Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer

Fujifilm X-H2

Fujifilm X-H2 er kameraet for fotografer som hater kompromisser.

Skrevet av / 01.11.22 - 12:00
Fujifilm X-H2

Med en ny 40 megapiksler bakbelyst CMOS bildebrikke, er X-H2 kameraet med høyest oppløsning, i sin klasse. Ikke nok med det, her får man også muligheten til å fotografere med opptil 160 Mp oppløsning.

Kameraet kan ta opp video i 8K/30p fra hele bildeflaten, og man kan ta opp i 8K med oversampling som gir ekstremt fin 4K-kvalitet (HQ), og 4K-video kan tas opp i maks 60 fps. Det har også 6,2K/30p video i 16:9-format, samplet fra 8K. Hvis man trenger litt høyere videooppløsning enn 4K, og kameraet støtter selvsagt Apple ProRes HQ 422.

Kameraet matcher ikke hastigheten til S-utgaven, men en skuddtakt på 15 bps, er meget respektabelt for et kamera med 40 Mp bildebrikke. Gledelig nok virket det som om autofokusen hadde få problemer med å henge med også med 20 bps og elektronisk lukker. Det var i hvert fall ikke noe problem å få skarpe bilder av biler, fly eller de nevnte helikoptrene, med 15 og 20 bps skuddtakt.

Med muligheten for opptil 160 Mp, kan fotografer som trenger ekstrem oppløsning, hente ut enda skarpere detaljgjengivelse. Teknisk sett er det ikke noe nytt, andre gjør tilsvarende, og her er det også bildestabilisatoren i kameraet som gjør jobben. Fuji kaller det Pixel Shift Multi Shot, og det er lages med 20 bilder som tas ved flytting av bildebrikken en halv piksel mellom hvert bilde, til en fil som man må importere i Pixel Shift Combiner. Programvare for PC og Mac, som man kan laste ned gratis.

Der Fujifilm X-H2S er blant de råeste kameraene for sportsfotografer, er X-H2 uten S, et av de råeste kameraene for landskap, portrett, bryllup, mote og produktfotografering. Blant annet. Det er også det billigste systemkameraet med 8K-video i proff kvalitet, og et av de beste vi har testet med oversampling av 8K til 4K-filer. I likhet med X-H2S, er det enormt tilfredsstillende å fotografere bevegelige motiver med. Autofokusen og den høye skuddtakten gir fotografen enda flere skarpe bilder, og sammen med en klasseledende oppløsning og fargegjengivelse, er det kanskje ikke så mange som ønsker seg et fullformatkamera likevel.

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Nyhet

På innsiden av Elkjøp Campus

Bli med innenfor dørene på Elkjøps "hemmelige" elektronikkmesse.
Les mer
Scroll to Top