Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nye videofunksjoner fra Adobe

Nye verktøy i Premiere Pro, samt støtte av flere standarder og bedre Ultra HD-avspilling.

Skrevet av / 09.09.14 - 10:31
Nye videofunksjoner fra Adobe

Adobe slipper flere oppdateringer til sine programmer for video- og TV-produksjon. Blant annet nye produktverktøy til videoredigeringsprogrammet Premiere Pro CC, samt oppdatert brukergrensesnitt til samtlige videoprogrammer i Creative Cloud. Adobe lover at de nye oppgraderingene vil effektivisere samarbeid for teams som produserer innhold mens de er skilt fra hverandre geografisk. Så trenger man ikke henge over den samme datamaskinen når man jobber sammen.

– Kravene til videoproduksjon og kringkastere vokser med stor hastighet. Med disse oppgraderingene sikrer vi at Creative Cloud fortsatt fungerer som et viktig økosystem, som er avgjørende for å produsere TV og video i høy kvalitet, uttaler Mathias Hekton, nordisk video- og kringkastingsspesialist hos Adobe, i en pressemelding.

Forbedret 4K
Blant de viktigste nyhetene er støtte av flere nye standarder innen hardware og software, herunder AJA RAW (råformat video opptil 4K 120fps).

PremiereCC2014_ImprovedMasking
Nå er det enklere å legge på effekter uten å måtte ta arbeidet innom Adobe After Effects.

Nye funksjoner som Masking & Tracking, som gjør det enklere å legge på effekter uten å til støtt og stadighet ta arbeidet innom Adobe After Effects, samt en ny GPU-basert playback-funksjon, som forbedrer gjengivelsen av høyoppløst 4K video, deriblant også Ultra HD-opptak fra Phantom Cine, Canon RAW og RED R3D-filer.

– Vi har lyttet til våre brukere, og arbeidet målrettet på også å heve bildekvaliteten i redigeringsfasen. Det er også derfor vi presenterer et forbedret brukergrensesnitt på tvers av alle Creative Cloud desktopprogrammer, samt støtte av HiDPI (High Dots Per Inch) for både Mac Retina og Windows 8.1-skjermer. Det gir et skarpere bilde, så man kan fokusere på oppgaven uten å la seg distrahere av en varierende bildekvalitet,” uttaler Mathias Hekton.

Mer brukervennlig
Adobe Premiere Pro CC fått nye medie- og redigeringsfunksjoner, for å forenkle prosessen. Blant annet Consolidate & Transcode, som lar brukeren flytte alle relevante filer i prosjekter og sekvenser for å redusere størrelsen på hele prosjektet. Når funksjonen er valgt i Project Manager-panelet, rendres alt innholdet til en felles kodek og en ny, mer kompakt prosjektfil blir laget. En annen ny funksjon kalt Search Bins gjør at man kan automatisk lage dynamiske bolker basert på søkekriterier, som for eksempel et nytt og avansert tidslinjesøk. Search Bins oppdateres etter nytt innhold legges til prosjektet, som gjør det enklere å holde prosjektet organisert, selv når nytt videoinnhold fortsetter å legges til.

En etterlengtet funksjon er Multiproject Workflows, som gjør det enkelt å jobbe med flere prosjekter på én gang. For eksempel kan man nå dra en videosnutt direkte over fra ett prosjekt over i et annet.

På tvers av brukere og grenser
Adobe lanserer også en rekke oppgraderinger til videoplattformen Adobe Anywhere. Nå forbedres vilkårene for virtuelle teams, når det jobbes på prosjekter med blant annet Premiere Pro CC. Med en sentral plassering av ens innholdsfiler (assets), sparer brukere av for eksemoel After Effects CC tid, da de ikke lenger må lete etter tapte opptak eller sitte og samle sammen filer. Utover dette kan brukere av Adobe Anywheres app nå langt raskere skumme igjennom og redigere video på iPad.

adobe.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top