Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Atomos Ninja Ultra skjermopptaker

Støtter 6K ProRes RAW

Skrevet av / 14.08.23 - 15:12
Atomos Ninja Ultra skjermopptaker

Du finner ikke mange videofotografer som ikke bruker eller kjenner Atomos skjermopptakere. De små skjermene står som regel plantet i en videorigg, eller i blitsskoen på kameraet, og kan brukes til å styre opptaket og endre innstillinger før opptak.

Atomos Ninja og Ninja Ultra en nyeste generasjon kameramonterte skjermopptakere, og er grunnleggende like. Begge har en 5-tommers 1000nit HDR-skjerm 1000 nit lysstyrke, og Atomos operativsystem AtomOS 11.

Foto: Atomos

Med AtomOS 11 er skjermene blitt raskere og mer responsive, og samtidig introduseres flere funksjoner. Som EL Zone-eksponering med referanse til fargelagt bilde, ARRI False Color og nye verktøy for planlagt avspilling og opptak, i følge Atomos.

Som også forteller om flere standard-kodeker. Blant annet 6K ProRes RAW, ProRes, DNxHD og H.265. De to nye skjermopptakerne er bakoverkompatible med Ninja V og Ninja V+, og man kan fremdeles bruke Atomos- og tredjeparts tilbehør.

Foto: Atomos

Det er også støtte for filnavn, tidskode og opptakstrigger fra mange ulike modeller fra ARRI, Canon, Sony og RED, og med 4K kamera-til-sky-kan man ta opp og laste opp H.265-video med høyere bithastighet og høyere bildefrekvenser.

Man kan koble til en Connect-modulen som deler direktesendte visninger trådløst fra Atomos-skjermen til Atomos-skjermer. Eller til en iPad, Mac eller Apple TV.

Skjermene kommer på lager i september 2023, og prisene er 8399 kroner for Atomos Ninja, og 11.190 kroner for Ninja Ultra, som har kamera-til-sky-teknologien integrert.

Foto: Atomos

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top