Search
Generic filters

Redigering for begynnere

Adobes redigeringsprogram for vanlige folk - Photoshop Elements, er oppdatert med nye funksjoner.

Adobe har oppdatert foto- og videoredigeringsprogrammene i Elements-familien, med flere nye funksjoner. De lanserer samtidig Adobe Elements Live, en ny webtv-kanal med tips og triks som lærer brukeren mer om hvordan man kan bruke Photoshop Elements 13, og Adobe Premiere Elements 13.

Mens Photoshop Elements 13 er rettet mot bilderedigering, er Adobe Premiere Elements 13 programvare for videoredigering, Begge er rettet mot nybegynnere og amatørere som vil ha god oversikt og brukervennlighet.

De er basert på Adobes profesjonelle programmer, Adobe Photoshop CC og Adobe Premiere Pro CC, men med et mye enklere grensesnitt, og til mye lavere pris.

– Med de nye versjonene av Elements tilbyr vi et bredt spekter av nye muligheter for å fremme kreativitet, enten man arbeider med bilder eller film. Det avgjørende har vært å fjerne mange av de tidkrevende redigeringsfasene, slik at man raskere oppnår ønsket resultat og kan dele sine kreasjoner med andre, sier Jenny Höglund, nordisk markedssjef for digitale medier hos Adobe.

Noen nye funksjoner  i Photoshop Elements 13 (se video her):

·      Bedre Photo Mashups – Med nye Photomerge Compose kan man enkelt ta elementer fra ett bilde og kopiere det inn i et annet. Sammen med de nye Refine Selection Brush og Match Color Tone-funksjonen kan man lett overføre elementer og sikre at både lys og skygge faller naturlig, på en måte som gjør at man skulle tro elementet har vært der hele tiden.

·      Optimaliser Facebook-siden – Nå kan man enkelt kombinere sitt Facebook-cover og profilbilde med tekst og grafikk med integrert design, så profilen skiller seg ut.

·      Sort/hvitt-bilder med mer personlighet – Tre nye redigerings-guider gir mer liv til sort/hvitt-bilder, og man kan f.eks. legge til farger i utvalgte områder eller finjustere bilder slik at de får et mer dramatisk uttrykk.
Photoshop Elements 13 skjerm

Premier Elements er også oppdatert, og har fått flere funksjoner som skal gjøre det enklere å sette sammen videoklippene dine.

Nye videofunksjoner i Premier Elements 13:

·         Sett sammen de beste klippene – Med Favorite Moments-funksjonen kan man markere ens favorittavsnitt og raskt sette dem sammen til en kortfilm som umiddelbart kan deles.

·         Dryss litt stjernestøv over videoene dine – Tilfør opptaket filmtitler med Video in Titles eller legg til spesialeffekter til bestemte deler med Effects Masking.

Både Photoshop Elements 13 og  Premiere Elements 13, er tilgjengelig for nedlasting på www.adobe.com/no, hvor man også finner priser.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.