TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Superskjermer til spill og kreativitet

Samsung på CES: Nå kan skjermer være både raskere og med høyere oppløsning.

CES 2022 er ikke offisielt i gang enda, men produktnyhetene strømmer på. Samsung har nå annonsert en lang rekke nye dataskjermer til både spill og kreativt arbeid. Og det er også noen nye rekorder denne gangen.

Samsungs nye skjermer inneholder teknologier som Odyssey-modellenes Quantum Mini LED-bakbelysning og HDR 2000.

«Samsungs 2022-serie representerer den neste generasjonen innenfor skjerminnovasjon, som oppfyller kravene til både konkurransespillere og profesjonelle designere,» sa Hyesung Ha, som er ledende visepresident for skjermdivisjonen hos Samsung.

Gamingskjermen Odyssey Neo G8 32″ (som etter Samsungs modellkoder får navnet G85NB) er verdens første 4K-skjerm 1000R buet skjerm og 240 Hz oppdateringsfrekvens, samt 1 ms repsonstid. Panelet har Quantum Mini LED-bakbelysning og en maksimal lysstyrke på 2.000 nit og et kontrastforhold på 1.000.000:1.

Odyssey Neo G8 sender ikke bare farger fra selve panelet, men også fra baksiden. CoreSync-belysning registrerer automatisk farger på skjermen og projiserer dem til omgivelsene. Noe som ligner Ambilight-systemet, som Philips har hatt suksess med i årevis.

Med en ultraslank tykkelse på 11,4 mm er Smart Monitor M8 32″ (modelnavn: M80B) svært pen å se på. UHD-panelet gjengir 99% av sRGB-fargeskalaen og lysstyrken er oppgitt til 400 nit. Det er gode spesifikasjoner, men ikke revolusjonerende for de profesjonelle. Det mer interessante er smart TV-funksjonaliteten og produktivitetsappene som er innebygd direkte i skjerm. Selv uten en PC har Smart Monitor M8 32″ mulighet for fjernjobbing.

Samsung High Resolution Monitor S8 (modellnavn: S80PB) fås i 27″ og 32″ -utgaver. Den er designet for innholdsskapere og designere, som trenger nøyaktighet og fargerom, når de jobber på kontoret eller hjemme. S80PB leverer opptil 98% av DCI-P3-fargeskalaen.

Pris og eventuell nordisk leveringsdato er foreløpig ikke kjent.

Legg igjen en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Lyd & Bilde