24 julegavetips

Disse gavene vil du like å både gi og få.

1.

Panasonic Lumix GX80 systemkamera

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Folke-kameraet

Sylskarpe bilder

De som ønsker seg et lite, lett og enkelt kamera som gir gode bilder, fortjener et Lumix GX80. Det er ikke enklere enn at det har pekeskjerm, 4K-video, lynrask autofokus som gir skarpe bilder – og kult design. Et fortreffelig kamera for amatører og viderekomne, som elsker å fotografere.

6.500 kr / panasonic.no

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

2.

Libratone Q Adapt In-Ear støydempende ørepropper

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Ørepropper for iPhone 7

Kjenner du noen som har kjøpt iPhone 7, er dette den perfekte gaven.

Øreproppene har Lightning-plugg som erstatter hodetelefonpluggen, og passer perfekt i Apple-telefonen. Med justerbar støydemping blir lyden klarere når man trenger det, og man kan styre musikken og snakke med folk som ringer.

1.499 kr / libratone.com

3.

Bose QuietComfort 35, trådløse hodetelefoner med støyreduksjon

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Trådløs magi

Gir alle fordelene fra de superpopulære QuietComfort 25, og er attpåtil trådløse.

Da vi testet QC 35 i fjor var vi over oss av begeistring. Vi snakker meget god lyd, kombinert med klasseledende støyreduksjon og en bærekomfort av en annen verden. Det finnes hodetelefoner med enda litt mer oppløst lyd, og Bose lekker litt mer lyd ut til omgivelsene enn konkurrentene. Fordelen er at du ikke blir svett i ørene, og at egne fotskritt ikke forplanter seg inn i hodetelefonene. Totalt sett er Bose QC35 våre favoritter blant de trådløse.

3.990 kr / bose.no

4.

Mujjo Folio Sleeve bæreveske

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Perfekt for Macbook-en

Den lekreste vesken til Mac-en

Den lekre 12-tommers Macbook-en er både lekker og dyr. Da er Mujjos like lekre bæreveske en perfekt match. Ull, skinn og en solid glidelås, pakker Macbook-en pent inn, og innvendig er det plass til visittkort og USB-adaptere. Oser maskulin luksus og skreddersydd kvalitet.

99 Euro / mujjo.com

Carry-On-Folio-Sleeve-for-1222-Macbook-Black-016

5.

GoPro Hero5 Black, aktivitetskamera

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Action-flaggskip styres med stemmen

Vanntett, søkeskjerm og GPS. Hero5 Black kan dessuten styres med stemmen.

Film dine aktiviteter fra ditt eget perspektiv! Aktivitetskameraer, eller actionkameraer, har blitt svært så populære, med GoPro som storfavoritt. Hero5 Black er den nye toppmodellen, som både kan skilte med innebygd søkeskjerm, forbedret videostabiliseringen og dessuten endelig lagring av GPS-data for å vise kjørerute, hastighet og annen informasjon i videoen. Kameraet er nå vanntett uten det ekstra sportshuset, og kan dessuten styres med stemmen.

4.195 kr / gopro.com

Les hele testen på Lyd & Bilde

6.

Tiny Audio C5, DAB+ biladapter

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Smart DAB-mottaker i bilen

Enkel oppdatering til din gamle bilstereo.

Tiny Audio C5 er en DAB-adapter som kobles direkte til bilens stereoanlegg. Bluetooth og handsfree gjør at du kan holde en telefonsamtale på lovlig vis, med begge hendene på rattet, og du kan også strømme musikk til den trådløst fra mobilen. C5 har et stort og tydelig fargedisplay, og antennen skal være den beste av sitt slag. Enheten støtter automatisk frekvensskifte og skal være enkel å installere selv.

1.895 kr / ttmicro.no

7.

Libratone One Click, BT-høyttaler

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Vellyd med gummikrok

Ta musikken med deg overalt, og del den med vennene.

Libratones første bærbare høyttaler fyller ikke mer i vesken enn en (stor) roman. Så hvis du er heldig, kan den også godt presses ned i julestrømpen. Høyttaleren er forholdsvis robust og tåler en snøballkamp eller en regnbyge. Libratone One fås i to versjoner, Click og Style, samt i en rekke farger. Alle er de tro mod Libratones lydidealer og gir en meget naturlig og avbalansert lyd til en pris, som ikke veier for mye i gavebudsjettet.

1.849 kr / libratone.com

8.

