Kompakt systemkamera

Sony mener at det nye a6000 med 24 megapiksler, og elektronisk søker, har verdens raskeste autofokus.
Annonse
Annonse
forfatter

Sony a6000 erstatter de utgående NEX-6 og NEX-7, som er to av de beste kompakte systemkameraene vi har testet. Det tar også livet av NEX-serien, som heretter bare skal hete alpha, som alle andre systemkameraer fra Sony.

Dette kameraet ligner en blanding av de to utgående modellene, og er betydelig mindre enn et speilreflekskamera.

Det har innstillingsratt, Sonys nye multikontakt som også brukes til separate blitser, innebygget blits, vippbar pekeskjerm, stor elektronisk OLED-søker – og en ny 24 Mp bildebrikke med Bionz X bildeprosessor.

a6000_wSELP1650_tilt_up_silver-1200-6106

Men det interessante er Sonys påstand om verdens raskeste autofokus. Kameraet har hybrid autofokus, som betyr at det bruker både fase- og kontrastbaserte fokussensorer, som skal gi så raskere autofokus enn på noe annet systemkamera.

Annonse

a6000 har 179 fasesensorer fordelt på 92 prosent av bildeflaten som i kombinasjon med kontrastsensorer, skal sørger fora t du klarer å holde motivet i fokus også når det beveger seg. Skuddtakten på hele 11 bilder/s, skal gi deg skarpe actionbilder, så lenge autofokusen henger med.

Kameraet har også wi-fi og NFC for rask og enkel trådløs tilkobling til mobilen, og kan bruke Sonys stadig voksende utvalg av kameraapper, som man installerer på kameraet for å utvide funksjonaliteten.

a6000 er i salg fra april i sort eller grått, til 6100 kr for bare kamerahus, 7500 med 16-50mm zoom, eller 13900 med den meget gode 16-70mm Zeiss-zoomen. Som vi nylig testet.

Det lanseres også et dobbeltzoom kit, med 16-50mm og en 55-210 telezoom, til 9800 kr.

 

Annonse

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.