TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Photokina 2020

Fire kameraprodusenter kommer ikke til Photokina 2020.

Kurven har lenge vært nedadgående for fotobransjen, men tross det har arrangørene av Europas største fotomesse satset på flere messer enn før.

Photokina-messen var ment å gå av stabelen i Køln hvert år, mot annenvhvert år, som har vært regelen. Det er heller ikke lenge siden de annonserte at Koelnmesse flyttet Photokina-messen fra september, til mai. Hvert år altså.

Siden det har flere meldt avbud til det som pleier å være den viktigste møteplassen for fotobransjen. Hvertfall i Europa.

Les også: Photokina kanselleres

Leica har alltid hatt en stor tilstedeværelse på Photokina, men har annonsert at de ikke vil delta på messen i 2020. Det samme har Nikon og Olympus sagt, og nå melder også Fujifilm at det ikke er aktuelt for dem å delta i 2020.

De vil heller legge lanseringene til andre eventer og spre nye produkter ut over året istedet for å fokusere på nylanseringer under Photokina-messen til våren.

Sony, Canon og Panasonic, derimot, har sagt at de skal delta, men med så mange av de viktigste aktørenes fravær, vil Photokina 2020 bli kraftig amputert.

Det vil kanskje gå ut over besøket på messen, både fra pulikum og presse, og det er lite trolig at messen når det samme antallet besøkere og utstillere i 2020, som i 2018. Da besøkte 180.000 messen, og over 800 utstillere deltok.

I 2020 er det derfor ikke sikkert at køene blir like lange som i 2018:

Eingang Süd

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Lyd & Bilde