Nyhet

Smart kamera til møterommet

Nå er det slutt på å gjemme seg for kameraet under videomøter.

Skrevet av / 31.03.22 - 15:00
Smart kamera til møterommet

Selv om koronapandemien er i ferd med å bli kun et ubehagelig minne, er ikke videomøter noe som kommer til å forsvinne. Selv om det sparer både tid og penger når alle ikke trenger å møte opp på samme sted, så er det ikke alltid at møter på skjermen er like effektive.

Det går nokså greit, så lenge alle sitter samlet rundt møtebordet. Men når det skal tegnes og presenteres på whiteboardet, blir det fort vanskelig for de digitale deltakerne å følge med, da de verken kan høre eller se hva som foregår. Jeg snakker ut i fra personlig erfaring!

Men dette vil Yealink nå gjøre noe med.

Yealink Launches Dual 4K Camera solution
Yealink UVC86 – dobbelt 4K-kamera. (Foto: Yealink)

Yealink UVC86 er en løsning med to 4K-kameraer til mellomstore og store konferanse- og undervisningslokaler. UVC86 har to innebygde 4K-kameraer og en rekke AI-funksjoner, herunder Auto Framing, Speaker Tracking og Presenter Tracking, som skal sikre at kameraet følger de som snakker. Kameraet har ekte 12 gangers optisk zoom.

Et sett av seks mikrofoner gjør det også mulig å zoome akustisk inne på den som tar ordet.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Løser problemet med mellomformatkameraer

Polaroid instant-kamera med autofokus

GoPro Hero12 Black: Det beste actionkameraet?

Scroll to Top