TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Leica Q2 Dawn by Seal

Spesialutgave i begrenset antall.

forfatter
Publisert 23.09.22 - 10:00
Foto: Ben Staley

Kameraprodusenter samarbeider sjelden med kjendiser om spesialmodeller. Men ikke Leica. De ser ut til å trives veldig godt med å knytte kameraene til kjendisers status og gjennomslagskraft. Det er ikke lenge siden de lanserte en Q2, med Daniel Craig som vi kjenner fra James Bond filmene, og Greg Williams.

Musikeren Seal, best kjent for den evigvarende hiten Crazy fra 1990 – og Kiss From a Rose, er også en habil fotograf med en hang til å henge Leica-kameraer rundt halsen. Lenny Kravitz er også en fan, og har tidligere samarbeidet med Leica om en svinedyr utgave av en Leica M trukket i slangeskinn, og nå er det Seal sin tur.

Foto: Leica

Kameraet er det samme Leica Q2 som vi kjenner fra testen, med et superskarpt 28mm f1.7 vidvinkelobjektiv, men selvsagt i en litt annen utgaven enn den originale sorte.

Som man ser av bildene er kameraet trukket et mønster, som visstnok skal hente inspirasjon fra soloppgangen og spillet mellom lys og skygge. Lysspillet som oppstår når solstrålene glitrer gjennom en trekrone, er i følge pressemeldingen er mer presis måte å beskrive det på.

Japanerne kaller det komorebi, og kameraet skal visstnok leveres med et skjerf desingnet av Annina Roescheisen, som har et komorebi-lignende mønster med et utdrag av Seals tekster trykket på et stoff fra japanske Hosoo, laget av svart polyestertråd og gullfarget japansk papir, kalt washi.

19069_Leica_Q2_Dawn_by_Seal_back_RGB_white 19069_Leica_Q2_Dawn_by_Seal_front_MAIN_RGB_white 19069_Leica_Q2_Dawn_by_Seal_strap_RGB_white
<
>
Foto: Leica

Leica Q2 Dawn by Seal lages kun i 500 eksemplarer, og reiser man tilLeica Gallery Los Angeles kan man se en fotoutstilling med Seals fotografier Utstillingen henger til 31. oktober 2022 –  og består i tillegg av verker av Annina Roescheisen.

Kameraet kan bestilles nå, prisen er 69.000 kr.

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 10 UKER

KUN 1 KR

PRØV FOR 1 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Leica Q2

Når kun det beste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Ta opp god lyd i marka DJI Mic lover kabelfri studiolyd i knapphulsmikrofoner.
En helt spesiell zoom Sonys nye normalzoom er uvanlig.
Råeste zoomen vi har sett 10x ultra-telezoom for fullformat.
Lumix S5II og S5IIX: Kompakte fullformatkameraer vi sikler etter Panasonics kompakte fullformatkamera Lumix S5II kan endelig filme med fasebasert autofokus. S5IIX gir ytterligere heftige videofunksjoner.
Følg Lyd & Bilde