Systemkamera

Den klassiske røde logoen er fjernet og kameraet har fått flere forbedringer, som gjør det enda litt bedre å bruke.
Annonse
Annonse
forfatter

For et år siden testet vi Leica M. Et solid, enkelt og anvendelig verktøy for fotografer som trenger færrest mulig hindringer i form av knapper og ratt. Sammen med Leicas legendariske optiske kvalitet, leverte kameraet bildekvalitet i toppklasse.

Les testen av Leica M her.

Leica-M-P_silver_front-back

Nå slipper Leica en versjon til av M-kameraet, med noen få, men for noen kjærkomne endringer. M-P kalles denne modellen (ikke å forveksle med den analoge MP), og tradisjonen tro for Leicas P-versjoner, er nesten all markering borte. Den runde røde logoen lyser ikke lenger mot deg, og en diskret hvit skrift på toppen er det eneste som avslører at det et Leica-kamera.

Leica M-P_black_top Kameraet er blitt raskere fordi det har fått en større bildebuffer på 2 GB, og kan lagre 24 bilder i rekkefølge, med en skuddtakt på 3 bilder/s.

Annonse

Det diskrete designet gjør at kameraet minner om det legendariske Leica M3, som blant Elliot Erwitt og Henri Cartier-Bresson, brukte i sin tid.

Leica M-P_black_front

 

  • Ripebestandig skjermbeskyttelse laget av safirglass.
  • Umiddelbart klar til opptak med en stor bildebuffer på 2 GB.
  • Ren design uten Leica-logoen og bokstaven «M» på forsiden.
  • Manuell søkerrammevelger med den tradisjonelle «frame selector».
  • Klassisk «Leica»-gravering på toppdekselet.

Søkeren er den samme, men nå har den fått ny rammevelger slik at man kan se seks ulike brennvidder inn i søkeren, uten å måtte bytte objektiv for å vurdere passende utsnitt.

Den nye rammevelgeren viser rammene i par på brennvidde 28 og 90 mm, 35 og 135 mm, eller 50 og 75 mm.

Annonse

Leica M-P finnes også i sølvgrått, og i likhet med Leica M, kan det bruke tilbehør som multifunksjonsgrepet M, den elektroniske søkeren EVF 2 (med fokuspeaking), R-Adapter M som gjør det mulig å bruke Leicas R-optikk fra eldre speilreflekser på M-P.

Leica M-P er tilgjengelig hos autoriserte Leica-forhandlere og har veiledende pris 59.000 kr.

Leica M-P_black_front Leica M-P_black_left Leica M-P_black_right Leica M-P_black_top Leica M-P_black Leica M-P_black_back
<
>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.