Teenage Engineering PO, Rytmesynthesizere

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Beats i lommeformat

Gjør husets musiker lykkelig med en eller flere av de bittesmå grooveboksene.

Hvis der står hiphop og hjemmedyrkede beats på menyen hos husets unge (eller eldre for den saks skyld), så er de små ”Pocket Operators” fra svenske Teenage Engineering nesten umulige å komme forbi. De er små rytmesynthesizere, som er skåret helt inn til benet: Et nakent printkort med primitive trykknapper og et display, men uten overflødig pynt – som kabinett og den slags! Det er foreløpig seks varianter med hver sine lyder, og de kobles sammen med en kabel, så man kan lage enda mer avanserte beats.

699 kr / teenageengineering.com

9.

Punkt MP 01 mobiltelefon

Punkt_79x

Punkt MP 01.

Verdens enkleste telefon

Den ser ut som en fjernkontroll, men det er en mobiltelefon.

Den er uten Facebook, Instagram, eller apper i det hele tatt. Den har faktisk ikke Wifi og nettilgang heller. Det gir dagevis med batteridrift, superenkel betjening for de som bare skal ringe, eller SMS-e, og så ser den uforskammet lekker ut. Gaven som overrasker!

2.300 kr / nebyhifi.no

10.

Xbox One S 500 GB spillkonsoll

Xbox One S Console & Controller Front Tilt
Xbox One S Console & Controller Front Tilt

To fluer i en smekk

Den nyeste Xbox-modellen står høyt på ønskelisten til både store og små.

Med Microsofts oppdaterte Xbox One S kan du nyte både spill og film i HDR-kvalitet. Xbox One S er en oppdatert versjon av Xbox One (2014). Den kommer med en rekke små og store forbedringer, deriblant muligheten til å spille av Ultra-HD Blu-ray filmer. Den nye Xbox-modellen har alt som skal til for å være en fullblods UHD-spiller, inkludert HDMI-utgang med støtte for HDR/High Dynamic Range. Den oppdaterte S-modellen har krympet betraktelig, og fått intern strømforsyning, som gjør den til en mer elegant pakke.

2.990 kr / xbox.com

Les hele testen på Lyd & Bilde

11.

Yamaha A-S301 stereoforsterker

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Skikkelig stereo

Denne Yamaha-forsterkeren er den perfekte ”harde pakka” for den som vil friske opp et gammelt stereoanlegg.

Glem trådløse høyttalere og små duppedingser av plast. Et skikkelig stereoanlegg med hår på brøstet krever en real forsterker i full 43 centimeters bredde. Yamaha A-S301 er en budsjettvennlig, men vellydende forsterker på 2 x 60 watt. Designet har definitivt noe ”retro” over seg, men funksjonaliteten inkluderer moderne finesser som koaksial og optisk digitalinngang, hodetelefonutgang og fjernkontroll. Trådløs tilkobling via Bluetooth er også mulig via ekstra adapter.

2.890 kr / yamaha-hifi-com

12.

CAT S60 toughphone

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Både tøff og følsom

Håndverkertelefon med supersanser kan merke hvor varm, julestemningen er.

Hvis du vil være sikker på, at julegaven ikke går i stykker den første dagen, kan det være, at du skal putte en CAT S60 under treet. Med IP68 sertifisering og MIL Spec 810G skulle den være i stand til å tåle mere enn alminnelig tøff behandling, og tåler dykk til fem meters dybde og 1,8 meter fall mot betonggulvet. Dens store partytrick er imidlertid det varmefølsomme kameraet, som kan ta infrarøde FLIR-bilder. Den har også et normalt 13 Mp kamera samt 5 Mp selfiekamera.

6.000 kr / catphones.com

13.

Saramonic Smartmixer 2, mobiltilbehør

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Til mobil-instruktøren

Få profesjonell lyd på smartmobil-videoene.

De fleste moderne smartmobiler er i stand til å filme i en bildekvalitet, som inntil for få år siden krevede tungt, profesjonelt videoutstyr. Full HD-video og optikk fra kjente kameraprodusenter betyr, at mobilvideoen faktisk kan brukes til noe. Men det står annerledes dårlig til med lydsiden. Det problemet kan løses med denne (forholdsvis) kompakte lydmikseren, som leveres med to kvalitetsmikrofoner – og med mulighet for å koble til profesjonelle studiemikrofoner med phantom-strømforsyning og XLR-kontakt.

