Search
Generic filters

Videoredigering på norsk

CyberLink lanserer norskspråklig utgave av PowerDirector.

Om CyberLink ikke ringer en bjelle, så har du kanskje likevel tidligere vært borti DVD-avspillingsprogrammet PowerDVD for PC, den tiden Windows Media Player gjorde en ganske begredelig jobb med DVD-er.

Programmet PowerDirector er på sin side et videoredigeringsprogram, som i sin 12. utgave nå har fått støtte for norsk, svensk, dansk og finsk språk. I den forbindelse vil programmet også selges i flere norske butikker, inkludert Expert og Komplett.no.

Med PowerDirector loves avanserte funksjoner som normalt ikke finnes i det rimelige segmentet av videoredigeringsprogrammer.

PowerDirector har et enkelt grensesnitt.
PowerDirector har et enkelt grensesnitt.

Grunnen til den tunge satsningen er økt etterspørsel etter avansert redigeringsprogramvare som er lettere og mer intuitivt i bruk for vanlige folk, privatpersoner som skoler.

PowerDirector 12 har fått flere priser siden lanseringen i september 2013, blant annet fra PC Magazine, og nå sist fikk programmet innovasjonsprisen på CES 2014.

Både for bærbart og stasjonært
PowerDirector 12 er det første redigeringsprogrammet fra CyberLink som myntes på bærbare så vel som stasjonære datamaskiner. Det loves meget omfattende videoredigeringsverktøy, inkludert redigeringsstøtte for flerkameraproduksjoner opptil fire kameraer, samt ”Theme Designer” for å lage stilige, 3D-animerte bildeserier. CyberLink lover at PowerDirector 12 er det raskeste videoredigeringsprogrammet for privat bruk med 64-bit TrueVelocity 4-motor, som støtter bruk av grafikkprosessor for å akselerere normalt svært tidkrevende oppgaver. Programmet er også optimalisert for Intel fjerdegenerasjons Core-prosessorer ”med overlegen prosesseringshastighet”.

Pris:
Det finnes to versjoner: PowerDirector 12 Ultra til 699 kroner, og PowerDirector 12 Ultimate, som til 929 kroner har flere effekter og plug-ins.

cyberlink.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Les også

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.