nyhet

4K-gaming fra Acer

Nå kommer de høyoppløste gaming-skjermene. Og en jerntrone til spillernes konge.

Skrevet av / 04.09.18 - 14:22
4K-gaming fra Acer

Inntil nå har man som spiller måttet velge mellom høy oppløsning og høy oppdateringsfrekvens. Og når det er snakk om 3D-skytespill er hastigheten helt avgjørende. Derfor har de fleste gamingskjermer og gaming-laptops – som vi har testet – hatt Full HD-oppløsning (1920 x 1080).

Nå ser det foreløpig ikke ut til at vi får spille i sylskarp UHD-oppløsning. På IFA 2018 hadde Acer flere ultrahøyoppløste gaming-nyheter.

Predator XB273K er en 4K-skjerm (3840 x 2160) med 144 Hz oppdateringsfrekvens og Nvidia G-Sync. Og skulle den 27″ store bildeflaten ikke være nok til å holde oppmerksomheten fanget, så er den utstyrt med «skylapper» rundt kantene på skjermen. Skjermen kommer til salg i fjerde kvartal, og prisen blir EUR 1.499.

Er lommeboka litt tynnere finnes det en billigere 27″ modell, Nitro XC273K, også med 4K-oppløsning og 144 Hz-oppdateringsfrekvens, men kun AMD Radeon FreeSync. Også den kommer i fjerde kvartal til en pris på EUR 1049.

Acer Nitro XV3 er en litt billigere 4K gamingskjerm. Foto: Acer

Acer viste også fram en gaming-stol, Acer Predator Thronos. Det å kalle den halvannen meter høye stålkonstruksjonen for en stol, er som å kalle en Hummer for en personbil.
Tronen har justerbar ergonomisk støtte overalt, samt fester til hele til hele tre 27″ skjermer. Hva ståltronen koster har det ikke blitt sagt noe om.

Predator Thronos låter som et passende navn til Acers halvannen meter høye «stol». Foto: Acer

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top