annonse
annonse

Leonardo DiCaprio om The Revenant

Leonardo DiCaprio vant en Oscar for beste mannlige hovedrolle i The Revenant, nå snakker han ut om den krevende innspillingen.

I thrilleren The Revenant, fra 20th Century Fox, spiller Leonardo DiCaprio Hugh Glass, en pelsjeger som etterlates for å dø i den amerikanske villmarken. Med ren vilje som eneste våpen, må Glass navigere et fiendtlig miljø og en brutal vinter i en nådeløs søken for å overleve. Inspirert av en sann historie, er filmen regissert av den anerkjente filmskaperen og Academy Award-vinneren Alejandro G. Iñárritu (Birdman, Babel).

Hva trakk deg til dette prosjektet og denne rollen?
Det som først trakk meg til dette prosjektet var det å få jobbe med Alejandro. Han er en stor visjonær, og det er svært få filmskapere som kan gjøre et så poetisk, eksistensielt episk stykke. Her har du en lineær historie om en legende i amerikansk historie: den amerikanske pelsjeger-fangeren, fjellmannen som ble skamfert av en bjørn og som reiste hundrevis av kilometer gjennom de tøffeste forhold, alt på instinkt. Men gjennom Alejandros øyne ble det mye mer enn det. Historien som fortelles er om triumf, av den menneskelige ånd, det handler om hva det vil si å overvinne store hindringer. Dette er mer enn en hevnhistorie, forteller DiCaprio, som mottok Oscar for sin rolleprestasjon i filmen.

Les anmeldelsen av filmen her!

Var det alltid en ambisjon å gjøre filmen mindre lineær og mer «poetisk», – i mangel på et bedre ord?
Ja – det var intensjonen med denne filmen. For å oppnå dette, nedsenket vi oss selv i disse elementene, og måtte deretter planlegge hva som skulle skje. For å bringe filmen til liv, jobbet vi i flere måneder med å forberede og gjennomføre godt koreograferte tagninger, vi lærte alt vi kunne om tidsperioden, vi leste så mye som vi kunne, men til syvende sist konsumerte naturen alt dette. Vi prøvde vårt beste for å gjøre denne filmen som en dokumentar, og på mange måter som en virtuell virkelighet. Jeg tror at publikumet vil føle at de får et dypdykk i en annerledes og vanskelig tid i historien, ja, i en helt annen verden, sier skuespilleren.

The Revenant
The Revenant

Perioden filmen er satt til er ikke spesielt godt dokumentert. Det må ha skapt utfordringer..?
Det er riktig. Å lage denne filmen var nesten som å spille inn en science fiction-film, fordi det var lite historisk informasjon å jobbe med. Ikke bare vet kinopublikumet lite om denne tidsperioden, historikere vet heller ikke mye. – Grunnet at Amerika ikke hadde blitt Amerika. Denne regionen var en ørken på den tiden, området var bebodd av urfolk, og perioden avbildet i filmen så den første infiltrasjon av den hvite mann i denne uberørte regionen, og hvordan den ble manipulert for kapitalistiske formål. Pelshandelen var før gullrushet, før oljeeventyret, det var den første biten av naturen som kunne trekkes ut og eksporteres til Europa. Dette var før Lewis og Clark, før det ble forsket på hva dette nye landskapet var, sier DiCaprio.

The Revenant
The Revenant

Hvordan fikk dere kunnskap om perioden?
Mye av vår forskning ble gjort ved hjelp av faktiske tidsskrifter fra fangstmenn på den tiden, det var ingen romaner, ingen forfattere eller journalister som gikk inn på dette. Det var ingen der i det hele tatt! Det var bare menn som var jakt. Det var ingen bilder, vi måtte lage denne verden, sier skuespilleren. – Som jeg sa, på mange måter var det som å lage en science fiction-film.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor
The Revenant
The Revenant

Fortell oss litt om hvordan det var å jobbe med Alejandro.
Det er så mye å si om Alejandro – han er et geni av en filmmaker! Det jeg liker med hans tilnærming, er at han er av den gamle skolen, han er en outsider. Mens han har vært i bransjen, har han blitt påvirket av filmhistorien og andre store mestere, samtidig som han virkelig ønsker å sette sitt eget preg på filmhistorien. Han har utviklet sin egen tilnærming og sin egen stil med årene – en stil som har blitt synonym med ham nå. Jeg mener det er svært få filmskapere som har oppnådd dette, som virkelig har satt spor og ikke passer inn i Hollywood-sporet, men fortsatt kan utvikle filmer som dette på en episk skala, forteller skuespilleren om regissøren.