1.559 kr / saramonic.com

14.

Fitbit Charge 2, aktivitetsmåler

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Sett tall på livet ditt

Du skal helst gå 10.000 skritt per dag. Fitbit avslører om du er i nærheten av målet.

Er du en av de mange, som beveger seg for lite og kanskje har problemer med å sove om natten? Da kan det gi deg et tiltrengt spark bak, at få statistikk som beviser din dovne livsstil. Tallene motiverer deg til å komme opp av sofaen og gjør det lett å spore fremskrittene dine. Charge 2 har fått et større display og batteriet kan i motsetning til de fleste smartklokker holde til flere dagers bruk. SMS-er og meldinger tikker inn, og kan fint erstatte en vanlig klokke.

1.590 kr / fitbit.com

15.

Samsung UE55KS7005 4K TV

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

O jul med din glede

Dersom en ny TV står høyt på ønskelisten er denne TV-en fra Samsung et bra valg.

Julen er tid for underholdning, og en splitter ny TV er den perfekte presangen ”til han far, fra seg selv” så vel som til resten av familien. Samsung UE55KS7005 er en topp moderne flatskjerm med 4K-oppløsning, smartfunksjoner og apper som Netflix og Youtube integrert i menysystemet. En smart fjernkontroll lærer seg kommandoene fra andre enheter, slik at du kan legge vekk de andre kontrollene. Samsung-TV-en scorer høyt på både bilde og lyd og støtter dessuten High Dynamic Range som er siste skrik på bildefronten i år. Etter vår oppfatning et av de beste TV-kjøpene denne sesongen!

12.990 kr / samsung.no

Les hele testen på Lyd & Bilde

16.

Playstation 4 Slim 500GB, spillkonsoll

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Mindre er bedre

La ikke størrelsen narre deg. Den lille PS4 er like kraftig som den gamle.

Verdens mest solgte spillkonsoll er kommet i en mindre og mere innbydende innpakning. Innmaten er imidlertid den samme, så du er fortsatt garantert en solid spillopplevelse, som bare blir bedre, ettersom nye AAA-titler kommer på markedet. Er du trett av å spille, er den nye slanke PS4 samtidig en glimrende Blu-ray spiller, som naturligvis også kan strømme fra Netflix og lignende. Den innebygde harddisken er på 500GB eller 1tb.

2.990 kr / playstation.com

17.

Logitech MX Anywhere 2, Mus

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Rask liten minimus

Logitech har igjen laget en lekker liten mus som ligger godt i hånden.

En trackpad er fint når man er på reise, men kan ikke helt erstatte en riktig mus, når du sidder hjemme og jobber. Her er Logitechs nye MX Anywhere 2 en god liten mus som både egner seg til skrivebordet og som lett får plass i vesken. Designet er blitt litt frekkere siden forrige utgave, men kvaliteten og brukervennligheten er den samme. Den ligger godt i hånden, og gjør det lett å sjonglere med regneark og tekstdokumenter.

649 kr / logitech.com

18.

Onkyo E700BT, trådløse propper

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Smidige hodetelefoner

Onkyos trådløse propper gir bra lyd og er bekvemme på reisen.

Nå når hodetelefonutgangen på mobilen ikke lenger er en selvfølgelighet, er det på tide å se fremover og skaffe seg trådløse hodetelefoner. Propper er praktisk på reisen da de både stenger ute forstyrrende lyd og tar liten plass. Og uten ledning blir de enda enklere å ha med seg og bruke. Onkyos propper støtter både apt-X og AAC for bedre lyd fra Android mobiler og iPhone. De lades enkelt med USB og kan spille i opptil 8 timer.

1.500 kr / onkyo-headphones.com

19.

Hövding 2.0, Airbag til syklister

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

En airbag til hodet

Avansert teknologi gjør denne sykkelhjelmen til noe helt spesielt.

Sykkelhjelmer er verken pene eller praktiske, men tjener likevel et livsviktig formål. Modellen fra Svenske Hövding skiller seg imidlertid ut fra mengden. Her er det ikke snakk om et skall av skum eller plast, men i stedet en spesialdesignet airbag til å ha rundt halsen. Avanserte sensorer registrerer bevegelsene dine, og sørger for at airbagen blåses opp og gir optimal støtte til hodet og hals, hvis det bliver nødvendig. Virkelig smart!

2.690 kr / hovding.com

20.

