Optikk

Hakk i hæl etter lanseringen av D600, er Nikon endelig klar med en mer kompakt og rimeligere 70-200mm telezoom.
Annonse
Annonse
forfatter

Akkurat som D600 er en mindre og rimeligere fullformatspeilrefleks, enn Nikons fantastiske D800 (les testen her), er AF-S Nikkor 70-200mm f4.0 G ED VR, en mindre og billigere utgave av Nikkor 70-200mm f2.8G ED VR II.

Den nye telezoomen koster 10.890 kr, uten stativfestet på bildet under. Den dyrere utgaven med lysstyrke f2.8 koster 16.000 kr. Og veier 1,54 kilo, mot 850 gram for denne utgaven med lysstyrke 4.0.

Objektivet som er 78 mm i diameter, 178,5 mm langt og bruker filterfatning 67 mm, har fått en ny optisk bildestabilisator. Som skal gi deg opp til fem trinn stabilisering, altså fem trinn lavere lukkertid og likevel skarpe bilder. I teorien i allfall, i praksis vil resultatet alltid variere. Uansett form for bildestabilisator.

AF-S Nikkor 70-200mm F4.0 G ED VR passer alle Nikons fullformatkameraer (FX) og gir tilsvarende 105-300mm brennvidde, når det er påmontert et Nikon D7000, D5100 eller D3200, med mindre APS-C bildebrikke. Såkalt DX-format.

Telezoomen er i butikk fra 29. november 2012, men mange tar i mot forhåndsordre allerede nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter