Search
Generic filters

Fly som en fugl i den kunstige virkeligheten

Flysimulatoren Birdly sender deg på fugleflukt med VR-hodesettet Oculus Rift.

Takket være Oculus Rift er Virtual Reality endelig i ferd med å få luft under vingene. Virksomheten, som ble kjøpt av Facebook for 12 milliarder kroner tidligere i år, har prestert det ingen andre har klart i løpet av de siste tretti årene, hvor den kunstige virkeligheten har vært “like rundt hjørnet”: Å skape en altomsluttende illusjon av å befinne seg i en annen verden, som er så overbevisende at kroppen tror på den.

 

Når teknologien er på plass (Oculus Rift har ennå ikke lansert en offisielt ferdig utgave til sluttbrukerne), mangler vi bare den “killer-appen”, som skal få kundene til å strømme til i hopetall. Hvis drømmen er å sveve som en fugl gjennom luften, kunne flysimulatoren Birdly være nettopp det. Selv om den kommer til å kreve et temmelig dypt grafs i lommen – hvis den noensinne blir en kommersiell (virtuell) realitet.

072414-birdly-02
Med vinden (fra blåsepropellen) piskende i ansiktet kan du oppleve hvor lett det er å ri på luftstrømmene som en fugl. Vi kan også forestille oss at Birdly kunne brukes til det ultimate Podracer-spill!

Birdly eksisterer nemlig foreløpig kun som en prototype, fremstilt på Zürichs kunstuniversitet. Den kan for øyeblikket oppleves på SIGGRAPH-konferensen i Vancouver. Men enten den blir en kommersiell realitet eller ikke, kan den være med å vise veien for andre 3D-simulatorer.

072414-birdly-04-506x760

Birdly

Kilde: Wired

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.