Var det en tøff innspilling?
Ja, det kan jeg love deg, sier DiCaprio og ler. – Vi har alle jobbet utrolig hardt. Hele mannskapet jobbet under ekstreme forhold. Det var ekstremvær, kameraer som ikke fungerte i 40 minusgrader, snøsmelting forårsaket av klimaendringene. Alle involverte var forpliktet til denne filmen, forpliktet til å gjøre denne visjonen til virkelighet – men vi visste alle disse elementene vil fortære oss. Jeg tror jeg kan si at klimaendringene gjorde det enda vanskeligere.

The Revenant
The Revenant

Når produksjonen foregår over en lang tidsperiode og er fysisk utfordrende, kan det være lett å bli motløs eller miste perspektiv. Tenkte du noen gang at det var mer utfordrende enn du hadde sett for deg?
Absolutt. Jeg tror ikke noen kunne ha forutsett de utfordringene som denne filmen har gitt oss. Alle mulige utfordringer du kan tenke deg dukket opp. Men det som er så flott med å lage film er at alt dokumenteres. For meg er dette det nærmeste jeg har kommet å gjøre en dokumentar, selv med C.G.I -elementer i filmen. Bare vent til du ser bjørnesekvensen i filmen, jeg tror aldri du har sett noe lignende i filmhistorien! sier DiCaprio.

Kan du fortelle oss litt om din karakters forhold til sin sønn Hawk?
Vel, Hugh Glass er en outsider fordi han ikke er en tradisjonell fangstmann. Han har vært vitne til desimering av urbefolkning i Amerika og grusomhet av den amerikanske regjeringen. Han trekker seg tilbake fra resten av verden og fordyper seg fullstendig i naturen. Han forelsker seg i en innfødt kvinne og har en sønn som er både hvit og amerikansk-indianer. Det unike settet av utfordringer han står overfor som far, med en sønn som vokser opp i denne perioden, er en undertone i hele resten av filmen, selv om det aldri blir uttalt. De er isolerte, og de er alene i denne verden, og slik blir far-sønn båndet i filmen svært kraftig, forteller skuespilleren.

The Revenant
The Revenant

Filmen ser ut til å røre ved en rekke spørsmål som omhandler handel og klima. Er dette en politisk film?
Jeg tror disse elementene er der. Personlig ville jeg elske å se en film om miljøet som er enda mer bokstavelig, for meg er denne poetisk. Dette gjøres gjennom ideen om hva som skjer når vi har gått inn i urørt territorium og prøvd å manipulere miljøet. Og det er det som fortsatt skjer systematisk over hele verden. Oljeselskapene går inn i Papua Ny-Guinea, Amazonas og Canada og sparker den innfødte urbefolkningen ut, forgifter deres landområder og kutter ned deres trær. Dette er gammel historie, sier Leonardo DiCaprio. – Så ja, denne tematikken er underforliggende. Jeg tror ikke det er åpenbart, men forhåpentligvis noe folk vil plukke opp gjennom måten historien blir fortalt på.

NB! Intervjuet er gjennomført, og levert av, markedsavdelingen hos Fox Paramount.

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
gruppetest
7 par vegghøyttalere

Lyd, lyd fra veggen der

Hvorfor skal du godta middelmådig lyd, bare fordi du ikke ønsker store, prangende høyttalere i stua?

test
Leica Q2

Verdens beste ­kompaktkamera

Når kun det beste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

anmeldelse
Quicksand – Störst av allt, sesong 1

Skremmende samtidsdrama

Skremmende drama som bringer den amerikanske våpenkulturen inn i vår egen trygge bakgård.

