Flott resultat fra Apple

Apple solgte 47,8 millioner iPhone og 22,9 millioner iPad-er i siste kvartal av 2012. Den samlede omsetningen er vokst med nesten 18%, men salget av Mac datamaskiner går kraftig tilbake.
Annonse
Annonse
forfatter

Apples regnskap for de tre siste månedene av 2012 tilbakeviser ryktene om at iPhone 5 selger dårligere enn forventet. I løpet av oktober, november og desember gikk det 47,8 millioner iPhones over disk på verdensbasis, mot 37 millioner innenfor den samme perioden i 2011. Det er en økning på nesten 30%.

Apples nettbrett selger også fortsatt som varmt hvetebrød. Salget i fjerde kvartal av 2012 var på i alt 22,9 millioner enheter i forhold til 15,4 millioner i samme periode i 2011. Stigningen skyldes nok blant annet introduksjonen av den rimeligere iPad Mini.

Også plass til skuffelser
Alt er imidlertid ikke like rosenrødt for Apple: Salget av vanlige iPods har sunket med nesten 18%, til 12,7 millioner enheter. Det må man nesten forvente nå som flere og flere får tilfredsstilt sitt bærbare musikkbehov med smartmobilene sine.

Kanskje mer overraskende er det at salget av Mac datamaskiner også går dårligere enn forventet. Salget har falt fra 5,2 millioner enheter i siste kvartal av 2011 til 4,1 millioner for samme periode i 2012. Det er et fall på over 20%, hvilket må bekymre Apple litt, da de for ikke lenge siden proklamerte at Mac var det mestselgende datamaskinene i USA.

Apples samlede resultat ble totalt sett noe bedre enn analytikere hadde fryktet, men børsene i USA svarte likevel med å sende AAPL-aksjen ned 4% i timene etter kunngjøringen, som følge av dårligere omsetning.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Nå kan du lete opp ting som ikke er laget av Apple.
Den nye Nokia X-serien av smarttelefoner er utviklet til å oppfordre brukeren til å beholde smarttelefonen i lengre tid med tre års garanti, sikkerhetsoppdateringer og Android-versjoner.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.