DVD-anmeldelse

Første gangen vi så The Perfect Storm var på en sliten bar på Kypros sommeren 2000; åpenbart en piratversjon vist på en dårlig projektor i et veldig opplyst rom – tilstanden til publikum (undertegnede inkludert) var vel heller ikke akkurat edru. Men filmen imponerte, og det gjør den fortsatt!


Wolfgang Petersen er vel mest kjent for den legendariske Das Boot (1981), men har også gjort seg bemerket i Hollywood med Air Force One, In the Line of Fire og Troja – slettes ingen dårlig CV. I The Perfect Storm vender han tilbake til det våte element og tar for seg virkelige hendelser som inntraff på nordøstkysten av USA i 1991; visstnok den kraftigste stormen som noensinne er meteorologisk registrert.

Vi følger kaptein George Clooney og hans menn på jakt etter den store fangsten, en jakt som fører dem stadig lenger ut på storhavet, med stormen rett rundt hjørnet. Dette er spennende så det holder og vi lar oss rive med. Med stødig og erfaren regi tar Petersen oss gjennom de spennende sekvensene, men i tillegg tar han seg tid til å la oss bli kjent med karakterene – slik at de blir personer av kjøtt og blod, med en fascinerende historie. Noe som gir filmen et ekstra element. Med Blu-ray-kvalitet faller tidvis de digitale effektene gjennom, men dette er ikke overveiende plagsomt.

Det som derimot er plagsomt er den pompøse musikken til James Horner filmen igjennom. Skuespillerne derimot, med Clonney, Wahlberg, Lane, Reilly og Mastrantonio i spissen er med på å heve filmen godt over gjennomsnittet i actionthrillere genren. Spesielt Cloonet og Reilly ser ut som de aldri har gjort noe annet enn å fiske sverdfisk under tøffe forhold. Fire sterke stjerner.

Billedkvaliteten er god, dog noe blass, det samme kan sies om lydkvaliteten (Dolby TrueHD). Intet nytt bonusmateriell i.f.t. DVD-utgivelsen, dvs. en grei bakomfilm, skapelsen av musikksporet samt hele fire kommentarspor og trailer.

Tor Aavatsmark

 

Release: 27. august
Regi: Wolfgang Petersen
Med: George Clooney, Mark Wahlberg, Diane Lane, John C. Reilly
Land: USA     År: 2000     Tid: 2:09 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.