TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

The Perfect Storm

Første gangen vi så The Perfect Storm var på en sliten bar på Kypros sommeren 2000; åpenbart en piratversjon vist på en dårlig projektor i et veldig opplyst rom – tilstanden til publikum (undertegnede inkludert) var vel heller ikke akkurat edru. Men filmen imponerte, og det gjør den fortsatt!

forfatter
Publisert 19.10.08 - 15:25


Wolfgang Petersen er vel mest kjent for den legendariske Das Boot (1981), men har også gjort seg bemerket i Hollywood med Air Force One, In the Line of Fire og Troja – slettes ingen dårlig CV. I The Perfect Storm vender han tilbake til det våte element og tar for seg virkelige hendelser som inntraff på nordøstkysten av USA i 1991; visstnok den kraftigste stormen som noensinne er meteorologisk registrert.

Vi følger kaptein George Clooney og hans menn på jakt etter den store fangsten, en jakt som fører dem stadig lenger ut på storhavet, med stormen rett rundt hjørnet. Dette er spennende så det holder og vi lar oss rive med. Med stødig og erfaren regi tar Petersen oss gjennom de spennende sekvensene, men i tillegg tar han seg tid til å la oss bli kjent med karakterene – slik at de blir personer av kjøtt og blod, med en fascinerende historie. Noe som gir filmen et ekstra element. Med Blu-ray-kvalitet faller tidvis de digitale effektene gjennom, men dette er ikke overveiende plagsomt.

Det som derimot er plagsomt er den pompøse musikken til James Horner filmen igjennom. Skuespillerne derimot, med Clonney, Wahlberg, Lane, Reilly og Mastrantonio i spissen er med på å heve filmen godt over gjennomsnittet i actionthrillere genren. Spesielt Cloonet og Reilly ser ut som de aldri har gjort noe annet enn å fiske sverdfisk under tøffe forhold. Fire sterke stjerner.

Billedkvaliteten er god, dog noe blass, det samme kan sies om lydkvaliteten (Dolby TrueHD). Intet nytt bonusmateriell i.f.t. DVD-utgivelsen, dvs. en grei bakomfilm, skapelsen av musikksporet samt hele fire kommentarspor og trailer.

Tor Aavatsmark

 

Release: 27. august
Regi: Wolfgang Petersen
Med: George Clooney, Mark Wahlberg, Diane Lane, John C. Reilly
Land: USA     År: 2000     Tid: 2:09 t.

Film:

Ekstra:

Lyd:

Bilde:

 

Siste artikler:

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Se Karpe på Viaplay. Fra i dag av kan du se den kritikerroste Karpe-dokumentaren på Viaplay.
Vi foretrekker Durek som konge! Netflix koker pinlig, tidvis amatørmessig, såpeopera-suppe av historien til det norske kronprinsparet.
House of the Dragon: Handlingen lekket Handlingen i alle episodene av den nye HBO-serien House of the Dragon har blitt lekket på Reddit.
Nå er musen størst av dem alle! Det tok Mike Mus & Co kun to og et halvt år å vippe Netflix ned fra strømmetronen.
Marvel lanserer dameversjon av Hulken! Marvel-universet er åpenbart ufullendt uten også en kvinnelig versjon av den grønne, sinte, mannen (kjent som Hulken).
Vinner hun kronprinsens hjerte? Netflix slipper trailer til prermiereklar norsk spillefilm.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend