Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Superskjermer til spill og kreativitet

Samsung på CES: Nå kan skjermer være både raskere og med høyere oppløsning.

Skrevet av / 04.01.22 - 16:06
Superskjermer til spill og kreativitet

CES 2022 er ikke offisielt i gang enda, men produktnyhetene strømmer på. Samsung har nå annonsert en lang rekke nye dataskjermer til både spill og kreativt arbeid. Og det er også noen nye rekorder denne gangen.

Samsungs nye skjermer inneholder teknologier som Odyssey-modellenes Quantum Mini LED-bakbelysning og HDR 2000.

«Samsungs 2022-serie representerer den neste generasjonen innenfor skjerminnovasjon, som oppfyller kravene til både konkurransespillere og profesjonelle designere,» sa Hyesung Ha, som er ledende visepresident for skjermdivisjonen hos Samsung.

Gamingskjermen Odyssey Neo G8 32″ (som etter Samsungs modellkoder får navnet G85NB) er verdens første 4K-skjerm 1000R buet skjerm og 240 Hz oppdateringsfrekvens, samt 1 ms repsonstid. Panelet har Quantum Mini LED-bakbelysning og en maksimal lysstyrke på 2.000 nit og et kontrastforhold på 1.000.000:1.

Odyssey Neo G8 sender ikke bare farger fra selve panelet, men også fra baksiden. CoreSync-belysning registrerer automatisk farger på skjermen og projiserer dem til omgivelsene. Noe som ligner Ambilight-systemet, som Philips har hatt suksess med i årevis.

Med en ultraslank tykkelse på 11,4 mm er Smart Monitor M8 32″ (modelnavn: M80B) svært pen å se på. UHD-panelet gjengir 99% av sRGB-fargeskalaen og lysstyrken er oppgitt til 400 nit. Det er gode spesifikasjoner, men ikke revolusjonerende for de profesjonelle. Det mer interessante er smart TV-funksjonaliteten og produktivitetsappene som er innebygd direkte i skjerm. Selv uten en PC har Smart Monitor M8 32″ mulighet for fjernjobbing.

Samsung High Resolution Monitor S8 (modellnavn: S80PB) fås i 27″ og 32″ -utgaver. Den er designet for innholdsskapere og designere, som trenger nøyaktighet og fargerom, når de jobber på kontoret eller hjemme. S80PB leverer opptil 98% av DCI-P3-fargeskalaen.

Pris og eventuell nordisk leveringsdato er foreløpig ikke kjent.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Endelig kommer det mer optikk til Canon

Kraftig retro-blits

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Scroll to Top