Fotoskriver

Det er lenge siden Canon har lansert en ny proffskriver, men når de først gjør det er det ikke måte på. A3-skriveren Pro-1 har hele 12 blekkpatroner.
Annonse
Annonse
forfatter

Gode fotoskrivere behøver ikke være dyre. Men når kravene til utskriftskvalitet stiger må det sterkere lut til. Da er kanskje Canons nye Pixma Pro-1 svaret. Den kan lage fotoutskrifter i A3+ på to minutter og 55 sekunder, dersom man skal ha absolutt høyeste fotokvalitet.

Den er også den første i sitt slag med så mange som 12 blekkpatroner med to og en halv gang så mye blekk i hver, som forgjengeren Pro9500 MkII hadde.

Og som vanlig er det en mengde fancy ord som beskriver hvor optimal utskriftskvalitet man får med Pro-1. Som Optimum Image Generating, Chroma Optimizer, teknologi som skal gi fotografen forbedret fargegjengivelse og jevnere blank overflate med dypere sortnivå.

Canon har gitt skriveren nytt pigmentert blekk, fordelt på 12 blekkpatroner altså. Hvor hele fem av patronene har forskjellige valører av sort og grått. Selvsagt for at sorthvitt-utskrifter skal bli så bra som mulig.

Annonse

Skriveren støtter hele 1200 punkter per tomme i oppløsning, fra 12.288 blekkdyser, og 16-bits data per kanal. Temmelig imponerende data, og langt bedre enn forgjengeren i Pixma-serien. Hvor bra skal vi naturligvis finne ut i en test.

Pro-1 er i butikkene i november, og vil koste 7.990 kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Kompakt og lett med stor rekkevidde
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.