Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Mer diskret Leica M

Den klassiske røde logoen er fjernet og kameraet har fått flere forbedringer, som gjør det enda litt bedre å bruke.

For et år siden testet vi Leica M. Et solid, enkelt og anvendelig verktøy for fotografer som trenger færrest mulig hindringer i form av knapper og ratt. Sammen med Leicas legendariske optiske kvalitet, leverte kameraet bildekvalitet i toppklasse.

Les testen av Leica M her.

Leica-M-P_silver_front-back

Nå slipper Leica en versjon til av M-kameraet, med noen få, men for noen kjærkomne endringer. M-P kalles denne modellen (ikke å forveksle med den analoge MP), og tradisjonen tro for Leicas P-versjoner, er nesten all markering borte. Den runde røde logoen lyser ikke lenger mot deg, og en diskret hvit skrift på toppen er det eneste som avslører at det et Leica-kamera.

Leica M-P_black_top Kameraet er blitt raskere fordi det har fått en større bildebuffer på 2 GB, og kan lagre 24 bilder i rekkefølge, med en skuddtakt på 3 bilder/s.

Annonse

Det diskrete designet gjør at kameraet minner om det legendariske Leica M3, som blant Elliot Erwitt og Henri Cartier-Bresson, brukte i sin tid.

Leica M-P_black_front

Annonse

 

  • Ripebestandig skjermbeskyttelse laget av safirglass.
  • Umiddelbart klar til opptak med en stor bildebuffer på 2 GB.
  • Ren design uten Leica-logoen og bokstaven «M» på forsiden.
  • Manuell søkerrammevelger med den tradisjonelle «frame selector».
  • Klassisk «Leica»-gravering på toppdekselet.

Søkeren er den samme, men nå har den fått ny rammevelger slik at man kan se seks ulike brennvidder inn i søkeren, uten å måtte bytte objektiv for å vurdere passende utsnitt.

Den nye rammevelgeren viser rammene i par på brennvidde 28 og 90 mm, 35 og 135 mm, eller 50 og 75 mm.

Leica M-P finnes også i sølvgrått, og i likhet med Leica M, kan det bruke tilbehør som multifunksjonsgrepet M, den elektroniske søkeren EVF 2 (med fokuspeaking), R-Adapter M som gjør det mulig å bruke Leicas R-optikk fra eldre speilreflekser på M-P.

Leica M-P er tilgjengelig hos autoriserte Leica-forhandlere og har veiledende pris 59.000 kr.

Leica M-P_black_front Leica M-P_black_left Leica M-P_black_right Leica M-P_black_top Leica M-P_black Leica M-P_black_back
<
>
forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.