Nyhet

Leica Q2 Dawn by Seal

Spesialutgave i begrenset antall.

Skrevet av / 23.09.22 - 10:00
Leica Q2 Dawn by Seal
Foto: Ben Staley

Kameraprodusenter samarbeider sjelden med kjendiser om spesialmodeller. Men ikke Leica. De ser ut til å trives veldig godt med å knytte kameraene til kjendisers status og gjennomslagskraft. Det er ikke lenge siden de lanserte en Q2, med Daniel Craig som vi kjenner fra James Bond filmene, og Greg Williams.

Musikeren Seal, best kjent for den evigvarende hiten Crazy fra 1990 – og Kiss From a Rose, er også en habil fotograf med en hang til å henge Leica-kameraer rundt halsen. Lenny Kravitz er også en fan, og har tidligere samarbeidet med Leica om en svinedyr utgave av en Leica M trukket i slangeskinn, og nå er det Seal sin tur.

Foto: Leica

Kameraet er det samme Leica Q2 som vi kjenner fra testen, med et superskarpt 28mm f1.7 vidvinkelobjektiv, men selvsagt i en litt annen utgaven enn den originale sorte.

Som man ser av bildene er kameraet trukket et mønster, som visstnok skal hente inspirasjon fra soloppgangen og spillet mellom lys og skygge. Lysspillet som oppstår når solstrålene glitrer gjennom en trekrone, er i følge pressemeldingen er mer presis måte å beskrive det på.

Japanerne kaller det komorebi, og kameraet skal visstnok leveres med et skjerf desingnet av Annina Roescheisen, som har et komorebi-lignende mønster med et utdrag av Seals tekster trykket på et stoff fra japanske Hosoo, laget av svart polyestertråd og gullfarget japansk papir, kalt washi.

19069_Leica_Q2_Dawn_by_Seal_back_RGB_white 19069_Leica_Q2_Dawn_by_Seal_front_MAIN_RGB_white 19069_Leica_Q2_Dawn_by_Seal_strap_RGB_white
<
>
Foto: Leica

Leica Q2 Dawn by Seal lages kun i 500 eksemplarer, og reiser man tilLeica Gallery Los Angeles kan man se en fotoutstilling med Seals fotografier Utstillingen henger til 31. oktober 2022 –  og består i tillegg av verker av Annina Roescheisen.

Kameraet kan bestilles nå, prisen er 69.000 kr.

 

Leica Q2

Verdens beste ­kompaktkamera

Når kun det beste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

Les videre
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Denne 6K-skjermen sikler vi etter

Kompakt kamera for vlogging

Leica Q3 med triple resolution

Fuji-kamera legger til videoblogging

Canon senker prisen med EOS R100

Kompakt kamera for bloggere

Scroll to Top