Nyhet

Med egen bokeh-funksjon

Hendig videokamera for vloggere og influensere.

Skrevet av / 26.05.20 - 16:03
Med egen bokeh-funksjon

Selv om det ser ut som et velkjent kompaktkamera, er Sonys lille ZV-1 i praksis er videokamera man kan ta stillbilder mer. Hvertfall om man skal tro Sonys opplysninger om kameraet, som de kaller et Vlog kamera. Et kamera for videobloggere og influensere, men også for hvem som helst som foretrekker å filme, fremfor å knipse bilder.

Kameaet er basert på kjent teknikk, og har samme 1-tommers bildebrikke og lyssterke 24-70mm zoom, som Sony RX100 V.

Det sørger for kompaktklassens beste bildekvalitet, og video er ivaretatt av den samme 4K-oppløsningen som vi kjenner fra RX100 V og RX100 VII.

Det har også Sonys lynraske og klisteraktige følgefokus, og fokushastigheten kan faktisk justeres i kameraets omfattende menyer. Et blikk på kameraet fra oversiden, viser multifunksjonsskoen til blits eller videolys, grillen til tre mikrofoner, en knapp for valg av eksponeringsautomatikk – og en tydelig markert opptaksknapp for video.

Men, ytterst på kanten sitter en annen knapp, bokeh-knappen, som kan gi enda mer defokusering av bakgrunner. Det holder med ett trykk for å aktivere effekten, og ett trykk for å slå den av.

Kameraet leveres med en fluffy vindhette, og pekeskjermen kan vris rundt slik at vloggere og andre kan filme seg selv, og se utsnittet på skjermen.

Derfor er også det røde opptakslyset flyttet til fronten av kameraet. Siden bloggere ofte promoterer produkter, finnes det en funksjon Sony kaller Product Showcase. Den skal gi bloggeren raskere fokus mellom produktet i forgrunnen, og bloggeren i bakgrunnen.

Eksponeringsautomatikken skal være tweaket på ZV-1, slik at kameraet skal gi tydeligere eksponering av ansikter, og her kommer Sonys fortreffelige ansikts- og øyefokus inn i bildet, for at bloggeren skal bli skarpt nok fokusert.

Det er mulig å koble til en separat mikrofon for bedre lyd, og kameraet kan styres fra en app, eller Sonys hendige Bluetooth håndtak/bordstativ  – GP-VPT2BT – med start/stopp og zoom, vist på det øverste bildet.

Vi har allerede testet Vlog kameraet ZV-1, den testen kan du lese i morgen.

Prisen er satt til 9500,- og kameraet vil bli tigjengelig i juni 2020.

Fra pressemeldingen:

 • 4K movie recording with full pixel readout and no pixel binning in high bit rate XAVC S™ codec.
 • Industry standard 3.5mm microphone input
 • Hybrid Log-Gamma (HDR) / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3
 • Interval Shooting for stunning time-lapse videos
 • Super Slow-Motion recording at up to 1000fps
 • Compatibility with ‘Movie Edit add-on from the “Imaging Edge™” mobile application for image stabilisation while editing Highlight ability to edit aspect ratios for IG etc.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

 • LB+ Total i 30 dager
  Kun 49,-

  Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 Mnd
  Kun 149,- mnd

  Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Løser problemet med mellomformatkameraer

Polaroid instant-kamera med autofokus

GoPro Hero12 Black: Det beste actionkameraet?

Scroll to Top