Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

24 praktiske sommergadgets

Sommeren blir bedre med det rette tilbehøret. Her har vi samlet noen av våre favoritter som gjør sommeren lysere, varmere og morsommere.

Skrevet av / 12.06.15 - 06:00
24 praktiske sommergadgets

Audio-Technica ATH-MSR7, hodetelefoner

Komfortabel kvalitetslyd

AudiotechMSR7 

Pris: 2.200 kr, bergsala.no

En sommer uten musikk, er som en sommer uten sol. Glem derfor ikke hodetelefonene.

De ultrakomfortable hodetelefonene fra Audio-Technica, er noe av det beste vi har testet til nå. Derfor er de vårt førstevalg når hodetelefonene skal være med ut i sommer. De spiller balansert og åpent, med et uvanlig gjennomsiktig lydbilde, og god dynamisk kontrast. At de ser bra ut i tillegg er en stilig bonus. At de også er tilpasset strømmetjenester som Tidal og høyoppløst musikk, gjør at vi ikke kan unnvære dem i sommer.
Hegel Super, bærbar DAC

Superlyd på farten

hegel-super 

Pris: 995 kr, hegel.com

De færreste tror at man trenger en Hegel Super, men den bærbare DAC-en gjør lyden fra Spotify og Tidal, mye bedre.

Den praktiske digitalomvandleren er ikke større enn en eske med fyrstikker. Likevel forbedrer den lyden fra laptopen så enormt, at den fort blir unnværlig. Hegel Super plugges i USB-kontakten og har lydutgang for hodetelefoner eller en forsterker, aktive høyttalere eller en separat DAC på den andre siden. Har du først prøvd en Hegel Super, er du hektet.
Sony Cybershot HX90V, superzoomkamera

30 x zoom i lommen

DSC_HX90_Lifestyle 

Pris: 4.400 kr, sony.no

Det perfekte reisekamera er lite, lett og kompetent. Akkurat som Sonys lille HX90V. Et kompaktkamera med 30 x zoom, som går ned i lommen.

Sony-kameraet har en høyoppløst selfieskjerm og innebygget elektronisk søker, som kan felles opp når man trenger det. Med innebygget GPS husker det hvor bildene ble tatt, og trådløs Wifi gir deg muligheten til å dele bildene på nett via mobilen. Sony HX90V er lite nok til at det alltid kan være med, og avansert nok til at du kan ta bilder av alt mulig. Med 30 x zoom får du også med deg motiver som er langt borte.
LowePro Streamline 250, kameraveske

Med plass til alt

Lowepro1 

Pris: 450 kr, focusnordic.no

En fotobag som ikke ser ut som en fotobag, er ofte det beste, mest diskrete valget.

Det behøver ikke å være dyrt med en fotoveske. De slanke skulderveskene i LowePros Streamline-serie finnes i to størrelser. Den største har plass til et stort nettbrett, kamera med optikk, og personlige eiendeler. Veskene er godt polstret i slitesterkt og værbestandig materiale, og Streamline-veskene kan utvides med en glidelås i bunnen, skulle man trenge mer plass.
Numark PT-01USB, bærbar platespiller

Bærbar platespiller

Numark_PT-01USB

Pris: 1.595 kr, firstaudio.no

Bli kongen i hipsterparken med denne bærbare platespilleren! Batteridreven, med innebygd høyttaler og bærehåndtak er det ikke lenger noe som står i veien for å spille sine vinylplater i parken. Ta med indiesamlingen og gjør klar for å bli tilbedt av alle hipsterne i parken! Bare hold litt avstand til reggae-diggerne, da deres boomblastere gruser denne i rent lydnivå. Men aldri i kulhet! I tillegg er platespilleren utstyrt med USB og medfølgende opptaksprogram, slik at du kan digitalisere dine plater via PC-en.
Olloclip 4-IN-ONE iPhone 6/6 Plus, fotoobjektiv

Fire objektiver i ett

Olloclip-for-iPhone-6

Pris: 699 kr, olloclip.com

Ta profesjonelle bilder med din iPhone 6 eller 6 Plus.

I ett og samme produkt får du både vidvinkel, fiskeøyeobjektiv, samt to makroobjektiver: 10x og 15x. Ta feriebildene fra spennende perspektiver. Få med deg både deg selv og hele vennegjengen uten behov for selfiestang. Eller gå ned i mikrouniverset, og ta knivskarpe forstørrelsesbilder av blomster og insekter, med makroobjektivene.