Logitech Harmony Hub, universalfjernkontroll

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Styr hele hjemmet med mobilen

Denne dingsen lar deg styre TV-en, anlegget og nært hva som helst annet direkte med mobiltelefonen.

Med Harmony Hub styrer du enkelt alle dine apparater med mobiltelefon eller nettbrett, med en enkel app. Installasjonen er så enkel den kan bli, og du kan for eksempel trykke på ”Watch Movie”, så skrur TV-en seg til riktig kanal, Blu-ray-spilleren går på eller Netflix startes, alt etter eget ønske. Hvis ditt produkt kan styres med en infrarød fjernkontroll, så kan det styres med Harmony Hub. Genialt!

899 kr / logitech.no

Les hele testen på Lyd & Bilde

21.

Gardio T, GPS-brikke

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Finn savnede dingser

Finn savnede nøkler, lommebøker og fjernkontroller med GPS-sporing.

Springer du ofte omkring og leter etter savnede ting hjemme og lurer på om du har mistet dem ute? Nå kan du få sinnsro ved å sette en slik brikke på dingsene du vil ha kontroll på. Et søk i appen viser på kartet hvor de befinner seg, hvor langt borde de er og du kan få den til å pipe for å finne eksakt hvor de er. Eller trykk på brikken for å finne mobilen. Brikken bruker lite strøm og holder i ett år, og da er det bare å bygge batteri.

250 kr / gardio.se

22.

Beoplay H5, trådløse propper

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Luksuriøst og trådløst

Smarte løsninger og pen design for den som krever litt mer.

Når Bang & Olufsen bestemmer seg for trådløse propper et man at det blir noe ekstra. H5 har holdbare flate tøyledninger som ikke vikler seg så lett og koppene er gummibelagte for å motstå svette og regn. For at ledningen vikler seg enda mindre, kan de festes til hverandre med magnetfeste. Og ved lading klikkes de fast til den lille ladekuben med magneter. Lyden kan tilpasses via appen, og batteriet varer i 5 timer.

2.500 kr / beoplay.com

23.

Lume Cube, videolampe

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Trådløs lyskilde

Smart trådløs lampe som lar deg ta bedre bilder og filme bedre videoer.

Et av problemene med å ta bilder eller filme med mobilen er at den ikke er spesielt lysfølsom. Med andre ord trenger du skikkelig belysning for å få et bra resultat. Og Lume Cube er en av de smidigste løsningene vi har sett. Opptil fem stykker kan styres via Bluetooth fra mobilen. Som videobelysning har de 10 ulike lysstyrker, og lyser rundt en time på en lading. Blitsen fungerer i tillegg også som slave med varierende tider. Vanntett ned til 30 meter.

1.100 kr / focusnordic.no

24.

Sonos Play:1, multiromhøyttaler

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lekker lydkloss

Med en eller flere Play:1 kan du bygge alt fra et lite stereoanlegg til et gedigent multiromsystem som fyller hele huset med musikk.

Sonos har gjentatte ganger blitt kåret til kongen av multiromslyd i våre tester. Den amerikanske produsenten lager kort og godt noen av de smarteste og mest vellydende høyttalerne i sin klasse. Blant disse er Play:1 den aller minste, og således den rimeligste inngangsbilletten til Sonos-lyd i ett eller flere rom. Denne mini-høyttaleren egner seg fint som musikkilde i bad og andre små rom, men kan også fungere fint som bakhøyttalere i et system med Sonos Play:Bar lydplanke. Sonos-høyttaleren kobles enkelt til hjemmenettverket, støtter populære musikktjenester og styres enkelt fra mobilen.

1.998 kr / sonos.com

Bilde: Sonos Play: 1

Les hele testen på Lyd & Bilde

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Stranger Things 3. sesong – første trailer ute!

Den 4. juli vender Netflix tilbake til Hawkins og Stranger Things.

Apple AirPods får stemmestyring

AirPods får trådløs lading og hei Siri

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første fullformat, standardzoom lever opp til ­forventningene.

Apple turbotrimmer iMac

De nye iMac-ene blir dobbelt så rask på krevende oppgaver.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!

Nå skal du kjøpe iPad

Hvis du er blant dem som har hatt planer om å kjøpe nytt nettbrett, er tiden inne.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

anmeldelse
Bad Times at The El Royale

Mørkets hotell

Stilig konsept-film med A-lag av skuespillere, som ikke helt innfrir.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.