AnnonsørinnholdAsus ZenBook Pro Duo

Hvorfor nøye seg med en skjerm når du kan få to?

Med ZenBook Duo og ZenBook Pro Duo er det slutt på å mangle plass på skjermen. De nye bærbare PC-ene fra ASUS har nemlig ikke bare en, men to skjermer i full bredde.
forfatter

ZenBook Pro Duo (UX581) er til deg som jobber profesjonelt med video, grafikk, bildebehandling eller musikk. Toppmodellen fås med den kraftigste prosessoren til bærbare PC-er, nemlig Intel Core i9-9980HK. Når den pares med et NVIDIA GeForce RTX 2060 grafikkort, kan du ikke forlange mye mer når det gjelder rå ytelse. Det er også rikelig med minne og lagringsplass, for ZenBook Pro Duo er utstyrt med opptil 32 GB DDR4-RAM, og fås med en lynrask PCIe 3.0 x4 SSD med en kapasitet på en terabyte.

Skjermen er på 15,6 tommer og har 4K-oppløsning på 3840 x 2160 piksler. Den er berøringsfølsom, så du kan styre slagets gang med fingrene, den medfølgende ASUS-pennen eller den aktive stylus-en du foretrekker å bruke. Vil du koble til en ekstern skjerm, kan det gjøres via HDMI 2.0 eller Thunderbolt 3.

OLED HDR-teknologien sikrer et skyhøyt kontrastforhold på 100 000:1, så her betyr sort virkelig sort, og når det gjelder, er det fullt trykk med farger og lysstyrke.

Og du kan rolig stole på de fargene du ser på skjermen når du jobber med grafikk, bilder eller video. Ikke bare er displayet PANTONE Validated og kan vise hele sRGB-fargerommet, det går enda lengre, og kan fremvise 100 % av DCI-P3-fargerommet, som er blitt den nye standarden for videoproduksjon. Bedre blir det ikke.

Strøm nok til flere dager

Klarer du deg med et 14 tommers LED-display i full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler, kan du gå for ZenBook Duo (UX481), som bare veier halvannet kilo og måler under to centimeter i høyden i sammenslått tilstand. Her er prosessoren en Intel Core i7-10510U eller i5-10210U, som er opptil 16 GB RAM og en terabyte SSD, og grafikken tas hånd om av NVIDIA GeForce MX250. Et stort batteri sikrer at du kan holde deg borte fra stikkontakten i et par dager uten å bekymre deg for å gå tom for strøm – på ZenBook Duo holder batteriet til 22 timers video.

ZenBook Duo og ZenBook Pro Duo har den elegante finishen i børstet aluminium som ZenBook-serien er kjent for. Lydsystemet er Harman/Kardon-sertifisert, så lyden holder seg krystallklar, selv om du skrur opp. Det infrarøde webkameraet støtter Windows Hello, så du kan logge inn med ansiktet, og det er lys i tastaturet slik at du alltid kan se tastene. Med Intel Wi-Fi 6 Gig+, som støtter den nyeste wi-fi standarden 802.11ax, er du trådløst på nettet med hastigheter opptil 2,4 Gbps, og Bluetooth 5.0 behersker forbindelsen over kortere avstander. Det er innebygd kortleser til microSD minnekort, og hvis du vil koble til eksterne enheter, kan det gjøres via USB 3.1 (2x Type-A og 1x Type-C).

OLED HDR-teknologien sikrer et skyhøyt kontrastforhold på 100 000:1, så her betyr sort virkelig sort, og når det gjelder, er det fullt trykk med farger og lysstyrke.

Multitasking som aldri før

Både ZenBook Duo og ZenBook Pro Duo er utstyrt med den unike ScreenPad Plus-teknologien fra ASUS. ScreenPad Plus betyr en ekstra berøringsfølsom skjerm umiddelbart over tastaturet. Da kan du benytte den store skjermen til det som betyr mest, mens ikke fullt så viktige programmer kan få plass på den mindre skjermen. Eller du kan velge å benytte den utvidede skjermplassen til verktøylinjer, paneler og bokser som ikke skal forstyrre i hovedvinduet.

Hvis du vil raskt i gang, kan Task Group-funksjonen hjelpe deg. Med en enkelt berøring åpner du opptil fem forskjellige programmer samtidig – hver med sitt eget vindu fordelt på de to skjermene, akkurat som du vil ha det. Et trykk på den spesielle Task Swap-tasten får vinduene til å bytte plass, slik at du raskt kan skifte mellom oppgavene. Og ViewMax-funksjonen kan du bruke hvis du vil ha et enkelt vindu til å bre seg ut over begge skjermene.

Med ScreenPad Plus er det enkelt og raskt å trekke en, to eller tre av programvinduene ned på den ekstra skjermen, så du kan multitaske uten store mengder vinduer på hovedskjermen. Da kan du skrive i Word-dokumentet eller jobbe med PowerPoint-presentasjon på den store skjermen, mens du fortsatt har kontroll på Spotify, Messenger, mailprogrammet eller Slack på ScreenPad Plus. Eller du kan søke på nettet og se relevante YouTube-videoer mens du skriver på prosjektet ditt.

Perfekt til content creators

Den 12,6 tommer store ScreenPad Plus på ZenBook Duo er prefekt til multitasking, mens du kan ta steget videre med ScreenPad Plus på hele 14 tommer på ZenBook Pro Duo. Jobber du med Photoshop, kan du bevare full oversikt over prosjektet på hovedskjermen, mens flytende verktøylinjer, biblioteker og fargepaletten får plass på den sekundære skjermen. Tilsvarende kan du se hele InDesign-layouten på den store skjermen når verktøy og filer er plassert på ScreenPad Plus, eller du kan ha forskjellige tegneredskaper og farger liggende på den lille skjermen når du tegner på den store.

I videoredigeringsprogrammer som Premiere Pro kan du ha tidslinjen på den lille skjermen så videoprosjektet ditt får optimal plass på den store. Skaper du musikk, får du god plass til de forskjellige lydsporene på hovedskjermen, mens miksepanel eller et virtuelt keyboard på ScreenPad Plus, er plassert perfekt for fingrene.

Content creators vil elske de ekstra mulighetene ScreenPad Plus gir, og det vil gamere også. Spillinformasjoner og chat-boks kan kastes ned til den lille skjermen, så du kan fokusere bedre når det for alvor braker løs på hovedskjermen. Spill for eksempel WoW i full oppløsning mens du kjører Wowhead og en Twitch-stream på ScreenPad Plus.