TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

OM System LS-P5 tar opp lyd i 24-bit og 96 kHz

Olympus heter nå OM System og lanserer en 24-bits lydopptaker til kamera.

forfatter
Publisert 24.08.22 - 08:00

Alle som har prøvd vet at de innebyggede mikrofonene på kameraet, har sine klare begrensninger. En separat mikrofon er alltid å foretrekke, eller hvis man vil ha bedre kontroll på lyden, en separat opptaker.

Olympus har hatt mange sånne, og nå når de heter OM Systems, fortsetter de med lydopptakene som støtter høyoppløst lyd. Den nye LS-P5 heter OM System, men har gjenkjennbare egenskaper vi kjenner fra opptakerne til Olympus.

Som opptak i 24-bit og 96 kHz, fra tre mikrofoner som tåler opptil 125 dB lydtrykk, og har 21 opptaksmønstre.

Fotografen kan bruke Bluetooth hodetelefoner som monitor og man kan styre opptakeren med en app på mobilen. Opptakene som gjøres med PCM, altså samme format som CD-er har, kan lagres som FLAC- eller 320 kbps MP3-filer, og lagres på 16 GB internminne, eller på et micro SDXC-minnekort.

Det ladbare batteriet skal holde til 37 timers opptak, og LS-P5 kan også brukes håndholdt.

Opptakeren er i salg allerede nå, priset til 2299 kroner.

895d91de 53f0 4983 ac5b f1cc696a5b83
LS-P5

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Ta opp god lyd i marka DJI Mic lover kabelfri studiolyd i knapphulsmikrofoner.
lbpluss
En helt spesiell zoom Sonys nye normalzoom er uvanlig.
lbpluss
Råeste zoomen vi har sett 10x ultra-telezoom for fullformat.
lbpluss
Lumix S5II og S5IIX: Kompakte fullformatkameraer vi sikler etter Panasonics kompakte fullformatkamera Lumix S5II kan endelig filme med fasebasert autofokus. S5IIX gir ytterligere heftige videofunksjoner.
Følg Lyd & Bilde