Et lass av Lenovo laptops

Yoga Book med E-ink tegnebrett og Thinkpad X1 på steroider
Annonse
Annonse
forfatter

På IFA i Berlin viste Lenovo fram høstens produktutvalg. Som inkluderte et lass av bærbare dataer, mobiltelefoner og smart home-produkter. Vi begynner med de bærbare maskinene.

Keyboard eller tegnebrett? (Foto: Lyd & Bilde)

Mest interessant var nok Yoga Book C930 som i stedet for keyboardet har en sekundær skjerm med E-Ink teknologi. Det gjør at den kan brukes til alt mulig. Brett sammen maskinen så har du et kraftig lesebrett eller en skissebok. Snu den rundt så har du tablet med fargeskjerm. Brett den ut i en vinkel så har du en skjerm for Netflix. Bruk maskinen på vanlig vis så er skjermen enten et keyboard eller et ekstra vindu for menyer.

Yoga Book C930 kommer med en Intel Core i5 eller m3-prosessor, 4 GB RAM, opptil 256 GB SSD, 10,8″ QHD skjerm + 10,8″ FHD E-Ink skjerm, veier 799 gram og har ca 8,6 timers batteritid. Kommer i september til €999.

Prosumer drømmen X1 Extreme (Foto: Lyd & Bilde)

For proffene har Thinkpad X1 vært det man har siklet over. Årets modell Thinkpad X1 Extreme er snarere en “prosumer” modell som også tilfredsstiller underholdningskravene etter jobben. Dette med et separat Geforce-grafikkort, 4K Dolby Vision skjerm og Dolby Atmos lyd.

Prosessor opptil Core i9, minne opptil 64 GB, opptil 2TB SSD, Geforce 1050-grafikkort, 15,6″ FHD eller 4K-skjerm, veier 1,7 kg og opptil 9,7 timer batteri (4K modellen). Kommer i september til €1695.

Annonse
Laptop med soundbar! (Foto: Lyd & Bilde)

Også den lekre Lenovo Yoga C930 skiller seg ut fra mengden med en Dolby Atmos soundbar i hengslet. Den kan selvfølgelig brettes sammen for å brukes som tablet og har en praktisk parkeringsplass for pennen, som også lader den.

Intel Core i5/i7 prosessor, 8-16 GB minne, 256 GB-2 TB SSD, 13,9″ FHD eller 4K skjerm, veier 1,38 kg og batteriet holder til 9-14,5 timers bruk. Slippes i oktober til €1400.

Lenovo Yoga C630 er en laptop for den mobile livsstilen. Den har en FHD touchskjerm, aktiv penn og fingeravtrykksleser. 4G-tilkobling, kjører Windows 10S, veier 1,2kg, har 22(!) timers batteritid og 700(!) timer standby.

Lenovo Yoga S730  er en luksuriøs, ekstra slank (11,9 mm) laptop på 1,2 kg. Intel 8-generasjons Core prosessor, opptil 16 GB minne, Atmos-lyd, 2 Thunderbolt og 3 USB-C porter og 10 timers batteritid.

(Foto: Lyd & Bilde)

De nye Chromebook-modellene heter C630, S330 og C330. C330 har en i5-prosessor, 8 GB minne, 64/128 lagring, 15,6″ FHD/4K skjerm, veier 1,9 kg og har 10 timers batteri.

Annonse

Det slippes også 3 modeller i Legion gamingmaskin-serien: T730 med RTX 2070 grafikk, C730 med RTX 2080 grafikkort samt den billigere Y530 med GTX 1060 grafikk.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Beoplay HX skal ta opp kampen i premiumklassen mot Sony, Bose og andre
De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.