Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

24 julegavetips

Her skal du få tips til julegavene du blir husket for. Hvis du sliter med å finne på hva du skal pakke inn til jul, enten det er til deg selv eller andre, har vi 24 rødglødende julegavetips til deg:

Skrevet av / 01.12.11 - 15:59
24 julegavetips

1. iPad 2 nettbrettNettbrett er det nye farsotten. Det finnes dårlige og det finnes gode nettbrett. De siste er det færreste av, men et av de aller beste finner du her: iPad 2. Samsungs nye Galaxy nettbrett har kanskje bedre skjerm, Sonys infrarød fjernkontroll, men på brukeropplevelse er det fremdeles Apples nettbrett som gjelder. Det er standarden alle blir målt mot. Bare prøv selv. Legg en iPad i fanget på bestemor eller førsteklassingen, og legg merke til hvor fort både den gamle og nye generasjonen fikser det. Det er brukervennlighet det. Og for en julegave.

 Fra 3.890 kroner

 

2.  Fiio E11 bærbar hodetelefonforsterkerUtvalget av gode og hodetelefoner ørepropper er voksende. Dessverre er det ikke alle smartmobiler som klarer å drive dem godt nok, og spille høyt nok. Da er Fiios lille hodetelefonforsterker enestående. Den blåser nytt liv i hodetelefonene dine, og gir deg umiddelbart bedre lyd for pengene. Fiios hodetelefonforsterkere finnes i flere størrelser, denne er både billig og bra, og rene turboen for smartmobiler med lav effekt på lydutgangen.

 798 kroner

 

3.  Hähnel UniPal II universalladerVi har alle opplevd det. Man må pakke en lader hver til alt man skal ha med seg. Med Hähnels smarte universallader, trenger man bare denne ene. Den lader nemlig de aller fleste Li-ion og Ni-MH batteriene fra 3,6 til 7,4V, mye brukt på kameraer blant annet . Men også ladbare  AA og AAA-størrelse batterier – og man kan lade fra sigarettenneruttaket i bilen med en medfølgende adapter. Den kan også lade iPhone-en din. Alt man trenger å gjøre er å sette batteriet på de justerbare kontaktpunktene, og vente til batteriet er ladet. Enklere blir det ikke.

Pris: ca 400 kroner

 

4.  Lowepro Photo Sport 200AW fotosekkDe fleste pakker kamerautstyret i en vanlig tursekk. Ikke så rart, de har ofte bedre bærekomfort enn en fotosekk. Amerikanske Lowepro har skjønt poenget, og laget en ryggsekk med plass til mye utstyr, men også varmt tøy, matpakke og turutstyr. Og, den er meget komfortabel å bære. Selv om man jogger, sykler eller går på ski. Photo Sport kommer i to størrelse. 200AW er den største av de to allværssekkene, og den har eget polstret rom med komprimering for fotoustyret, regntrekk, plass til drikkesystem, eget rom til turutstyr, og festeremmer for enda mer utstyr. Den perfekte tursekken for aktive fotografer, skulle vi mene.

 Pris: Kr 1.699 kroner

 

5.  Bang & Olufsen BeoSound 8For deg som vil bruke julebonusen på en ekstra hard pakke, kan Bang & Olufsens første iPod-dock være et alternativ. Beosound 8 er meget gjennomført både i design og lydkvalitet, og kan brukes med både iPhone og iPad så vel som vanlige iPoder. BeoSound 8 har utbyttbare høyttalerfronter, slik at du kan velge farger som passer både til humør og innredning. I tillegg til standard hvit og svart finnes og en rekke kraftige farger som rød, sølv, gul og oransje.

Pris:   7.995 NOK

 

6.  Sonos Play:3 trådløs høyttalerEr det noen som kan trådløs lyd så er det Sonos. Årets nyhet fra amerikanerne er Play:3, en komplett høyttaler med trådløs lydtilkobling.

