TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Leica Q2 Dawn by Seal

Spesialutgave i begrenset antall.

forfatter
Publisert 23.09.22 - 10:00
Foto: Ben Staley

Kameraprodusenter samarbeider sjelden med kjendiser om spesialmodeller. Men ikke Leica. De ser ut til å trives veldig godt med å knytte kameraene til kjendisers status og gjennomslagskraft. Det er ikke lenge siden de lanserte en Q2, med Daniel Craig som vi kjenner fra James Bond filmene, og Greg Williams.

Musikeren Seal, best kjent for den evigvarende hiten Crazy fra 1990 – og Kiss From a Rose, er også en habil fotograf med en hang til å henge Leica-kameraer rundt halsen. Lenny Kravitz er også en fan, og har tidligere samarbeidet med Leica om en svinedyr utgave av en Leica M trukket i slangeskinn, og nå er det Seal sin tur.

Foto: Leica

Kameraet er det samme Leica Q2 som vi kjenner fra testen, med et superskarpt 28mm f1.7 vidvinkelobjektiv, men selvsagt i en litt annen utgaven enn den originale sorte.

Som man ser av bildene er kameraet trukket et mønster, som visstnok skal hente inspirasjon fra soloppgangen og spillet mellom lys og skygge. Lysspillet som oppstår når solstrålene glitrer gjennom en trekrone, er i følge pressemeldingen er mer presis måte å beskrive det på.

Japanerne kaller det komorebi, og kameraet skal visstnok leveres med et skjerf desingnet av Annina Roescheisen, som har et komorebi-lignende mønster med et utdrag av Seals tekster trykket på et stoff fra japanske Hosoo, laget av svart polyestertråd og gullfarget japansk papir, kalt washi.

19069_Leica_Q2_Dawn_by_Seal_back_RGB_white 19069_Leica_Q2_Dawn_by_Seal_front_MAIN_RGB_white 19069_Leica_Q2_Dawn_by_Seal_strap_RGB_white
<
>
Foto: Leica

Leica Q2 Dawn by Seal lages kun i 500 eksemplarer, og reiser man tilLeica Gallery Los Angeles kan man se en fotoutstilling med Seals fotografier Utstillingen henger til 31. oktober 2022 –  og består i tillegg av verker av Annina Roescheisen.

Kameraet kan bestilles nå, prisen er 69.000 kr.

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Leica Q2

Når kun det beste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
DJI Osmo Mobile 6: - Film som en proff DJI Osmo Mobile 6 lar deg etterligne proffene, ved å stabilisere dine mobilvideoopptak.
Capture One viser bildene direkte på iPad Laster bildene på iPad-en i sanntid.
Tamron lanserer en ekstrem zoom for Fujifilm X-kameraer Blir billigere enn Fujifilms tilsvarende zoom.
Leica lanserer Q2 i samarbeide med Seal Spesialutgave i begrenset antall.
Se hva du kan gjøre med harddisken Ny fastvare med støtte for opptak på SSD
Panasonic slipper lyssterk og kompakt 18mm Ultravid vidvinkel til Panasonic og Leica kameraer.
Følg Lyd & Bilde