Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Årets spill

Det skulle ta hele tolv år før oppfølgeren til det strategirevolusjonerende spillet Starcraft kom og sjelden har det surret så høye forventninger, så store forhåndssalg og så mye omtale og spekulasjoner rundt et spill.

Skrevet av / 07.01.11 - 12:30
Årets spill

Og med Starcraft II gjorde utviklerne Blizzard som Bjørn Dæhlie: Gikk ut hardt for deretter å øke! Historien om Starcraft er av episk proporsjon og involverer vennskap, forræderi, ære, seier og tap. Spillet har en god campaign sett fra menneskerasens synsvinkel, og spillhelten Raynor fra forgjengeren er tilbake og leder kampen mot korrupte herskere og fremadstormende trusler fra de andre rasene. Selv om det er en satt handlig og historie i campaign delen, står du overraskende fritt til å utføre oppdrag i tilfeldige rekkefølger, velge hvems side du står på og som dermed kan endre utfallet. Flerspillerdelen til både forgjengeren og særlig til dette spillet ligger milevis foran alle andre. Enten kan man spille via nettet mot andre spillere som rangeres etter hvor dyktige de er gjennom et system som plasserer deg i en liga. Dette gjør at du møter motstandere som er på samme nivå som deg selv, og utfallet av kampene gjør om du forblir i ligaen eller rykker opp på høyere nivåer og ligaer.

En annen del av flerspillerdelen er en egen map editor som gir deg muligheten til å lage helt egne maps, omgivelser, regler, oppdrag osv. Men det som virkelig skiller seg ut her, er at du kan til og med lage helt egne spill i sjangere som strategi, rollespill, skytespill og arkade. Med andre ord: om du noen gang skulle bli ferdig eller lei det som allerede er gitt eller formet av selve starcraft, så kan du lage ditt helt egne og unike spill! Spillet skaper stor mangfoldighet og med en slik holdbarhet og spilleverdi vil vi lett kunne underholde oss i enda tolv år om en etterfølger nok en gang skulle la vente på seg.

Les hele testen her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top