Med en slik i stua kan du spille av musikk direkte fra PC-en din eller gjennom Spotify (krever Premium konto til 99 kr/mnd). Ved å legge til flere Play:3 høyttalere kan du i prinsippet få trådløs musikk i hele huset. Musikkavspillingen styrer du enkelt med Sonos’ egen Controller App, som i år er lansert i en egen iPad-versjon. Helt sjef!

Pris: Kr 2.398

 

7.  Philips Fidelio AS851Mens iPod-brukere har tusenvis av kompatible lydprodukter å velge mellom, har Android-brukere hittil hatt sørgelig få alternativer for musikkavspilling. Grunnen er en manglende standard for plassering av mikro-USB-tilkoblingen som brukes på ulike Android-mobiler. Dette har Philips nå løst meden universal tilkobling, som gjør at nesten samtlige Android-baserte mobiler kan dokkes til høyttaleren med både musikkavspilling og ladefunksjon. Med sin ovale utforming gir Fidelio AS851 et stilrent inntrykk, og Philips sin digitale lydteknikk sørger for presis lyd med rikelig bass. Den innebygde forsterkeren leverer 30W RMS total uteffekt. En mindre og rimeligere modell med batteridrift, AS351, er også tilgjengelig.

Pris: ca 1500 kr

 

8. Samsung UE46D6505En fet TV er den ultimate julegaven til hele familien, og takket være stor konkurranse er prisene blitt relativt hyggelige selv for en god TV. Samsungs lekre 6-serie fås i flere størrelser, men gjør seg ekstra godt i 46 tommers utgave eller større. Den er slank og diskret i utseendet, byr på  avanserte funksjoner og ikke minst et LCD-LED bildepanel med flott bildekvalitet. Du kan se 3D-film med skikkelig dybde, eller leke deg med Youtube, Facebook og filmleie via nettet gjennom Samsungs Smart-portal. Bare husk å kjøpe nok 3D-briller til hele familien.

Pris: ca 10.000 kr

 

9.  Spotify PremiumTill den musikintresserade vill man gärna ge bort något trevligt att lyssna på, men det kan vara svårt att välja rätt skiva. Enklare är att ge bort ett abonnemang på Spotify så kan mottagaren själv spela precis vad den vill. Premiumabonnemanget innebär inte bara att man slipper reklam men man får bättre ljudkvalitet och kan lyssna i mobilen även utan uppkoppling. Presentkort finns från 1 månad upp till ett år. (JE)

99-1.188 NOK

10.  Bang & Olufsen EarSet 3iDen modemedvetne storstadsbon kan så klart inte tänka sig att visa sig med något billigt plastskräp runt halsen. Som headset till sin iPhone passar då kanske Bang & Olufsens snygga hörlurar med inbyggd mikrofon samt en knapp som enkelt växlar mellan musik och telefonsamtal. De har dessutom brusdämpning som filtrerar bort störande bakgrundsljud så att du alltid hör ljudet så klart som möjligt. (JE)

1.750 NOK


11.  Kodak Pulse W730SEn fotoram med en fin bild på barnen är en uppskattad julklapp till farmor och farfar. Ännu roligare är att ge bort en digital fotoram med massor av bilder. Och denna kopplar dessutom upp sig på nätet så att den kan visa bilder från Facebook. Man vet aldrig vilka nya spännande bilder som ska dyka upp på skärmen och de kan ju uppdateras dagligen. Kodak Pulse blev bäst i test i årets stora fotoramtest. (JE)

1.200 NOK

 

12.  Dlink Boxee BoxHar man en äldre TV utan nätverk är det enklaste sättet att få en modern smart-TV att koppla in en mediespelare. Och den bästa just nu är Boxee Box. Den samlar in filmer, tv-serier och musik från internet och din egen samling, paketerar dem och visar snyggt upp dem på TV:n så att du kan välja med fjärrkontrollen. Den senaste uppdateringen gör att den nu också stöder Spotify och AirPlay från iOS-enheter. (JE)

1.800 NOK

 

