Search
Generic filters

Flott resultat fra Apple

Apple solgte 47,8 millioner iPhone og 22,9 millioner iPad-er i siste kvartal av 2012. Den samlede omsetningen er vokst med nesten 18%, men salget av Mac datamaskiner går kraftig tilbake.

Apples regnskap for de tre siste månedene av 2012 tilbakeviser ryktene om at iPhone 5 selger dårligere enn forventet. I løpet av oktober, november og desember gikk det 47,8 millioner iPhones over disk på verdensbasis, mot 37 millioner innenfor den samme perioden i 2011. Det er en økning på nesten 30%.

Apples nettbrett selger også fortsatt som varmt hvetebrød. Salget i fjerde kvartal av 2012 var på i alt 22,9 millioner enheter i forhold til 15,4 millioner i samme periode i 2011. Stigningen skyldes nok blant annet introduksjonen av den rimeligere iPad Mini.

Også plass til skuffelser
Alt er imidlertid ikke like rosenrødt for Apple: Salget av vanlige iPods har sunket med nesten 18%, til 12,7 millioner enheter. Det må man nesten forvente nå som flere og flere får tilfredsstilt sitt bærbare musikkbehov med smartmobilene sine.

Kanskje mer overraskende er det at salget av Mac datamaskiner også går dårligere enn forventet. Salget har falt fra 5,2 millioner enheter i siste kvartal av 2011 til 4,1 millioner for samme periode i 2012. Det er et fall på over 20%, hvilket må bekymre Apple litt, da de for ikke lenge siden proklamerte at Mac var det mestselgende datamaskinene i USA.

Apples samlede resultat ble totalt sett noe bedre enn analytikere hadde fryktet, men børsene i USA svarte likevel med å sende AAPL-aksjen ned 4% i timene etter kunngjøringen, som følge av dårligere omsetning.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!