Fotografer trenger denne skjermen

Hva sier du til en 4K-monitor med "perfekt fargegjengivelse"? Den heter BenQ SW321C.
Annonse
Annonse
forfatter

BenQ PhotoVue SW321C er det fulle navnet på en 32-tommers 4K UHD-skjerm+ med 99 prosent av fargerommet til Adobe RGB? Og med mulighet for nøyaktig samme farger som på trykk, takket være Paper Synch Technology?

Det er dette BenQ vil oppnå med PhotoVue SW321C PC-skjerm til fotografer. For å gi den optimale arbeidsplassen for fotoredigering, og en pålitelig gjengivelse av hvordan fotografier og annet kreativt arbeid vil se ut når det skrives ut. Dette skjer ved hjelp av presis og grundig kalibrering av fargene fra fabrikken, samt en såkalt AQCOLOR-teknologi.

En spesiell panelteknologi reduserer refleksjoner og gjenskinn, som igjen resulterer i en papirlignende skjermeffekt, som sammen med Paper Color Sync-funksjonen skal sikre at fotografier ser nesten identiske ut på skjermen som på papir.

GamutDuo

Skjermen har dessuten en meget hendig funksjon, som gjør at du kan vise det samme bildet side om side, i to ulike fargespektre. For eksempel Adobe RGB og sRGB. Funksjonen kalles GamutDuo. En sort-/hvitt-funksjon finnes også. Alle fargemodiene kan veksles mellom umiddelbart, på en lett tilgjengelig «puck» av en fjernkontroll, med hurtigknapper. Som BenQ kaller Hotkey Puck G2.

Fargerommene

SW321C dekker 99% av fargerommene Adobe RGB, 95% av DCI-P3 og 100% av sRGB. 10-bit fargedybde og 16-bit 3D-oppslagstabell «produserer forbløffende farger» med et deltaavvik på under 2 over hele skjermen.

Hver skjerm leveres med individuell fargekalibreringsrapport fra fabrikken, og sertifiseringer fra både CalMAN og Pantone.

SW321C støtter ukomprimert 4:4:4 eller 4:2:2 og 4:2:0 chroma 10-bit videoformater, samt HDR10 og HLG for levende og naturtro videokvalitet.

SW321C er utstyrt med et høydejusterbart stativ og en avtagbar profesjonell skyggehette, og både video, lyd, data og strøm går via én enkel USB-C-kabel.

Pris og tilgjengelighet

BenQ PhotoVue SW321C er i butikkene fra 13. desember 2019 og vil koste 21.990 kroner inkl. mva.

Mer info: benq.eu

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?
Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.