Search
Generic filters

Dette er en smartklokke

Den sveitsiske klokkeindustrien akter ikke å sitte å se på svinnende markedsandeler. Nå kommer det første skrittet mot smartere analoge ur.

Smarte og ikke fullt så smarte klokkekonsepter dukker opp som utslett på nettet for tiden. Mange av dem ser ikke dagens lys, men disse tre er en realitet om kort tid.

Regn med å se disse og flere nye smarte konsepter og klokker på Baselworld-messen som starter 19. mars. Uken etter lanseringen av Apple Watch.

Frederique Constant, Alpina, og Mondaine hører ikke til de mest kjente sveitsiske urmakerne. Men Alpina som har holdt på siden 1883, er godt kjent blant kjennere, og Mondaine fra 1951 er berømt for sitt stilrene klokkedesign, brukt av sveitsisk jernbane.

Frederique Constant er nystartet sammenlignet med de andre, og har bare holdt på siden 1988. Nå har de slått seg sammen med MMT (Manufacture Modules Technologies) i Geneve, for å lage analoge ur i klassisk, minimalistisk og sporty design – med smartfunksjonalitet.

MMT-MotionX-appsDe tre klokkene bruker det samme kvartsverket som driver de analoge viserne, men har en smartmodul innebygget, som registrerer brukerens aktiviteter.

Den lille skiven med to visere som er plassert klokken seks på klokkene, kan vise dato og annen data. Man trykker inn kronen for å flytte den korte viseren til visning av en bestemt funksjon.

Smartmodulens MotionX sensor kan for eksempel vise aktivitetsnivået så langt på dagen, eller søvn og vise alle data på en MotionX app på mobilen.

Frederique-Constant-app

Frederique Constant, Alpina, og Mondaine, vil ha flere modeller og varianter med MotionX sensoren innebygget, og de lover batteritid på over to år. Et stykke unna smartklokkers kapasitet for tiden.

Ideen er å tilby noe av funksjonene i et aktivitetsarmbånd i en klokke som er laget med høyere kvalitet og finish enn en typisk smartklokke. En klokke man kan ha på daglig, uten å grise til en pekeskjerm og som ikke må lades hver kveld.

Slik sett er funksjonene begrenset, man kan ikke ringe med den, svare på meldinger eller se hvem som ringer. Men det hevdes at de skal kunne varsle om innkomne meldinger.

Prisene er estimert til 500-2000 Dollar, altså fra cirka 4000 kr, og de skal være i salg i løpet av mai-juni 2015.

Alpina-Smartwatch

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.