Search
Generic filters

Canon kaster amatørregissøren et bein (eller tre)

CES 2009: Med sine nye kameraer, alle med økte muligheter for manuell eksperimentering, ser Canon ut til å forene sin enestående bildekvalitet med bedre kontroll. Dette kan bli riktig bra.


Canon Legria HF S10
Først ut er modellene for fremtiden – Legria HF S10 och HF S100. Vi vil gjette på at den nye Legria-serien dreier seg om kameraer for de mer avanserte brukerne, for her finnes både mikrofoninngang, hodetelefonutgang og det vi har ventet lenge på – manuelt kontrollhjul. Ok, det er ingen ”god, gammel” fokusring rundt objektivet, men alt i alt lover dette bra.

Vi som i vår seneste test av HD-videokameraer oppmuntret andre produsenter å se til JVCs fokushjelp blir glade over at det virker som at Canon har gjort noe liknende: fargene forsterkes rundt kantene som er i fokus. På den måten blir det lettere å treffe riktig med manuelle fokus selv på en liten LCD-skjerm.

Kameraene har begge 8 megapikselsensorer og bruker 6 megapiksler for filminnspilling. Siden konverteres bildene ned til Full-HD, en prosess som definitivt bør gi bedre bilde enn om sensorene hadde 2 megapiksler, som er oppløsningen for Full-HD, 1920 x 1080.

Forskjellen mellom S10 og S100 er ret tog slett at den førstnevnte har 32 GB innebygget internminne i tillegg til minnekortleser, mens S100 kun har minnekortleser.

Canon Legria HV40

Den andre nye modellen kan virke litt gammeldags, men er man en seriøs filmskaper – tenk igjen. Canon Legria HV40 er etterfølgeren til HV30 – og spiller inn på HDV-bånd. Det innebærer at man kun får en oppløsning på 1440 x 1080 og at film må overføres til dataen for redigering gjennom avspilling og ikke gjennom enkel dra-og-slipp, men fordelene er mange. For det første er HDV-bånd svært billige i dag. Det er enklere å filme mye og gjøre backup. Det beste er nok likevel at filmen omsider ligger på datamaskinens harddisk er den så mye smidigere å klippe enn ”moderne” film i AVCHD-formatet. Bedre stabilitet i programmet og mindre krevende på prosessoren.

Forbedringene siden HV30 er blant annet at HV40 har fått same manuelle kontrollhjul som S10 og S100 og oppgradert bildekvalitet forøvrig.

Anbefalt utsalgspris er ikke satt for noen av kameraene, men de skal alle lanseres i april.

Canon er markesleder når det kommer til bildekvalitet i konsumentkameraer, og nå virker det som at de kan legge god manuell kontroll til listen over positive egenskaper – hvilket gjør disse modellene utmerkede valg for brukere med regissørambisjoner.

www.canon.no

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.