Search
Generic filters

3D teknologien og gaming

3D har vært på alles lepper i 2010. Det har blitt skrevet utallige artikler rundt temaet, og folk har diskutert både fordeler og ulemper. Selv om det har blitt hypet mye rundt den nye teknologien, har det kun blitt nevnt i mindre omfang hvilken betydning dette vil ha for gamingverdenen.

Gaming er faktisk en av de store driverne for denne nye teknologien. En liten oppdatering er i hovedsak det som skal til for å gjøre Playstation 3 3D-klar og i følge rykter fra Microsoft, kan også Xbox 360 bli en 3D kilde. Det er mange meninger ute og går rundt temaet. Noen mener briller er uaktuelt, koster for mye, at de ikke ønsker det osv. Andre igjen elsker det. Gamere er nok uansett generelt sett en målgruppe som mye lettere aksepterer nye innovative løsninger for å fordype opplevelsen i populærkulturen. Derfor er det stor sannsynlighet for at gamerne vil trykke 3D til sitt bryst svært raskt ettersom utviklerne utgir flere og flere spill som støtter 3D formatet.

Hva som er bortenfor enhver tvil er at det satses enormt på 3D fra produsentenes side, og de er ikke i tvil om at dette er kommet for å bli. Et av hovedpoengene er at 3D denne gang møter en digitalisert verden, som er klar for teknologien ytelsesmessig. Er annen, mindre kjent del, er at det er en svært lav ekstra kostnad produksjonsmessig å gjøre en allerede god TV 3D-klar. Per i dag slipper produsentene sine toppmodeller med 3D, og det gjør sitt til at denne nye teknologien virker kostbar. Men man må tenke på at dette er de absolutt beste TV modellene de har å tilby, 3D eller ei. Allerede i  høst og vinter kom det en hel rekke TV modeller med 3D var langt billigere enn de første modellene. For neste års lineup, vil store deler av TVene som selges være 3D-klare. Dette betyr at veldig mange som kjøper seg en TV som er over det billigste segmentet, vil få med seg 3D på kjøpet om de var ute etter dette eller ei. Dermed vil flere og flere få denne teknikken i hus, og undertegnede har allere tatt turen til Amsterdam for å se på den nye konsollen.

Nintendo slipper også sin nye konsoll Nintendo 3DS i løpet av første kvartal, og undertegnede tar turen til Amsterdam i midten av februar for å sjekke ut denne nye konsollen folk har snakket om og spekulert rundt i flere måneder.

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.