Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Flott resultat fra Apple

Apple solgte 47,8 millioner iPhone og 22,9 millioner iPad-er i siste kvartal av 2012. Den samlede omsetningen er vokst med nesten 18%, men salget av Mac datamaskiner går kraftig tilbake.

Apples regnskap for de tre siste månedene av 2012 tilbakeviser ryktene om at iPhone 5 selger dårligere enn forventet. I løpet av oktober, november og desember gikk det 47,8 millioner iPhones over disk på verdensbasis, mot 37 millioner innenfor den samme perioden i 2011. Det er en økning på nesten 30%.

Apples nettbrett selger også fortsatt som varmt hvetebrød. Salget i fjerde kvartal av 2012 var på i alt 22,9 millioner enheter i forhold til 15,4 millioner i samme periode i 2011. Stigningen skyldes nok blant annet introduksjonen av den rimeligere iPad Mini.

Også plass til skuffelser
Alt er imidlertid ikke like rosenrødt for Apple: Salget av vanlige iPods har sunket med nesten 18%, til 12,7 millioner enheter. Det må man nesten forvente nå som flere og flere får tilfredsstilt sitt bærbare musikkbehov med smartmobilene sine.

Kanskje mer overraskende er det at salget av Mac datamaskiner også går dårligere enn forventet. Salget har falt fra 5,2 millioner enheter i siste kvartal av 2011 til 4,1 millioner for samme periode i 2012. Det er et fall på over 20%, hvilket må bekymre Apple litt, da de for ikke lenge siden proklamerte at Mac var det mestselgende datamaskinene i USA.

Apples samlede resultat ble totalt sett noe bedre enn analytikere hadde fryktet, men børsene i USA svarte likevel med å sende AAPL-aksjen ned 4% i timene etter kunngjøringen, som følge av dårligere omsetning.

Annonse
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.