Flott resultat fra Apple

Apple solgte 47,8 millioner iPhone og 22,9 millioner iPad-er i siste kvartal av 2012. Den samlede omsetningen er vokst med nesten 18%, men salget av Mac datamaskiner går kraftig tilbake.
Annonse
Annonse
forfatter

Apples regnskap for de tre siste månedene av 2012 tilbakeviser ryktene om at iPhone 5 selger dårligere enn forventet. I løpet av oktober, november og desember gikk det 47,8 millioner iPhones over disk på verdensbasis, mot 37 millioner innenfor den samme perioden i 2011. Det er en økning på nesten 30%.

Apples nettbrett selger også fortsatt som varmt hvetebrød. Salget i fjerde kvartal av 2012 var på i alt 22,9 millioner enheter i forhold til 15,4 millioner i samme periode i 2011. Stigningen skyldes nok blant annet introduksjonen av den rimeligere iPad Mini.

Også plass til skuffelser
Alt er imidlertid ikke like rosenrødt for Apple: Salget av vanlige iPods har sunket med nesten 18%, til 12,7 millioner enheter. Det må man nesten forvente nå som flere og flere får tilfredsstilt sitt bærbare musikkbehov med smartmobilene sine.

Kanskje mer overraskende er det at salget av Mac datamaskiner også går dårligere enn forventet. Salget har falt fra 5,2 millioner enheter i siste kvartal av 2011 til 4,1 millioner for samme periode i 2012. Det er et fall på over 20%, hvilket må bekymre Apple litt, da de for ikke lenge siden proklamerte at Mac var det mestselgende datamaskinene i USA.

Apples samlede resultat ble totalt sett noe bedre enn analytikere hadde fryktet, men børsene i USA svarte likevel med å sende AAPL-aksjen ned 4% i timene etter kunngjøringen, som følge av dårligere omsetning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Samsung har nettopp invitert mediene til årets første Galaxy Unpacked-presentasjon.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Reporter-utgave med kevlar
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.