Et lass av Lenovo laptops

Yoga Book med E-ink tegnebrett og Thinkpad X1 på steroider
Annonse
Annonse
forfatter

På IFA i Berlin viste Lenovo fram høstens produktutvalg. Som inkluderte et lass av bærbare dataer, mobiltelefoner og smart home-produkter. Vi begynner med de bærbare maskinene.

Keyboard eller tegnebrett? (Foto: Lyd & Bilde)

Mest interessant var nok Yoga Book C930 som i stedet for keyboardet har en sekundær skjerm med E-Ink teknologi. Det gjør at den kan brukes til alt mulig. Brett sammen maskinen så har du et kraftig lesebrett eller en skissebok. Snu den rundt så har du tablet med fargeskjerm. Brett den ut i en vinkel så har du en skjerm for Netflix. Bruk maskinen på vanlig vis så er skjermen enten et keyboard eller et ekstra vindu for menyer.

Yoga Book C930 kommer med en Intel Core i5 eller m3-prosessor, 4 GB RAM, opptil 256 GB SSD, 10,8″ QHD skjerm + 10,8″ FHD E-Ink skjerm, veier 799 gram og har ca 8,6 timers batteritid. Kommer i september til €999.

Prosumer drømmen X1 Extreme (Foto: Lyd & Bilde)

For proffene har Thinkpad X1 vært det man har siklet over. Årets modell Thinkpad X1 Extreme er snarere en «prosumer» modell som også tilfredsstiller underholdningskravene etter jobben. Dette med et separat Geforce-grafikkort, 4K Dolby Vision skjerm og Dolby Atmos lyd.

Prosessor opptil Core i9, minne opptil 64 GB, opptil 2TB SSD, Geforce 1050-grafikkort, 15,6″ FHD eller 4K-skjerm, veier 1,7 kg og opptil 9,7 timer batteri (4K modellen). Kommer i september til €1695.

Laptop med soundbar! (Foto: Lyd & Bilde)

Også den lekre Lenovo Yoga C930 skiller seg ut fra mengden med en Dolby Atmos soundbar i hengslet. Den kan selvfølgelig brettes sammen for å brukes som tablet og har en praktisk parkeringsplass for pennen, som også lader den.

Intel Core i5/i7 prosessor, 8-16 GB minne, 256 GB-2 TB SSD, 13,9″ FHD eller 4K skjerm, veier 1,38 kg og batteriet holder til 9-14,5 timers bruk. Slippes i oktober til €1400.

Lenovo Yoga C630 er en laptop for den mobile livsstilen. Den har en FHD touchskjerm, aktiv penn og fingeravtrykksleser. 4G-tilkobling, kjører Windows 10S, veier 1,2kg, har 22(!) timers batteritid og 700(!) timer standby.

Lenovo Yoga S730  er en luksuriøs, ekstra slank (11,9 mm) laptop på 1,2 kg. Intel 8-generasjons Core prosessor, opptil 16 GB minne, Atmos-lyd, 2 Thunderbolt og 3 USB-C porter og 10 timers batteritid.

(Foto: Lyd & Bilde)

De nye Chromebook-modellene heter C630, S330 og C330. C330 har en i5-prosessor, 8 GB minne, 64/128 lagring, 15,6″ FHD/4K skjerm, veier 1,9 kg og har 10 timers batteri.

Det slippes også 3 modeller i Legion gamingmaskin-serien: T730 med RTX 2070 grafikk, C730 med RTX 2080 grafikkort samt den billigere Y530 med GTX 1060 grafikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
I tillegg til PC'er i alle størrelser og vektklasser lanserer HP også hodetelefoner.
JBL har presentert sine hodetelefonnyheter i anledning CES 2021.
Urbanista Miami får ekstrem batteritid og gunstig pris.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.