13.  Californication, ses. 4 (BD)Bli med inn i det herlig syke hodet til sexaholikeren Hank Moody (David Duchovny) på hans videre eskapader i et outrert Los Angeles – der alle damer (den ene lekrere enn den andre) sprer sine ben for vår antihelt. Selv om fjerde sesong blir vel mye av det samme gamle, er det vel akkurat det som tiltrekker oss – Hank er den største mannsjåvinisten, egoisten og sexisten på to ben, og på toppen av det hele får han absolutt alle damer han vil ha. Denne runden må han forsvare seg i retten for sex med en mindreårig, mens rålekre Addison Timlin bidrar med forfriskende ferskt blod! En herlig flukt fra virkeligheten og perfekt tidtrøyte i den kalde romjulen!

 Pris: 249 kroner

 

14.  Harry Potter 1-7B, LE (BD)Den komplette samlingen med alle 8 filmene om vår bebrillede venn fra Galtvort kommer nå i en superelegant samleboks med mengder av bonusmateriell, bok og filmene i topp lyd- og billedkvalitet. Til tross for en noe gjentagende tematikk og handling så holder filmene en gjennomgående høy standard. Det eneste vi finner å trekke for er at de to siste filmene ikke er i 3D. Den optimale julegaven for enhver fan av Potter & Co, dog mest for barn!

Pris: 999 kroner

 

 

15. The Lion King 3D (BD)Med Løvenes Konge satte Disney en ny standard for animasjonsfilm. Historien, løselig basert på Shakespeares Hamlet, om den lille løveungen som forsøkes tatt av dage av sin onkel, slik at han kan arve tronen, er fylt med spektakulære scener, fengende musikk og en perfekt miks mellom spenning, humor og thriller. Vi lar oss fortsatt blende av Simbas kamp for å overleve den løpske floken og Jeremy Irons legendariske ”Long Live the King!”. En av tidenes største animasjonssuksesser gikk faktisk rett på kinotopplisten i USA – og det 17 år etter premieren! 3D kler filmen; en perfekt julegave for hele familien!

Pris: 229 kroner

 

16.  Toy Story 1-3 3D (BD)

 


I forbindelse med kinopremieren til, den fantastiske, Toy Story 3 3D ble de to foregående filmene relansert i 3D – nå er de klare for hjemmekinomarkedet! Med historien om lekene til guttungen Andy, der sheriff Woody (Tom Hanks) er den ubestridte sjef og romhelten Buzz Lightyear (Tim Allen) skaper uro i leiren, endret Disney/Pixar for all fremtid animasjonsfilmgenren. Dataanimerte filmer tok fullstendig over markedet og filmene ble oftere produsert for et mer voksent publikum. Med utsøkt 3D som tilfører klassikerne en fascinerende dybde vil filmene igjen trollbinde barn i alle aldre! Om du ikke får denne i julegave – så kjøp den ”Fra Far, til Far”!

Pris: 687 kroner

 

17. Bose SoundLinkHer er den bærbare høyttaleren som virkelig tåler en trøkk! Den mottar lydsignalet via trådløs bluetooth fra enten mobiltelefonen eller datamaskinen, og gir kraftig lyd, med en fyldigere bass enn man skulle tro fra en så kompakt høyttaler. Dette går litt på bekostning av en litt mer tilbakelent mellomtone, men du verden for et glimrende kompromiss! Dette er også den beste høyttaleren vi har hørt med bluetooth, og er en perfekt julegave til en som ønsker glimrende lyd på reisen.

2.500 kr

 

18.  Arvani ErgoSound IIEn lydplanke er faktisk intet mindre enn et komplett lydanlegg. Det er en lang høyttaler med innebygd forsterkning og prosessering. Den plasseres under eller over TV-en, og i Arvani ErgoSound II sitt tilfelle kobles den til med en koaksial eller elektrisk digitalkabel. Den gjør en grei jobb med å simulere surround, spesielt for den heldige som sitter rett foran TV-en.

Arvani ErgoSound II den mest vellydende lydplanken vi vet om til under 5.000 kroner, og gjør også en grei jobb på musikk.

