Search
Generic filters

Finere portretter i Photoshop

Med den nye oppdatererte Photoshop CC-utgaven fra Adobe, kan du blant annet skape defokuserte portretter med den nye fokusmaske-funksjonen.

Adobes Creative Suite består av 14 programmer, men for oss er Photoshop den mest interessante. For i den blodferske utgaven av Photoshop CC, dukker det opp noen interessante nyheter, som vil glede mange kreative fotografer.

Fokusmaske, eller Focus Mask, en en artig vri på valg av fokusområde i bildene. Den er kanskje mest interessant på portrettbilder, hvor man kan legge en maske over området som skal være skarpt, for eksempel ansiktet, og så bruke masken til å legge det defokuserte området der du vil. Og du kan selvsagt velge selv hvor stor maske og hvor stor effekt du skal bruke.

Adobe Photoshop CC Next (4)

Nye forbedrede filtereffekter for Blur, er også på plass, som i eksempelbildet over hvor man har lagt Spin Blur på den fremre hjulkapselen for å øke inntrykket av fart. Det er flere muligheter for å legge på tekstur, farger og Adobe har gjort flere endringer i brukervennligheten. Blant annet ved at fargepanelet skal være mer oversiktelig, og alle nylig brukte innstillinger – pensler, blyant osv, skal være enklere å finne igjen.

Det er flere små endringer i Photoshop CC, som smartere Content Aware, som vi skal se nærmere på når en ferdig versjon er klar for nedlasting.

Adobe Photoshop CC Next (6)

Nå kan man også abonnere på ikke bare den nyeste versjonen av Photoshop CC, men også siste utgave av Lightroom 5, alle de nye Lightroom appene for  iPad og iPhone. Prisen for alt er  93,75 kr måneden, inkludert mva, hvis man tegner et årsabonnement på Adobe Creative Cloud.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.