Nyhet

Borgen gjenoppstår – på Netflix!

Den legendariske danske TV-serien Borgen får nytt liv hos den amerikanske strømmegiganten.
forfatter

Netflix og DR annonserer i dag at den danske TV-serien Borgen gjenoppstår – på Netflix.

Borgen er en politisk dramaserie med Sidse Babett Knudsen (Westworld) og Birgitte Hjort Sørensen i hovedrollene. Serien er skrevet av Adam Price for Danmarks Radio.

Den første sesongen ble lansert i 2010, sesongen 2 i 2011, og tredjesesongen ble lansert i 2013. Borgen sesong 1-3 ble solgt til mer enn 80 land globalt, og vant flere priser, som BAFTA-prisen og Prix Italia. I Norge ble serien vist på NRK.

For første gang vil de tre første sesongene av Borgen senere i år bli tilgjengelig på Netflix, og helt nye episoder av det kritikerroste politiske dramaet lanseres i 2022.

Borgen (Foto: DR)

Den nye Borgen, som vil ha premiere på DR før den blir tilgjengelig på Netflix over hele verden, gjenforener det kreative teamet bak serien. Dette inkluderer skaper Adam Price og hovedrolleinnehaver Sidse Babett Knudsen som Birgitte Nyborg og Birgitte Hjort Sørensen som Katrine Fønsmark.

I fjerde sesong av Borgen vil vi igjen følge (nyutnevnt) utenriksminister Birgitte Nyborg, hennes personale og politiske journalister. Serien vil også fokusere på Katrine Fønsmarks reise; etter å ha vært  Birgitte sin pressesjef en stund er hun i den nye sesongen tilbake som journalist etter å ha landet jobben som nyhetsdirektør for en stor, riksdekkende TV-kanal.

 

«Borgen er en unik dansk historie om politisk og personlig drama som utspiller seg mellom menneskene som har ansvaret for å styre landet vårt. Vi er veldig glade for å kunne bringe Borgen og dens karakterer tilbake til live sammen med Netflix. Vi ser frem til å igjen besøke universet og karakterene for å fortelle en samtidig og svært aktuell historie om et hett politisk tema med internasjonale implikasjoner», uttaler Christian Rank, dramasjef i DR.

«For ti år siden var Borgen med å redefinere det internasjonale TV-landskapet ved å vise at gode historier kan komme fra hvor som helst og bli elsket overalt. Vi er utrolig stolte av å gå sammen med DR og hele det kreative teamet for å bringe dette internasjonale fenomenet tilbake og gi Borgen-fans muligheten til å gripes nok en gang», sier Lina Brouneus, direktør for samproduksjoner & lisensiering i Netflix.

Sidse Babett Knudsen (Foto: DR)

Borgen vil produseres av SAM Productions, et dansk manusforfatter-basert produksjonsselskap, og er skrevet av Adam Price (Borgen, Ragnarok). Utøvende produsent er Meta Louise Foldager Sørensen (AntichristMelancholia) og produsent er Stine Meldgaard Madsen (Ragnarok, Something’s Rockin’).

Premierefest, Ragnarok – se bildene og video! Én uke før Netflix slipper sin første norske originalserie inviterte strømmegiganten til festpremiere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.