Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

3D teknologien og gaming

3D har vært på alles lepper i 2010. Det har blitt skrevet utallige artikler rundt temaet, og folk har diskutert både fordeler og ulemper. Selv om det har blitt hypet mye rundt den nye teknologien, har det kun blitt nevnt i mindre omfang hvilken betydning dette vil ha for gamingverdenen.

Skrevet av / 09.02.11 - 09:57
3D teknologien og gaming

Gaming er faktisk en av de store driverne for denne nye teknologien. En liten oppdatering er i hovedsak det som skal til for å gjøre Playstation 3 3D-klar og i følge rykter fra Microsoft, kan også Xbox 360 bli en 3D kilde. Det er mange meninger ute og går rundt temaet. Noen mener briller er uaktuelt, koster for mye, at de ikke ønsker det osv. Andre igjen elsker det. Gamere er nok uansett generelt sett en målgruppe som mye lettere aksepterer nye innovative løsninger for å fordype opplevelsen i populærkulturen. Derfor er det stor sannsynlighet for at gamerne vil trykke 3D til sitt bryst svært raskt ettersom utviklerne utgir flere og flere spill som støtter 3D formatet.

Hva som er bortenfor enhver tvil er at det satses enormt på 3D fra produsentenes side, og de er ikke i tvil om at dette er kommet for å bli. Et av hovedpoengene er at 3D denne gang møter en digitalisert verden, som er klar for teknologien ytelsesmessig. Er annen, mindre kjent del, er at det er en svært lav ekstra kostnad produksjonsmessig å gjøre en allerede god TV 3D-klar. Per i dag slipper produsentene sine toppmodeller med 3D, og det gjør sitt til at denne nye teknologien virker kostbar. Men man må tenke på at dette er de absolutt beste TV modellene de har å tilby, 3D eller ei. Allerede i  høst og vinter kom det en hel rekke TV modeller med 3D var langt billigere enn de første modellene. For neste års lineup, vil store deler av TVene som selges være 3D-klare. Dette betyr at veldig mange som kjøper seg en TV som er over det billigste segmentet, vil få med seg 3D på kjøpet om de var ute etter dette eller ei. Dermed vil flere og flere få denne teknikken i hus, og undertegnede har allere tatt turen til Amsterdam for å se på den nye konsollen.

Nintendo slipper også sin nye konsoll Nintendo 3DS i løpet av første kvartal, og undertegnede tar turen til Amsterdam i midten av februar for å sjekke ut denne nye konsollen folk har snakket om og spekulert rundt i flere måneder.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyd & Bilde
Scroll to Top