Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Apple Watch i ny utgave

Apple slapp også en splitterny Apple Watch på scenen i San Francisco.

Skrevet av / 07.09.16 - 22:57
Apple Watch i ny utgave

Selv om Apple Watch på ingen måte kan oppnådd samme suksess, som iPhone, er det likevel solgt store mengder av dem. Faktisk er Apple Watch det nest mest solgte klokkemerket på kloden (etter Rolex, red. anm.).  Og det har skjedd på under to år.

Nå er Apple klar med etterfølgeren. Ikke Apple Watch 2, men Apple Watch Series 2. Det ble avslørt under Apple-presentasjonen i San Francisco onsdag kveld, norsk tid.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Den nye utgaven ligner forgjengeren, men inne i urkassen har det skjedd mange forbedringer. Der er selvfølgelig en ny prscessor, en så kalt annen generasjons SiP (System in a package).

Skjermen er blitt dobbelt så lyssterk. Med 1.000 nits er det den lyseste skjermen fra Apple til dato.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Vanntett til 50 meter

Som ventet i vår rykteoversikt er det endelig innebygget GPS, til glede for mosjonistene, som kan la mobilen bli liggende hjemme. Den mest interessante forbedringen er dog, at uret nå er vanntett. Og ikke bare IP-et-eller-annet-tett, men nesten et dykkerur.

Apple Watch Series 2 er vanntett til 50 meters dybde. Så du kan holde øye med treningen og bruke appene, selv om du befinner deg på bunnen av verdens dypeste svømmebasseng.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

For ikke-dykkerne er det nye materialet kanskje like interessant. Uret kan nemlig fås i en keramikkversion. Det er sterkere, enn det høres ut som. Keramikkassen er faktisk fire ganger hardere enn stål!

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Det gamle Apple Watch vil forstsatt bli solgt, nå under navnet Series 1, og det får samme, kraftigere prosessor som Series 2, men uten superskjerm og vanntetthet.

Den nye Apple Watch er, som iPhone 7, i salg fra 16. september. Startprisen blir 2990 kr for Apple Watch Series 1, 3990 kr for Series 2, og 14.190 kr for keramisk utgave – Watch Edition.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top