Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Apple-maskin solgt for 2,2 millioner

Et originalt Apple I hovedkort innkasserte over 2,2 millioner kroner på auksjon.

Skrevet av / 16.06.12 - 19:38
Apple-maskin solgt for 2,2 millioner

Det var auksjonshuset Sotheby’s som fredag lot flere historiske Apple-gjenstander gå under hammeren. Blant gjenstandene var et fungerende eksemplar av selskapets første Apple I hovedkort fra 1976, og et håndskrevet brev fra Apples grunnlegger Steve Jobs mens han jobbet hos Atari.

Hovedkortet hadde en forventet salgsverdi på rundt 120-180.000 dollar, men når auksjonen var over, hadde prisen doblet seg til  hele 374,500 dollar, eller rundt 2,2 millioner kroner. Den anonyme kjøperen bød via telefon mot flere andre ivrige budgivere, som alle ville sikre seg et stykke Apple-historie.

Apples første datamaskin Apple Computer 1 ble kun laget i 200 eksemplarer og denne utgaven antas å være 1 av 6 fungerende i dag. Hovedkortet ble laget av Apple-medgrunnlegger Steve Wozniak og ble solgt til venner og kolleger. Dette var et rent hovedkort uten kabinett, skjerm, tastatur eller strømforsyning. Dette var det opp til hver enkelt kjøper å lage, noe som resulterte i mange interessante innpakninger til datamaskinen.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top