Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Hemmelig Leica kamera

Først 11. juni vet vi hva Leica skal presentere, men spekulasjonene er allerede i gang. Et M-light? Proffkompakt?

Skrevet av / 27.05.13 - 16:06
Hemmelig Leica kamera

De har ikke for vane å slippe nye modeller særlig ofte. Når det skjer, er det nesten en begivenhet i seg selv, for legendestatusen til Leica betyr at millioner følger med når nye produkter slippes.

Leica har hatt en eventyrlig salgsøkning og må bygge ny fabrikk for å kunne ta unna for etterspørselen. Selv om kameraene de lager koster mer enn et gjennomsnittelig japansk speilreflekskamera, er interessen upåklagelig.

Den nye Leica M er allerede i butikkene, og kameraet med 24 Mp fullformat småbildebrikke, er statig utsolgt i butikkene. Til tross for at kamerahuset koster 52.000 kr. Uten optikk.

Forventningene til modellen som hittil bare er kalt Mini M, er derfor store. Er det et rimeligere M-kamera med rammesøker og utskiftbar optikk? I så fall må det være billigere enn Leica M-E som koster 40.000 kr. Hvis kamerat som slippes 11. juni har utskiftbar optikk, er det mer sannsynlig at det har en bidlebrikke i APS-C-format, og ligner mer på Leica X2, enn Leica M. Da blir også prisen en helt annen.

Hvis man tenker seg en modell mellom X og M, med mindre bildebrikke og utskiftbar optikk, høres det ikke ut som et usannsynlig konsept for det hemmelige Mini M. Det høres uansett fornuftig ut å ha en modell i et lavere prissjikt, som tetter gapet mellom X og M, det eneste som er usikkert, er om det får utskiftbar optikk eller fastmontert optikk.

Som FujiFilm X100S og Sony RX1. Altså et high-end kompakt kamera rettet mot viderekomne fotografer.

Kanskje handler det om en digital Leica CL. I så fall snakker vi kompakt systemkamera med enten fullformat eller APS-C og utskiftbar optikk.

Avsløringen legges ut på blant annet Leicas egne Facebook-sider 11. juni.

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

Ekstremt på alle måter

Kan bli umulig å få tak i

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top