Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Fly som en fugl i den kunstige virkeligheten

Flysimulatoren Birdly sender deg på fugleflukt med VR-hodesettet Oculus Rift.

Skrevet av / 14.08.14 - 10:20
Fly som en fugl i den kunstige virkeligheten

Takket være Oculus Rift er Virtual Reality endelig i ferd med å få luft under vingene. Virksomheten, som ble kjøpt av Facebook for 12 milliarder kroner tidligere i år, har prestert det ingen andre har klart i løpet av de siste tretti årene, hvor den kunstige virkeligheten har vært “like rundt hjørnet”: Å skape en altomsluttende illusjon av å befinne seg i en annen verden, som er så overbevisende at kroppen tror på den.

 

Når teknologien er på plass (Oculus Rift har ennå ikke lansert en offisielt ferdig utgave til sluttbrukerne), mangler vi bare den “killer-appen”, som skal få kundene til å strømme til i hopetall. Hvis drømmen er å sveve som en fugl gjennom luften, kunne flysimulatoren Birdly være nettopp det. Selv om den kommer til å kreve et temmelig dypt grafs i lommen – hvis den noensinne blir en kommersiell (virtuell) realitet.

072414-birdly-02
Med vinden (fra blåsepropellen) piskende i ansiktet kan du oppleve hvor lett det er å ri på luftstrømmene som en fugl. Vi kan også forestille oss at Birdly kunne brukes til det ultimate Podracer-spill!

Birdly eksisterer nemlig foreløpig kun som en prototype, fremstilt på Zürichs kunstuniversitet. Den kan for øyeblikket oppleves på SIGGRAPH-konferensen i Vancouver. Men enten den blir en kommersiell realitet eller ikke, kan den være med å vise veien for andre 3D-simulatorer.

072414-birdly-04-506x760

Birdly

Kilde: Wired

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top