Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

Windows 10 Mobile gravlegges

Det er slutt på Windows-mobiler. Helt slutt!

Skrevet av / 23.01.19 - 13:25
Windows 10 Mobile gravlegges

Microsoft hadde store planer for det mobile operativsystemet, Windows Phone, som senere ble erstattet med Windows 10 Mobile.

Den første Windows-mobilen som var på Lyd & Bildes testbenk var Nokia Lumia 900. Det var da Microsoft hadde kjøpt hele Nokias mobilavdeling, og Windows Phone som da var versjon 7.5 Mango. Begge skulle redde det tidligere mektige Nokia og legge et godt grunnlag for Microsofts mobilkrig mot Apple (iOS) og Google (Android).

Siste test av en Windows-mobil, Microsoft Lumia 650 (Nokia-navnet var i mellomtiden blitt lagt i søpla) kom i mai 2016. Microsoft hadde lansert mobilen på Mobile World Congress i februar 2016, og det skulle bli den siste Windows-mobilen fra Seattle-selskapet noen gang.

Etter det har man som Windows 10 Mobile-bruker i det minste kunne fått support i form av sikkerhetsoppdatering og annen hjelp fra Microsoft, men dette slutter etter 10. desember 2019 skriver selskapet på deres supportside.

Under overskriften «Windows 10 Mobile End of Support: FAQ» svarer Microsoft på en rekke spørsmål. Herav «Hva skal Windows 10 Mobile kunder gjøre nå?». 

Svaret? «Vi anbefaler at kunder bytter til en aktuell Android- eller iOS-enhet.»

Det kan altså ikke sies tydeligere .

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top