Search
Generic filters

3D-skanner og -printer i ett

For litt over 4.000 kroner kan du sikre deg markedets enkleste komplette 3D-skanner og 3D-printer i ett og samme produkt.

Produktet, som heter Flux, kan i tillegg til å printe 3D-objekter også både skanne og gravere, blant annet. Det folkefinansieres gjennom Kickstarter.

Flux benytter motorer med høyoppløste steg, samt tre kjølevifter som er nødvendige for å unngå overoppheting under 3D-printing. Den er bygget opp av utskiftbare moduler, som en 200mW laser for gravering av objekter, i tillegg til dobbel ekstruder som gir materialene den ønskede formen: en ekstruder for keramikk, og en for spiselig materiale.

”Med så stort utvalg blant 3D-printere kan det være vanskelig å velge riktig modell,” står det på Kickstarter-kampanjen. ”Heldigvis gjør Flux valget enkelt ved å kombinere printing, skanning, lasergravering og flere modulære funksjoner. Det er den eneste 3D-printeren du noensinne vil trenge – til arbeid og hjemme.”

Det er 37 dager igjen av folkefinansieringskampanjen på Kickstarter, og allerede har prosjektet hanket inn over 570.000 dollar, eller nesten 4 millioner kroner. Målet var 100.000 dollar, med andre ord blir produktet garantert satt i produksjon.

Alle de billigste mulighetene for å skaffe produktet er allerede borte, men det er fortsatt mulig å få standardversjonen av Flux for 599 dollar. Da får du hele Flux-settet i tillegg til 500 gram printmateriale.

De første produktene sendes ut i juli 2015.

Se presentasjonsvideo under.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.