4-IN-ONE er en ganske genial sak med to objektiver fastskrudd: vidvinkel og fiskeøye. Skru av objektivene, og avdekk makrolinsene. Produktet går fint ned i lommen, og er meget hendig når man skal ta spennende bilder med mobilen. Finnes også til eldre iPhone-modeller, iPad, samt Samsung Galaxy S4 og S5.
GoPro Hero4 Black Edition, actionkamera

Markedets beste actionkamera

DCIM103GOPRO

Pris: 4.890 kr, response.no

Fest sommerferien til film fra førstepersonsperspektiv. Det som gjør action-videokameraene så fleksible, er først og fremst den lille størrelsen og lave vekten, og at det finnes mange ulike fester, til hode og andre kroppsdeler. Og selvsagt selfiestang!

Hva gjelder Hero4 Black Edition, er dette det actionkameraet vi har testet som kommer nærmest bildekvaliteten til tradisjonelle videokameraer. Bildene er rett og slett superbe, og endelig har det fått 4K-oppløsningen i høy nok bildefrekvens.
Rift Labs Kick, bærbart kameralys

Lysstudio i lommeformat

RiftLabs_Kick

Pris: 1.295 kr, riftlabs.com

Aldri mer kjipe mobilbilder!

Kick er noe så genialt som flerfarget LED-belysning til mobilkameraet i lommeformat. Du holder den opp mot objektet du vil lyssette, og knipser i vei. Vi har prøvd den, og lampen er imponerende lyssterk til å være så liten. Lysstyrken er justerbar, og den har dessuten innebygd røde, grønne og blå lysdioder, slik at fargen på lyset kan stilles valgfritt i hele fargespekteret. Dermed kan du få varme, kalde eller spesielt freaky bilder, kun ved å stille fargen på lampen. Og best av alt, den kan styres med mobilapp via Bluetooth.
Netgear Arlo VMC3030 overvåkningskamera

Borte bra, hjemme trygt

netgear_arlo_security_camera_3

Pris: fra 1.490 kr, arlo.com

Med et trådløst overvåkningskamera kan du holde et øye med hjemmet mens du selv er på ferie.

Hjemmeovervåkning behøver ikke være dyrt eller komplisert. Arlo er en ny serie overvåkningsprodukter fra nettverksgiganten Netgear. Det bittelille Arlo-kameraet er batteridrevet og fullstendig trådløst. Dermed kan det plasseres hvor som helst innen rekkevidde for Wifi nettverket ditt. Kameraet filmer i 720p kvalitet, og aktiviseres ved hjelp av en bevegelsessensor. Opptakene sendes direkte til en nettskytjeneste som du kan sjekke via PC, nettbrett og mobil. Kameraet monteres ved hjelp av magnetfester, og du kan bygge ut systemet med flere kameraer, slik at du har et komplett og brukervennlig system for hele hjemmet og uteplassen.
Samsung 55JU7005 4K TV

Når værvarselet svikter

Samsung 55JU7005

Pris: fra ca 15.000 kr, samsung.com

Når regnet pøser ned midt på sommeren, er en fet TV verdt sin vekt i gull.

Ikke alle velger å blåse feriepengene på en storbyferie eller tur til eksotiske destinasjoner. For noen er det vel så viktig å slappe av hjemme og kose seg med underholdning eller sportslige begivenheter, og da er en TV kjekk å ha – spesielt når værgudene ikke er i godlune! Samsungs splitter nye JU7005-serie er en moderne modell med 4K-oppløsning og flust av underholdning om bord, inkludert apper for HBO og Netflix. Dette er Samsungs beste TV med flat fasong og kommer i en rekke størrelser, fra 48 og helt opp til 85 tommer! Dermed skulle det være mulig å finne en TV som passer godt til både plass og pengepung.
TIDAL Hi-Fi musikktjeneste til mobil og nettbrett

Musikk i høy kvalitet

tidal

Pris: 199 kr/mnd, tidal.com

Enten du skal ut og surfe, stå på vannski eller bare steke på stranden, trenger du god musikk som setter stemningen. Mobilen er den mest lettvinte kilden til musikk, og er du i tillegg opptatt av lydkvaliteten har TIDAL mye å fare med. Tidal er den nye, internasjonale versjonen av Wimp, som nå har fått celebre artister som Jay-Z, Rihanna og Taylor Swift med på eiersiden. Tidal Premium byr på redaksjonelle anbefalinger og variert musikk. Velger du det dyrere Hi-Fi abonnementet får du musikkfilene i CD-kvalitet. Musikken kan strømmes direkte eller lastes ned og lyttes til offline. Tidal-appen er tilgjengelig til både iOS og Android.
Harman/Kardon Onyx bærbar Bluetooth-høyttaler

