Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Fiskeøye objektiv til mFT

Panasonic har sluppet det første fisheye-objektivet som passer til hybridkameraene med mFT-format - mikro FourThhirds. Lumix G 8mm f3,5 har en bildevinkel på 180 grader, noe som gir spennende effekter.

Skrevet av / 02.06.10 - 07:44
Fiskeøye objektiv til mFT

Objektivet er relativt kompakt. Vekten er bare 165 gram, men så har det ikke bildestabilisator integrert. Fisheye 8mm passer til Panasonics Lumix G-kameraer, og Olympus PEN.
8mm har blendere fra f3,5 til f22 og en nærgrense på 10 cm, som med en bred bildevinkel på 180 grader, borger for mamge kul bilder hvor linjefortegningen er der for å skape det karakteristiske fiskeøyeperspektivet. Skal man bruke filtre på dette objektivet, må de monteres bak, på bajomettfatningen, for det  sfæriske linseelementet umuliggjør montering av filter foran.
Monterer man objektivet på et Lumix G2, stikker det knappe fem cm ut fra kameraet, med den integrerte solblenderen foran på objektivet.
Når objektivet sitter på et mFT-kamera, blir den effektive brennvidden 16mm hvis man sammenligner med vanlig 35 mm filmformat, som har dobbelt så stor bildeflate.
Pris og tilgjengelighet for Lumix G Fisheye 8mm f3,5, er ikke kjent.

JPEG-fil tatt medLUMIX G FishEye 8mm / F3.5 på Lumix G2, 1/1000s  f6.3.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top