3.500 kr

 

19.  Musical Fidelity V-DAC IIV-DAC II har fått et oppgradert utseende etter sin stygge forgjenger, nå i børstet aluminium. Den første versjonen av Musical Fidelity V-DAC var blant de aller beste digitalkonverteren vi har hørt til 2000 kroner, og den beste blant de som både har USB, koaksial og optisk inngang. V-DAC II er ytterligere forbedret, med asynkron USB og oppsampling til 24-bit/192kHz.

Vi har ikke testet V-DAC II, men basert på våre erfaringer med forgjengeren må det bare bli bra. Koble den til datamaskinen med USB, og til forsterkeren med vanlig RCA lydkabel. Vips, så er datamaskinen forvandlet til en hi-fi-lydkilde som selv en god CD-spiller har vanskelig for å slå! Pass bare på at musikksamlingen er lagret i høy nok oppløsning. Strømmingstjenester som Spotify og WiMP er meget praktisk og kult, men vil aldri gi lydkvalitet på høyde med CD.

 2.500 kr


20.  Logitech Keyboard CaseKeyboard Case fra Logitech er et kombinert dokkingtastatur og etui for iPad 2 og gjør denne om til nært sagt en fullværdig bærbar datamaskin. Skriv som du er vant til fra laptopen! Det finnes skrive- og korrekturlesningsapper som gjør iPad til en fullverdig ordprosessor, og med dette dokkingtastaturet blir det mye enklere å skrive invitasjonene til nyttårsfeiringen!

 

Produktet er i børstet aluminium og beskytter skjermene og kantene på iPad 2, mens tastaturet benytter bluetooth for enkel oppkobling til nettbrettet. Tastaturet har også en fordypning slik at iPad 2 kan stå oppreist både vertikalt og horisontalt.

 900 kr

21.  Nye Nintendo 3DS bundlerTo nye Nintendo 3DS pakker er sluppet i nye farger og med nye spill! Alle Mario-fans kan glede seg over pakken med en «Ice White» konsoll og det nye spillet «Super Mario 3D Land.» Alle med en forkjærlighet for rosa og Nintendogs vil garantert falle for den nye pakken som inneholder en «Coral Pink» konsoll med spillet «Nintendogs + cats.»

Fra kr: ?

 

22.  Logitech G35 Surround sound 

 


Dette headsettet ble kåret til «best i test» av vår spillanmelder tidligere i høst. Med en 7.1-surroundlyd og laseravstemte elementer gir dette deg et massiv lydbilde du kontrollerer ved ulike ett-trykks knapper på utsiden av headsettet. Utbyttbare hodebøyleputer gjør at spillerne kan finne den perfekte passformen for timesvis med uforstyrret spilling. Mikrofonen inneholder støyredusering og tilbyr stemmevridning for de mer ekte innlevelsene.

Fra kr: 1099,-

 

23.  Årets største og beste spilltitlerGode spill er alltid en slager under buska i juletider, og i årets siste kvartal har ikke utgiverne spart på kruttet! Det har hersket ekstremt store forventninger rundt mange av de etterlengtede titlene, og disse har innfridd til de grader og høstet toppkarakterer i våre anmeldelser. Titler verdt å merke seg er: «Gears of War 3,» «Forza Motorsport 4,» «Resistance 3,» «Uncharted 3,» «Battlefield 3,» Call of Duty: Modern Warfare 3,» «The Elder Scrolls: Skyrim,» «Assassins Creed: Revelations» og «The Legend of Zelda: Skyward Sword.»

Fra kr: 499

 

24.  Alienware Mx serien – bærbar gaming PC.Om man virkelig har på seg spanderbuksene denne julen bør de brukes på den heftigste gaming PC’n som noen gang er laget! Ikke bare er innsiden noe av det råeste du finner på markedet, men den er også rett og slett deilig å se på! I følge vår spillanmelder er livet fullkomment om denne ligger under treet. Finnes i fire forskjellige størrelser fra 11»-18».

Fra kr 6990,-

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top