Elegant og kraftig festkule

HarmanKardon_Onyx

Pris: 3.995 kr, harmankardon.com

Når sommerfesten står for tur trengs en litt større høyttaler for festlige lydnivåer. Da er testvinneren fra Harman/Kardon et bra valg. H/K viste allerede med sine Go + Play høyttalere at de kan bygge gode trådløse høyttalere Onyx er en direkte etterfølger i den tradisjonen med sin avrundede form og bærehåndtak, og flust av tilkoblingsmuligheter som Airplay, Bluetooth og USB. Hele høyttaleren oser kvalitet og gjennomtenkt formgivning. Lyden er kraftfull takket være 2 x 65 watt forsterkere og eget bakoverrettet slavebass-element. Musikk blir moro med denne kulerunde høyttaleren!
myFC Powertrekk 2.0

En virkelig nødlader

PowerTrekk 2,0 17401

Pris: 1.000 kr, myfcpower.com

Det å stå uten strøm på ferien kan være et virkelig mareritt. Spesielt om det er langt til nærmeste strømuttak. Powertrekk kan da som andre batteripakker lade din mobil. Men det som skiller den ut fra mengden er at den selv ikke trenger strøm for å bli ladet opp! Det er bare å putte inn ladekortet med salt og vann så genererer den sin egen strøm. Når du står der ute i ødemarken uten kart er det Powertrekk som lar deg ringe etter hjelp eller finne veien hjem.
Sony HDR-AS200V

Film dine opplevelser

Sony HDR AS200V_lifestyle

Pris: 2.500 kr, sony.no

I hverdagen holder det kanskje å filme det som skjer med mobilen. Men på ferie er vi gjerne litt mer eventyrlystne og begir oss ut i miljøer som lett kan ødelegge et vanlig kamera. Med Sonys robuste actionkamera trenger du ikke bekymre deg om støv, regn eller slag. Og med det medfølgende etuiet kan du til og med dykke. Bildestabilisering gir skarpe filmer, lyden av vind filtreres bort, Wifi gir enkel overføring, og det finnes mange fester som tilbehør.
Sony GTK-X1BT

Rå partylyd

Sony GTK-X1BT 

Pris: 3.000 kr, sony.no

Skal du ha party på verandaen eller stikke over til kompisen som har et slapt lydanlegg trenger du en rå boombox. Sonys oppfyller alle krav. Den spiller musikk fra USB-nøkkel eller fra mobilen via Bluetooth. Du trenger strømledning, men den har bærehåndtak. Dessuten har den 500 watt uteffekt og mengder med lydforbedrende teknikk. Og så blinker lamper i ulike farger i takt med musikken! Party on, Wayne!
Monster Superstar Backfloat

Den beste badehøyttaleren

Monster Superstar_Backfloat_Beach CMYK

Pris: 1.500 kr, interconnect.no

Selv om Superstar også er med i vår test av reisehøyttalere må vi fremheve at den er så mye mer enn en batteridreven trådløs høyttaler. Det er faktisk den eneste som ikke bare tåler vannsprut, den er vanntett! Og flyter! Ta den med til bassenget, på stranden, inn i dusjen eller ut med båten uten å være urolig. Det ladbare batteriet rekker til syv timer, og om du vil spare på mobilens batteri kan du kjøre med ledning.
HTC Google Nexus 9

Både til barn og voksne

Google-Nexus-9

Pris: 3.290 kr, google.com

Kan både brukes av ungene i baksetet og av de voksne om kvelden. Forbausende godt nettbrett med den nyeste Android-versjonen. Robust bygget, kjapt til spill, flott skjermkvalitet, glimrende lyd og dermed også god til film, når ungene skal underholdes på den lange bilferien gjennom Europa. Og da Android tillater flere brukerprofiler kan det også brukes av de voksne om kvelden når ungene er i seng.
LogoPowerBank Power Charger

Nødladeren som kan starte bilen din

powercharger

Pris: 1.360 kr, logopowerbank.dk

Denne powerbanken er ikke bare for nødlading av mobilen.

