TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Leica med unikt retroobjektiv

Du har neppe sett maken til objektiv, men nå har du sjansen. Leica Thambar-M 90mm f2.2 kommer til utvalgte forhandlere.

Leica slipper ikke nye objektiver i utide. Og sjelden noe så sært, men likevel interessant som dette. Leica Thambar-M 90mm f2.2, fortsetter retrotrenden som startet med den nye utgaven av den klassiske Leica Summaron-M 28mm f5.6.

Thambar-objektivet er noe ganske annet. Det er ikke laget for maksimal teknisk perfeksjon med ultraskarpet på alle blendere, men istedet skal det gi bildene et romantisk utrykk.

Som passer fint på portretter, men kan brukes på landskap eller andre bilder hvor man er ute etter en utpreget softfokus-effekt og myk bokeh.

Leica Thambar-M 90mm f2.2
(Foto: Produsenten)

90mm portrettobjektiv

Brennvidden på 90 mm er perfekt for portretter. Thambar-M er bygget over samme lest som det origininale Thambar-objektivet, men det optiske designet er litegranne forbedret.

De fire elementene er fordelt på tre grupper, og har fått en ny coating for å beskytte glasset mot skitt, støv og overflatekorrosjon.

Den spesielle blenderen i objektivet har så mange som 20 lameller. Det skal gi en spesielt myk bokeh – uskarphet i for- og bakgrunnen av motivet.

Thambar-objektivet leveres med en objektivhette kledd med filt på innsiden, og den og linsedeksler og ringen på centre-spot-filteret er i metall. Det følger også med et etui i stivt skinn, akkurat som på den 80 år gamle originalen, med plass til centre-spot-filteret i lokket.

Pris

Leica Thambar-M 90mm f2.2, koster 60.200 kr, og finnes hos enkelte Leica-forhandlere fra midten av november 2017.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.