Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Snart kan du se video i Spotify

Allerede denne uken kommer det videoklipp i Spotifys Android-app. iOS-brukere må vente til starten av februar.

Skrevet av / 26.01.16 - 12:45
Snart kan du se video i Spotify

I løpet av denne uken vil amerikanske, engelske, svenske og tyske brukere av Spotifys Android-app kunne se videoklipp fra leverandører som ESPN, Comedy Central, Vice og BBC på sine mobile enheter. Det skriver WSJ.

Til å begynne med vil videoene vises uten reklame, men CNET siterer Spotify-sjef Daniel Ek på at video-reklame “kan bli en viktig inntektskilde i fremtiden.”

Foto: Spotify / WSJ
Foto: Spotify / WSJ

Spotify har beta-testet videoinnholdet i en periode i noen av de nevnte landene og har tilpasset både funksjonalitet og brukergrensesnitt ut fra de erfaringer som har blitt gjort i testperioden. I så måte vil appen foreslå videoklipp valgt etter brukerens musikksmak, og dessuten presentere en slags spilleliste med videoklipp, som “Ukens Nyheter” eller “Latter til Frokost”. Det er den beste måten å få brukerne til faktisk å se videoinnholdet, sier visedirektør Shiva Rajaraman til WSJ.

Spotify-brukere med iPhone og iPad vil få tilgang til videoinnhold på slutten av neste uke.

Spotify er verdens største musikkstrømmetjeneste med mer enn 75 millioner brukere. De fleste brukerne bruker imidlertid Spotifys gratis, reklame-baserte versjon, og hvis videoene på et senere tidspunkt også kommer til å inneholde reklame, kan det være et sårt tiltrengt økonomisk tilskudd til strømmetjenesten, som gikk ut av 2014 med et driftsunderskudd på 1,23 milliarder kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fortsatt hel-MAX?

Slik fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it...

Prisvinnende kjærlighetsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top