Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Forvandle mobilen til en ultrabook

Den likner Apples MacBook Air. Men ClamBook bruker din smartmobil som hjerne.

ClamBook fra ClamCase ser utrolig mye ut som en ultrabook (ultraportabel datamaskin). Faktisk likner den veldig en MacBook Air, bare enda tynnere. Men den har verken grafikkort, prosessor, minne eller harddisk. Det er nemlig bare et skall, kun med det nødvendigste av elektronikk for å kunne brukes som skjerm og tastatur, og den har også innebygde høyttalere for litt bedre lyd.

Du setter i gang ClamBook ved å plugge din smartmobil eller nettbrett til USB-kontakten. ClamBook bruker en spesiell kabel som aktiverer både tastatur og skjerm, slik at du ikke trenger flere enn én kabel, for å forvandle din smartmobil eller nettbrett til en ekte laptop. Spill kan du fortsatt gjøre med mobilen, og se grafikken på ClamBook-skjermen, da bevegelsesfølsomheten fremdeles er aktivert.

ClamBook gir også fetere spillopplevelser.

Skjermen er i formatet 16/9, slik at filmer kan sees uten svarte striper over og under, eller på sidene. Videre spesifikasjoner for skjermen er ikke oppgitt.

Prisen på ClamBook er for tiden ikke klar.

Annonse
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.