Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Proff med 12 patroner

Det er lenge siden Canon har lansert en ny proffskriver, men når de først gjør det er det ikke måte på. A3-skriveren Pro-1 har hele 12 blekkpatroner.

Skrevet av / 25.10.11 - 10:30
Proff med 12 patroner

Gode fotoskrivere behøver ikke være dyre. Men når kravene til utskriftskvalitet stiger må det sterkere lut til. Da er kanskje Canons nye Pixma Pro-1 svaret. Den kan lage fotoutskrifter i A3+ på to minutter og 55 sekunder, dersom man skal ha absolutt høyeste fotokvalitet.

Den er også den første i sitt slag med så mange som 12 blekkpatroner med to og en halv gang så mye blekk i hver, som forgjengeren Pro9500 MkII hadde.

Og som vanlig er det en mengde fancy ord som beskriver hvor optimal utskriftskvalitet man får med Pro-1. Som Optimum Image Generating, Chroma Optimizer, teknologi som skal gi fotografen forbedret fargegjengivelse og jevnere blank overflate med dypere sortnivå.

Canon har gitt skriveren nytt pigmentert blekk, fordelt på 12 blekkpatroner altså. Hvor hele fem av patronene har forskjellige valører av sort og grått. Selvsagt for at sorthvitt-utskrifter skal bli så bra som mulig.

Skriveren støtter hele 1200 punkter per tomme i oppløsning, fra 12.288 blekkdyser, og 16-bits data per kanal. Temmelig imponerende data, og langt bedre enn forgjengeren i Pixma-serien. Hvor bra skal vi naturligvis finne ut i en test.

Pro-1 er i butikkene i november, og vil koste 7.990 kroner.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top