Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Finere portretter i Photoshop

Med den nye oppdatererte Photoshop CC-utgaven fra Adobe, kan du blant annet skape defokuserte portretter med den nye fokusmaske-funksjonen.

Skrevet av / 19.06.14 - 15:38
Finere portretter i Photoshop

Adobes Creative Suite består av 14 programmer, men for oss er Photoshop den mest interessante. For i den blodferske utgaven av Photoshop CC, dukker det opp noen interessante nyheter, som vil glede mange kreative fotografer.

Fokusmaske, eller Focus Mask, en en artig vri på valg av fokusområde i bildene. Den er kanskje mest interessant på portrettbilder, hvor man kan legge en maske over området som skal være skarpt, for eksempel ansiktet, og så bruke masken til å legge det defokuserte området der du vil. Og du kan selvsagt velge selv hvor stor maske og hvor stor effekt du skal bruke.

Adobe Photoshop CC Next (4)

Nye forbedrede filtereffekter for Blur, er også på plass, som i eksempelbildet over hvor man har lagt Spin Blur på den fremre hjulkapselen for å øke inntrykket av fart. Det er flere muligheter for å legge på tekstur, farger og Adobe har gjort flere endringer i brukervennligheten. Blant annet ved at fargepanelet skal være mer oversiktelig, og alle nylig brukte innstillinger – pensler, blyant osv, skal være enklere å finne igjen.

Det er flere små endringer i Photoshop CC, som smartere Content Aware, som vi skal se nærmere på når en ferdig versjon er klar for nedlasting.

Adobe Photoshop CC Next (6)

Nå kan man også abonnere på ikke bare den nyeste versjonen av Photoshop CC, men også siste utgave av Lightroom 5, alle de nye Lightroom appene for  iPad og iPhone. Prisen for alt er  93,75 kr måneden, inkludert mva, hvis man tegner et årsabonnement på Adobe Creative Cloud.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

Avslører nytt zoomobjektiv

Ekstremt på alle måter

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top