Annonsørinnhold
Asus Zenbook-serie

Asus går helt til kanten med ny Zenbook-serie

17 timers batteritid, en skjerm som utgjør 95 prosent av overflaten og numerisk tastatur gjemt i laptopens touchpad. Alt sammen testet for å leve opp til militære standarder. Asus flytter grensen for hva man kan forvente av en laptop som veier under 1700 gram.

Her er Samsungs super-selfiekamera

Den nye A-serien går fra budsjett til luksus med heldekkende skjerm og vendbart trippelkamera!

test
Sony Xperia 10 Plus

Bomskudd i bredformat

Tross 21:9-skjerm har Xperia 10 Plus for mange kompromisser til å overbevise.

Ikeas smarte høyttalere er her

I sommer kommer høyttalerne Symfonisk, som er et resultat av et samarbeid med Sonos.

test
Motorola moto G7 Plus

Kongen av mellomklassen

Motorola moto G7 Plus snakker til fornuften. Selvfølgelig er flaggskipmodellene på markedet bedre, men de er også tre ganger dyrere.

Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

Går det an skjule en TV på nesten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gjør et overbevisende forsøk på det.

anmeldelse
I Am the Night, sesong 1

Herlig retromysterium

I svette og varme Nevada vokser Pat opp – som 16-åring snus livet hennes på hodet i det familiebakgrunnen blir kjent.

Åpent kontorlandskap? Disse hodetelefonene lover evig lykke

Logitech lanserer to modeller for deg som sjeneres av støy i kontorlokalene.

anmeldelse
Creed II

Nostalgisk testosteronbombe!

Stallone gjenforener alle kreftene fra «klassikeren» Rocky IV i en pompøs nostalgitripp.

anmeldelse
Widows

Heftig girl power!

Et spektakulært kupp går spektakulært til helvete – enkene viderefører ektemennenes tvilsomme geskjeft.

annonse

Klassisk rock på biblioteket

Opplev vintage high-end på biblioteket og lytt til musikk som på kult-barene i Japan.

Hi-fi-vår i hovedstaden

Denne helgen ringes våren inn, med messer og tilbud i flere butikker i hovedstaden.

Speilrefleks? Prøv igjen

Panasonic Lumix G90 er litt utenom det vanlige.

test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD

En real storslegge

Kan noen få naboene til å slutte å kjefte? Jeg prøver å høre musikk her!

test
Canon RF 28-70mm f2 L USM

Perfeksjonert og lyssterk zoom

Du har ikke sett maken. Ikke vi heller. Canons massive 28-70mm er rett og slett rå.

anmeldelse
Fabeldyr 2: Grindelwalds forbrytelser

Visuell fantasimagi

Harry Potter-universet veves mer og mer inn i Fabeldyr-universet, i en visuell fest av en film.

anmeldelse
Hunter Killer

Mayday! Mayday!

Filmen ble sluppet den 1. april – vi trodde først det var en aprilspøk…

Ser du hva dette er?

Det er en McIntosh, men ikke en forsterker.

anmeldelse
The Highwaymen

Sober roadmovie

En annerledes, og stillferdig, klappjakt på tidenes mest kjente forbryterpar i USA.

Laptopfølelse på iPad Pro

Beskyttelse og bakbelyst tastatur til de nye iPad Pro-modellene

gruppetest
Tre gaming headsets

Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du bruk for den dyreste modellen for å vinne, eller er den billigste best i virkeligheten?

test
Rega Aura MC

En analog åpenbaring

Rega Aura MC, er phono-trinnet som lager gull av sort vinyl.

test
Huawei P30 Pro

Råeste mobilkamera noensinne!

Huawei P30 Pro er den beste kameramobilen på markedet, og befester Huaweis plass på kameratronen, hvor de har sittet trygt siden i fjor.

Vårt kundesenter hjelper deg hvis du har spørsmål eller trenger hjelp vedrørende ditt abonnement.

Du kan sende mail eller ta en telefon.

Åpningstider: mandag – fredag

0900 – 1130 og 1230 – 1500.

Support Tlf: 815 73 510

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Motta Lyd & Bilde Nyhetsbrev

×