TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Vi kårer WiZ SpaceSense

Smartpærer med ultrasanser

Takket være snedig programmering kan smartpærer fra WiZ se deg – også når lyset er slukket.

forfatter
Publisert 01.11.22 - 12:00

Alt i det smarte hjemmet er i sakens natur smart. Men SpaceSense fra WiZ er et helt spesielt eksempel på teknologisk nytenkning, som utløser en pris for årets smarte hjem innovasjon. Selskapet har ikke bare lyktes med å tilføre en ny og helt annerledes funksjon til sine smarte lyskilder. Funksjonen gjelder også i selskapets eksisterende produkter.

SpaceSense er en ny funksjon som får lyskildene fra WiZ til å fungere som bevegelsessensorer! Det må ikke legges til nye sensorer i hjemmet. Lampene vil kunne registrere når noen går gjennom stuen.

SpaceSense fungerer ved at pærene registrerer forandringer i mottakelsen av wi-fi-signalet i rommet på en måte som minner om ekkolodd. Når en person går gjennom stuen, forstyrrer det forbindelsen til det trådløse nettet. Og ved å sammenligne wi-fi-signalet fra to eller flere WiZ-pærer i rommet, kan systemet regne ut at det er bevegelse.

SpaceSense er også fintfølende nok til å føle forskjell på størrelsen av forstyrrelsen. Det gjør at man unngår at lyset slås på i hele huset midt på natten når hunden lunter ut på kjøkkenet for å få seg en slurk vann. Hvor store bevegelser i rommet som skal til for å utløse bevegelsessensoren, kan stilles inn i WiZ-appen. Det er så smart at det nesten er uhyggelig, men man trenger ikke å bekymre seg for om man vil blir overvåket av sengelampen.

Alt regnearbeid foregår i selve smartpærene og i appen. Det sendes ingen bevegelsesdata ut av huset. Og da systemet bygger på det eksisterende wi-fi-signalet, introduseres det ingen nye stråler i hjemmet.

Også eksisterende lyskilder fra de senere årene er omfattet av SpaceSense. Hvis man allerede har huset fullt av smarte lyskilder fra WiZ, vil de alle kunne fungere som bevegelsessensorer. Inntil videre er det kun WiZ som har funksjonen. Pærene fra søsterselskapet Philips Hue kan fortsatt bare lyse.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde