Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

3D-skanner og -printer i ett

For litt over 4.000 kroner kan du sikre deg markedets enkleste komplette 3D-skanner og 3D-printer i ett og samme produkt.

Skrevet av / 14.11.14 - 14:06
3D-skanner og -printer i ett

Produktet, som heter Flux, kan i tillegg til å printe 3D-objekter også både skanne og gravere, blant annet. Det folkefinansieres gjennom Kickstarter.

Flux benytter motorer med høyoppløste steg, samt tre kjølevifter som er nødvendige for å unngå overoppheting under 3D-printing. Den er bygget opp av utskiftbare moduler, som en 200mW laser for gravering av objekter, i tillegg til dobbel ekstruder som gir materialene den ønskede formen: en ekstruder for keramikk, og en for spiselig materiale.

”Med så stort utvalg blant 3D-printere kan det være vanskelig å velge riktig modell,” står det på Kickstarter-kampanjen. ”Heldigvis gjør Flux valget enkelt ved å kombinere printing, skanning, lasergravering og flere modulære funksjoner. Det er den eneste 3D-printeren du noensinne vil trenge – til arbeid og hjemme.”

Det er 37 dager igjen av folkefinansieringskampanjen på Kickstarter, og allerede har prosjektet hanket inn over 570.000 dollar, eller nesten 4 millioner kroner. Målet var 100.000 dollar, med andre ord blir produktet garantert satt i produksjon.

Alle de billigste mulighetene for å skaffe produktet er allerede borte, men det er fortsatt mulig å få standardversjonen av Flux for 599 dollar. Da får du hele Flux-settet i tillegg til 500 gram printmateriale.

De første produktene sendes ut i juli 2015.

Se presentasjonsvideo under.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top