Kompaktkamera

Det er ikke bare designet som er en smule uvanlig på Lytro Illum. Kameraet bruker en unik sensorteknologi som skaper uvanlige bilder.
Annonse
Annonse
forfatter

Det spesielle med Lytros kameraer, er ikke bare designet. De bruker en bildebrikke som kalles Light Field sensor. Som vanlig kaller kaller de det for  megarays, og Illum har 40 slike 11 megarays, som samler lyset fra objektivet omtrent på samme måte som det menneskelige øye.

Les om Lytro her.

Når bildet tas lagrer prosessoren farger, lysintensitet og ikke minst vinkelen lyset har inn til bildebrikken, slik at man kan fokusere hvor som helst i bildet etterpå. Det betyr at du kan selv bestemme om forgrunnen, midten eller bakgrunnen skal være skarp, etter at bildet er tatt.

Lytro-Illum-lightfield-camera-2

Illum-kameraet har ikke bare den nye 40 megarays bildebrikken – som tilsvarer cirka 5 megapiksler, eller Light Field sensoren, men den er større en før med en flate på 1 tomme, og er kombinert med en 30-250mm zoom med f2,0 blenderåpning på alle brennvidder.

Kameraet har en vippbar pekeskjerm og det kjører på Android operativsystem, akkurat som mange mobiltelefoner. Slik at kḿan kan installere apper og bruke kameraet omtrent som man bruker et annet Android-kamera.

Lytro-Illum-lightfield-camera-3

Fotografen får kontroll over eksponering, og kan selv velge lukkertid opp til 1/4000s, ISO-følsomhet og det meste man forventer å finne på et kamera.

Her er litt fakta om Lytro Illum:

  • 40 megaray 1″ Light Field bildebrikke
  • 30-250mm 8 x optisk zoom
  • f/2.0 blender på alle brennvidder
  • 1/4000s lukker
  • 1:3 makrofokusavstand
  • Vippbar pekeskjerm med Android
  • 86 x 145 x 166 mm og 940 gr
  • Blitssko

I salg fra juli 2014 til 1500 USD om man forhåndsbestiller.

Lytro-Illum-lightfield-camera

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.