Det er ikke nødvendig å ringe etter veihjelp hvis bilen går tom for strøm. Ikke hvis du har en Power Charger liggende i hanskerommet i hvert fall. For denne powerbanken, som egentlig er beregnet til mobiler, er også utstyrt med en hurtigstarter-utgang på 400 A, noe som skulle være mer enn nok for å starte en bil. Batterikapasiteten er på 16.800 mAh, og powerbanken er også utstyrt med utgang for lading av bærbare PC-er samt USB-utgang for smartmobiler, nettbrett og håndholdte spillkonsoller.
Sony Xperia M4 Aqua

Vanntett smartmobil

Sony_Xperia_Z3 lifestyle

Pris: 2.400 kr, sonymobile.com

Overraskende mye for pengene.
Denne mobilen er helt vanntett (IP68) og holder i to dager på en lading. Den har mange av de samme funksjoner og features som den vesentlig dyrere Sony Xperia Z3, og kommer med 64-bit Snapdragon 615 octa-core prosessor, 13 Mp kamera med autofokus og 5” skjerm i HD-oppløsning. Operativsystemet er nyeste Android Lollipop.
Parrot Flower Power

Steller plantene dine

Parrot_Flower_Power_Lifesty

Pris: 419 kr, store.parrot.com/no/

Kontroller plantene med smartmobilen.

Du får grønnere fingre med Parrot Flower Power, som stikkes i jorden på potteplanten og måler lysstyrke, temperatur, jordfuktighet og gjødningsverdi. Disse dataene sendes hvert 15. minutt via Bluetooth til en app på smartmobilen, som har adgang til en kjempestor database med over 6.000 plater. På denne måten vet du når platen din har bruk for vann, gjødning eller mer lys.
WOOFit JAM

En stereostang i lommen

WOOFIT_JAM1

Pris: 999 kr, sackit.no

Stereoanlegg i lommestørrelse kan brukes på reise og hjemme i stuen.

Danskutviklede WOOFit fyller ikke mer enn at den får plass i en (dyp) lomme, men gir likevel musikk i stereo når du er på farten. Overflaten er gummibelagt for å beskytte mot slitasje. Har du to stykker kan de kombineres til et stereosett slik at du får et bredere stereobilde og en mer fyldig lyd. Når man kommer hjem kan høyttaleren brukes som mottaker for trådløs lyd i stereoanlegget ved hjelp av en minijack-kabel.
Teenage Engineering Pocket Operators

Bygg en beat på stranden

PocketOperators1

Pris: 69 €, teenageengineering.com

Hvis du savner hjemmestudioet er de små Pocket Operators til en rimelig penge saken. Svenske Teenage Engineerings rytmemaskiner ligner et leketøy. Men det primitive utseende bedrar. Man kan skru ganske kompliserte rytmer sammen på tastaturet mens man ligger under parasollen eller har en pause på storbyferien. Det finnes tre modeller til henholdsvis trommer (PO-12), bass (PO-14) og melodi (PO-16). Men til prisen kan man godt helgardere. For å holde prisen nede er det ikke noe kabinett slik at man kan se (og berøre) komponentene. Men beskyttelsesbokser i silikon kan kjøpes som tilbehør.
WD My Passport Wireless

Backup av dine snapshots

passport_wireless

Pris: 1.999 kr, wdc.com

Ta dataene med deg – og få en backup av bildene på kameraet og mobilen.

Når du er på reise må du selvfølgelig ha med deg passet. Nærmere bestemt WD My Passport, som er en bærbar harddisk. Disken har med sine 2 TB rikelig med plass til en sikkerhetskopi av alle dine data hjemmefra og samtidig bruke den til å ta backup av hele familiens feriebilder. Disken er batteridrevet og skaper sitt eget trådløse nettverk, som gjør det lett å overføre bildene trådløst fra kamera og mobil eller nettbrett. Det har også en innebygget SD-kortleser så kan du sette inn minnekortet direkte i harddisken og overføre alt på en gang.
B&O Play Beolit 15

Transistorradioens arvtager

beolit15_1

Pris: 4.190 kr, beoplay.com

Luksus fra innerst til ytterst i en stilikonisk Bluetooth-høyttaler.

Både Beolit-navnet og designen er en hilsen til den B&O-transistorradioen som var populær på 60-tallet. Men effekten er mangedoblet siden den gang, og de syv høyttalerelementene som er gjemt bak kabinettets metallnett, gir en forbløffende avbalansert lyd. Beolit 15 er en av de dyreste bærbare Bluetooth-høyttalerne på markedet, men den er virkelig også blant de aller beste. Høyttaleren kan spille inntil 24 timer på en lading.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top