én kabel, for å forvandle din smartmobil eller nettbrett til en ekte laptop. Spill kan du fortsatt gjøre med mobilen, og se grafikken på ClamBook-skjermen, da bevegelsesfølsomheten fremdeles er aktivert.

ClamBook gir også fetere spillopplevelser.

Skjermen er i formatet 16/9, slik at filmer kan sees uten svarte striper over og under, eller på sidene. Videre spesifikasjoner for skjermen er ikke oppgitt.

Prisen på ClamBook er for tiden ikke klar.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Lyd & Bilde