Search
Generic filters

Canon-kamera med fire ganger høyere HD-oppløsning

Det er slett ikke sikkert at Canons 4K kamera noen gang blir produsert, men teknikken kan havne i kommende modeller før du aner det. Da snakker vi fire ganger høyere oppløsning på HD-video, og 60 bilder i sekundet.


Kameraet er temmelig rått, og ble demonstrert på Canon Expo 2010 i Paris nylig. Her snakker vi spesifikasjoner man hittil bare har kunnet drømme om. Bak et 20 x zoomobjektiv med brennvidder fra 24 til 480mm, og lysstyrke f1.8-3.8, sitter en 2/3-tommers CMOS bildebrikke.
Den kjører videoopptak i 60 fps, med en oppløsning på 4096 x 2160 punkter, eller 8 megapiklser. Det er fire ganger høyere oppløsning enn vanlig 1080 HD-video.

4K-kameraet er ikke planlangt produsert, men teknikken kan komme i nyere kameraer i en eller annen form. Canon demomstrerte kameraet på sine egne skjermer med 4K oppløsning (4096 x 2160), og resultatet var mildt sagt rått. Sylskarpe detaljer og ekstremt god gjengivelse av selv den mest finmaskede tekstur, fikk vanlig HD til å se grumsete ut.
Filstørrelsene tør vi ikke tenke på, for ikke å snakke om prosessorkraften som skal til for å kunne redigere HD-video fra en 8 megapiksler bildebrikke.
Kameraet, om det blir produsert i en eller annen form, vil dessuten koste så mye at det  vil bli et verktøy for medisinindustrien og krevende oppgaver som de fleste av oss ikke kommer borti.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker