Kompakt systemkamera

Sony mener at det nye a6000 med 24 megapiksler, og elektronisk søker, har verdens raskeste autofokus.
forfatter

Sony a6000 erstatter de utgående NEX-6 og NEX-7, som er to av de beste kompakte systemkameraene vi har testet. Det tar også livet av NEX-serien, som heretter bare skal hete alpha, som alle andre systemkameraer fra Sony.

Dette kameraet ligner en blanding av de to utgående modellene, og er betydelig mindre enn et speilreflekskamera.

Det har innstillingsratt, Sonys nye multikontakt som også brukes til separate blitser, innebygget blits, vippbar pekeskjerm, stor elektronisk OLED-søker – og en ny 24 Mp bildebrikke med Bionz X bildeprosessor.

a6000_wSELP1650_tilt_up_silver-1200-6106

Men det interessante er Sonys påstand om verdens raskeste autofokus. Kameraet har hybrid autofokus, som betyr at det bruker både fase- og kontrastbaserte fokussensorer, som skal gi så raskere autofokus enn på noe annet systemkamera.

a6000 har 179 fasesensorer fordelt på 92 prosent av bildeflaten som i kombinasjon med kontrastsensorer, skal sørger fora t du klarer å holde motivet i fokus også når det beveger seg. Skuddtakten på hele 11 bilder/s, skal gi deg skarpe actionbilder, så lenge autofokusen henger med.

Kameraet har også wi-fi og NFC for rask og enkel trådløs tilkobling til mobilen, og kan bruke Sonys stadig voksende utvalg av kameraapper, som man installerer på kameraet for å utvide funksjonaliteten.

a6000 er i salg fra april i sort eller grått, til 6100 kr for bare kamerahus, 7500 med 16-50mm zoom, eller 13900 med den meget gode 16-70mm Zeiss-zoomen. Som vi nylig testet.

Det lanseres også et dobbeltzoom kit, med 16-50mm og en 55-210 telezoom, til 9800 kr.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.